Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Zdrowia i jeszcze raz zdrowia

Autor: anita12 • 08.09.2015 17:12 • 1 odpowiedzi

anita12

08.09.2015 17:12

Odpowiedz
Witam Wszystkich bardzo serdecznie
Jestem po drugim wlewie ABVD, w piątek mam planowo trzeci ( wstępnie ustalono 12). Cieszę się bardzo, że takie forum istnieje bo jest skarbnicą wiedzy :), pozytywnej energii, dodaje sił i woli walki z chorobą. Po dwóch pierwszych chemiach nie obyło się bez skutków ubocznych, z których najbardziej uciążliwe to ból całego ciała i po operacji ( usunięto mi jeden guz w śródpiersiu). Samo podanie chemii też z przebojami, ból ręki, skoki ciśnienia, zasłabnięcia. Włosy niestety również wyszły, ale jest to najmniejszy problem. W drugim tygodniu po chemii jestem w dobrej formie, więc życzę Wszystkim samych dobrych dni, słońca i pozytywnych myśli. Leczę się w Szczecinie i mieszkam w Szczecinie, więc jeśli ktoś ma jakieś pytania lub ma ochotę porozmawiać to serdecznie zapraszam.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę zdrowia.

Anias

08.09.2015 18:04

Odpowiedz

Witaj

mój brat leczy się i mieszka w Szczecinie, zakończył w czerwcu leczenie ABVD, znosił dobrze w miarę, raz zrzucił wymioty w trakcie kilkunastu wlewach. Psychicznie - z zewnątrz optymista, zartowniś, choć w dzień po wlewie miał czkawki uoporczywe, spał ze 2 dni, odczuwał że pot i skóra ma zapach leków. Potem normalnie, włosy odrosły mu. Nie czuje dobrze stóp. Wiesz, trzeba to zaakceptować, to tzw neuropatia obwodowa po lekach.

Na końcu wielomiesięcznego leczenia miał zapalenie gardła- antybiotyk, potem z kaszlem- antybiotyk kolejny, i zapalenie płuc - antybiotyk, ale dał radę i minęło. On nie zagląda tutaj, ja czerpię wiedzę i doswiadczenia od innych, żeby byc czujnym. On zajadał papaję- co uważał, że pomaga zachować dobre wyniki krwi :), fakt, nigdy nie miał anemii ani spadku białych.

Pozdrawiam Wszystkich i życzę zdrowia.

Ciebie tez