Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

nawrót? powyższony suvmax

Autor: foxi • 16.07.2015 10:30 • 3 odpowiedzi

foxi

16.07.2015 10:30

Odpowiedz
Witam, mozecie pomóc> ?
odebrałem w zeszłym tyg wyniki badan Pet. Tylko czegos tu nie rozumiem : Jama brzuszna i miednica :
" Bez uchwytnych ognisk patalogicznie podwyższonej aktywności znacznika typowych dla procesu npl z wysokim metabolizmem glukozy.
Rozlane pobudzenie metaboliczne w błonie śluzowej żołądka-SUVmax 5,4- prawdopodobnie charakteru odczynowego.
Powiększonych wezłów chłonnych nie stwierdza się,wątroba i śledziona niepowiększone.
Powiększone węzły chłonne miałem w szyi i guz w klatce piersiowej - wszędzie czysto,tylko ten brzuch -cos świeci. Ostatnio w nocy bolał mnie strasznie brzuch i czasami swędzi skóra. Lekarze twierzdzą ,ze to jakies zapalenie,ze mam urojenia. Moze mają racje,ale wiecie jak to jest ,taka myśl zawsze zostaje w głowie ,ze to moze nawrót ...

Anias

16.07.2015 11:21

Odpowiedz
Witaj
Czy to Twój drugi pet od początku, na jakim etapie leczenia jesteś , z jakim wyjściowym stopniem i rodzajem Chłoniaka Hodgkina?
Sam opis mówi o regresja czyli cofnięcie się chłoniaka. a ten żołądek to może być podrażnienie w kontekście tych bólów brzucha. jakiś np. polprazol u lekarza rodzinnego albo hematologa by się przydał. Pozdrawiam
Nie bagatelizuje tych dolegliwość brzusznych, nie zażywać leków przeciwbólowych, stosuj dietę lekkostrawną

foxi

16.07.2015 12:38

Odpowiedz

CHŁONIAK HODGKINA typ NSCHL II BX

30 kwietnia zakończyłem leczenie. Na samym początku dostałem 2 cykle BEACOPP, później była poprawa i zmienili na Abvd bez radioterapii bo we wniosku na końcu pisze,że całkowita regresja metaboliczna w porównaniu do poprzednich badań Pet

Anias

16.07.2015 12:57

Odpowiedz

O 14:38, dnia 2015-07-16 foxi napisał(-a):

CHŁONIAK HODGKINA typ NSCHL II BX

30 kwietnia zakończyłem leczenie. Na samym początku dostałem 2 cykle BEACOPP, później była poprawa i zmienili na Abvd bez radioterapii bo we wniosku na końcu pisze,że całkowita regresja metaboliczna w porównaniu do poprzednich badań Pet

Podtrzymuję wcześniejszą wypowiedz ze w żołądka to nie chloniak hodgkina, pozdrawiam, uważaj na żołądek !