Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

czy można ćwiczyć poza kończeniu leczenia

Autor: ania32 • 08.08.2015 21:23 • 5 odpowiedzi

ania32

08.08.2015 21:23

Odpowiedz

mam pytanko jestem po chemii i naświetlaniu skończyłam całe leczenie w marcu teraz jest dobrze czy mogę ćwiczyć aby zlikwidować brzuszek który mam po sterydach bo sobie nie radze bo nie mogę do niczego wejść przed chorobą ważyłam 53 kilo a teraz 73 kilo jak mogę ćwiczyć lub ktoś miał podobny problem niech mi coś doradzi

Nessa

09.08.2015 06:35

Odpowiedz

O 23:23, dnia 2015-08-08 Ania32 napisał(-a):

mam pytanko jestem po chemii i naświetlaniu skończyłam całe leczenie w marcu teraz jest dobrze czy mogę ćwiczyć aby zlikwidować brzuszek który mam po sterydach bo sobie nie radze bo nie mogę do niczego wejść przed chorobą ważyłam 53 kilo a teraz 73 kilo jak mogę ćwiczyć lub ktoś miał podobny problem niech mi coś doradzi

Możesz ćwiczyć oczywiście :) Ja po leczeniu nie przytyłam, ale zaczęłam ćwiczyć dla zdrowia.

Wiadomo wszystko w granicach rozsądku. Ja polecam nordic walking ale z trenerem. Nie ma to nic wspólnego ze spacerami starszych pań ;) U mnie treningi nordic zlikwidowały problem bólów kręgosłupa.

Magdalena

09.08.2015 10:19

Odpowiedz
.
Ja po roku biegałam ,ćwiczyłam potem super się czułam 😊

nube

09.08.2015 15:13

Odpowiedz

Ja co prawda jeszcze w trakcie, ale na miejscu usiedzieć nie mogę i już na samym początku dopytywałam lekarza co medycyna na aktywność fizyczną w czasie leczenia. Ponoć żadnych przeciwskazań nie ma. Oczywiście przygotowania do olimpiady odpadają, ale codzienny wysiłek w miarę własnych możliwości w bezpiecznym miejscu (neutropenia ekhem) np. jakaś przyjazna siłownia to jak najbardziej.

Lena

11.08.2015 16:49

Odpowiedz

Na jogę i rower wróciłam miesiąc po radio jak tylko na głowie był jeżyk i brak włosów był jedynym ograniczeniem, aby nie ćwiczyć w czasie leczenia (w peruce się nie da!).

ania32

12.08.2015 09:46

Odpowiedz

to czyli mogę jeździć na rowerze bardzo mnie to cieszy bo przed chorobą jeździłam na nim bo bardzo lubiłam a pytać się lekarza czy mogę ćwiczyć jeździć na rowerze itp