Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Torbiel na jajniku i przetrwała grasica po leczeniu .
Komentujesz wpis użytkownika
Marcysia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:09, dnia 2015-05-15 Marcysia napisał(-a): > Witaj,mam to samo. Przetrwala grasice i torbiel. Lekarka kazala mi isc do ginelologa, ten nic nie stwierdzil. Wnioski masz puste czyli zdrowa 😀> O 14:59, dnia 2015-05-15 Marta91 napisał(-a): > > Odebrałam wynik tomografii komputerowej i się załamałam, bo na pecie nie było takich ,,kwiatków''. > > > > W śródpiersiu przednim lita, trójkątna struktura wiel.31x23x30mm- prawdop.resztkowa grasica. > > Przytchawiczo po str. lewej wezęł chłonny 12x 10mm pozatym śródpiersie i wnęki bez cech adenopatii. > > Miąższ płucny bez zmian ogniskowych/naciekowych. > > W lewym jajniku torbiel ok 40x25 mm. Poza tym narządy jamy brzusznej i miednicy małej bez uchwytnych patologii. > > Przestrzeń wewnątrz i zewnątrzotrzewowa bez cech adenopatii. > > Wolnego płynu w jamie otrzewnej nie stwierdza się. > > > > Wnioski: puste miejsce, chyba brak?! > > > > Nie wiem jak się do togo ustosunkować, bo wizytę mam dopiero w środę, a strasznie się martwię. > > Nie wiem czy się mylę, ale ten torbiel jest spory, i co oznacza ta grasica?
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź