Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Refundacja Adcetrisu

Autor: arthas9182 • 24.05.2015 12:49 • 15 odpowiedzi

arthas9182

24.05.2015 12:49

Odpowiedz
Cześć od 3 lat zmagam się z ziarnicą złośliwą, przeszedłem już wiele chemioterapii, które nie przyniosły rezultatu.

W tej chwili leczę się w badaniu klinicznym leku Nivolumab.
Jednak gdyby nie Adcetris, który spowolnił chorobę nie było by mnie tutaj.

Dlatego chce was zachęcić do wsparcia naszej walki o refundacje tego leku.

Proszę o udostępnianie strony:

http://www.refundacjaadcetrisu.pl

Wysyłanie znajdującej się tam prośby o refundacje.
Jeśli macie jakieś pytania proszę piszcie do mnie na adres maciek.swat@wp.pl

leszek

24.05.2015 14:19

Odpowiedz

cześć e-mail wysłany.powodzenia.

Ewa

24.05.2015 14:52

Odpowiedz

wysłane również

Maciej Kusper

24.05.2015 16:57

Odpowiedz

Jeśli komuś adcetris pomógł, lub właśnie na niego zbiera proszę o kontakt maciek.swat@wp.pl lub zostawcie komentarz na stronie.

Lily

25.05.2015 07:02

Odpowiedz
Ja brałam Adcetris.
Po auto miałam wznowę.
Weszłam w remisję po kilku podaniach.
I później poddałam się przeszczepowi od dawcy.
Dziś odpukać jest dobrze :)

Maciej Kusper

25.05.2015 10:17

Odpowiedz

Mógłbym zamieścić opis twojego przypadku/ twoją stronę na stronie www.refundacjaadcetrisu.pl. Proszę przesłanie krótkiej informacji o sobie i chorobie na email maciek.swat@wp.pl

Lily

26.05.2015 13:30

Odpowiedz

Maciej, nie upubliczniam swojej osoby w kontekście choroby. Akcja oczywiście szlachetna, ale ja nie mogę pokazać swojej twarzy ani danych.

Maciej Kusper

29.05.2015 17:27

Odpowiedz

Szczęśliwa Ty:) Nie byłaś zmuszona do zbiórki, więc masz prawo do zachowania prywatności. My musieliśmy ją oddać by ratować życie, ale warto było;) Choć poprosić było mi ch-nie wstyd..

O 15:30, dnia 2015-05-26 Lily napisał(-a):

Maciej, nie upubliczniam swojej osoby w kontekście choroby. Akcja oczywiście szlachetna, ale ja nie mogę pokazać swojej twarzy ani danych.

Lily

01.06.2015 07:25

Odpowiedz

Bardzo Maćku Wam współczuje, prywatność to póki co jedyna rzecz, którą udało mi się zachować. Mam za sobą 3 lata walki i wlano we mnie wszystkie chyba dostępne chemie. Adcetris działa rewelacyjnie, ale często na chwilę, pamiętajcie o tym. Większość lekarzy, radziło mi zakończenie terapii przeszczepem. Trzymam za Was kciuki.

agnieszka1

01.06.2015 17:41

Odpowiedz

O 09:25, dnia 2015-06-01 Lily napisał(-a):

Bardzo Maćku Wam współczuje, prywatność to póki co jedyna rzecz, którą udało mi się zachować. Mam za sobą 3 lata walki i wlano we mnie wszystkie chyba dostępne chemie. Adcetris działa rewelacyjnie, ale często na chwilę, pamiętajcie o tym. Większość lekarzy, radziło mi zakończenie terapii przeszczepem. Trzymam za Was kciuki.

agnieszka1

01.06.2015 17:48

Odpowiedz

Ja po podaniu miałam wznowę miejscową po trzech latach. Jestem po radioterapii. Podobno jest ok. Pewna będę na jesień, badaniu PET, tak więc ten lek chyba żeczywiście działa ale na krótko.

Arthas9182

02.06.2015 08:15

Odpowiedz

O 19:48, dnia 2015-06-01 agnieszka1 napisał(-a):

Ja po podaniu miałam wznowę miejscową po trzech latach. Jestem po radioterapii. Podobno jest ok. Pewna będę na jesień, badaniu PET, tak więc ten lek chyba żeczywiście działa ale na krótko.

Nie zapominajmy że chorujemy na nowotwór, który ma to do siebie że jesy nawrotowy. Każdy lek, który przedłuża życie jest potrzebny. Czesto jest to pomost do Allo przeszczepu, który daje najwięcej szans na brak wznowy. Ale by był przeszczep potrzebna jest remisja a czasem nie ma leku , którym można ją osiągnąć. Adcetris to kolejna szansa. www.refundacjaadcetrisu.pl

Lily

02.06.2015 14:39

Odpowiedz
Tak właśnie było w moim przypadku. Adcetris był pomostem do allo.
Wiele osób z tego badania nie zdecydowało się na przeszczep, ze strachu. Ja to rozumiem. Niezwykle ciężkie doświadczenie :( Autoprzeszczep to spacerek przy tym.

Maciej Kusper

03.06.2015 16:38

Odpowiedz

Widzisz Lily napewno masz ciekawą historię do opowiedzenia. Może zachecila bys tym ludzi by jednak decydowali sie na przeszczep. Nie musisz podawac nic osobistego. A podpisac sie możesz jako Lily. Ja jestem po 3 dawce nivolumabu po 2 guz w srodpiersiu zmalal o polowe. 3majcie kciuki;)

KymzBlB7b

08.08.2015 11:08

Odpowiedz

Mire sef1or recuerde que fue chaevz quien dijo antes del 2021 me sacaran pero MUERTO yo creo que DIOS le tomo la palabra Jesus anuncio su muerte 3 veses chaevz lleva 184 no crees que es suficiente

Agnieszka

11.09.2015 15:31

Odpowiedz

O 09:02, dnia 2015-05-25 Lily napisał(-a):

Ja brałam Adcetris.

Po auto miałam wznowę.

Weszłam w remisję po kilku podaniach.

I później poddałam się przeszczepowi od dawcy.

Dziś odpukać jest dobrze :)

Hej Lily to cudownie ze Adcetris ci pomogl I teraz jest juz dobrze! Ja wlasnie stoje przed poczatkiem nim leczenia mam mnostwo pytan! Czy moglybysmy popisac meilami prosze!? Pozdrawiam Agnieszka