Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy to ziarnica

Autor: belka • 17.05.2015 17:58 • 2 odpowiedzi

belka

17.05.2015 17:58

Odpowiedz
witam, od 2 miesięcy mam następujące objawy:
- niektóre powiększone i bolące, niektóre tylko bolące, niektóre tylko powiększone węzły chłonne, zwłaszcza za uszami i w okolicy obojczyków i klatki piersiowej
- cały czas utrzymujące się stany podgorączkowe ok 37,5
- bóle w kościach
- dziwne uczucie ciepła, które trochę też boli w wewnętrznej stronie obu rąk i czasem też łydek
- ciągłe uczucie zmęczenia
- i ostatnio jak piłam piwo to po ok 20min i cały drugi dzień węzły bolały mnie jeszcze bardziej
- jeśli chodzi o badania mam przekroczoną bilirubinę (mam 3, przy normie 0-1), oraz za wysokie PDW,P-LCR, MPV

belka

17.05.2015 18:01

Odpowiedz

O 19:58, dnia 2015-05-17 belka napisał(-a):

witam, od 2 miesięcy mam następujące objawy:

- niektóre powiększone i bolące, niektóre tylko bolące, niektóre tylko powiększone węzły chłonne, zwłaszcza za uszami i w okolicy obojczyków i klatki piersiowej

- cały czas utrzymujące się stany podgorączkowe ok 37,5

- bóle w kościach

- dziwne uczucie ciepła, które trochę też boli w wewnętrznej stronie obu rąk i czasem też łydek

- ciągłe uczucie zmęczenia

- i ostatnio jak piłam piwo to po ok 20min i cały drugi dzień węzły bolały mnie jeszcze bardziej

- jeśli chodzi o badania mam przekroczoną bilirubinę (mam 3, przy normie 0-1), oraz za wysokie PDW,P-LCR, MPV

ZAPOMNIAŁAM dodać że schudłam ok 4-5kg bez diet,ćwiczeń itp, mam 21lat, jestem kobietą

Pius

18.05.2015 07:58

Odpowiedz

Twoje objawy świadczą na pewno o jakimś stanie chorobowym i jest to wystarczający powód do udania się do lekarza. Idź do internisty i powiedz o wszystkich objawach, przy czym poproś koniecznie o skierowanie na USG węzłów chłonnych. Warto zrobić też badanie krwi z rozmazem ręcznym + OB + LDH. Jeżeli wyjdą Ci z badań jakieś niepokojące rzeczy to możesz uderzać do hematologa (to on głównie zajmuje się węzłami) lub onkologa, do którego nie potrzebujesz skierowania.