lulufm
15.08.2015 13:28
Witam, od kilku miesiecy mam powiekszone wezly chlonne. Ostatnio (ok 2miesiace temu) pojawil sie nowy- nie duzy, wielkosci opuszka palca na karku po prawej stronie. Jest on twardy i nieruchomy. Pozostale: pod zuchwa bardzo twarde, podluzne dlugosci ok pol palca po obu stronach. Ciezko mi powiedziec czy ruchome czy nie...albo nie ruchome albo troszke sie ruszaja. W pachwinach po kilka z jednej i z drugiej strony- Ruchome, nie duze . Lekarz zlecil mi morfologie ogolna i mocz- wyniki ok. Zaraz po tym wyskoczyl wlasnie ten na karku. Moje pytanie brzmi. Czy orientujecie aie moze co moze byc powodem tego ze czesc jest mala miekka i ruchoma a kilka z nich odwrotnie? Czy takie skrajnosci moga sygnalizowac cos niepokojacego? Nadmienie, ze wezly sa niebolesne i skora przy nich jest niezmieniona. Zadnej, infekcji czy przeziebienia w ciagu kilku miesiecy nie przechodzilam. Czesto jestem zmeczona, ale mam 13miesieczne dziecko i tym to tlumacze. Lekarz kazal sie obserwowac i jakby cos sie zacznie dziac nowego to mam podejsc. O szyjnych stwierdzil ze moze cos z zebami, z tym ze zeby mam ok i regularnie chodze do kontroli (ide 19go to podpytam jeszcze dentyste) Jakies rady?