Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy mogę mieć zarnicę

Autor: menevagoriel • 25.04.2015 10:34 • 3 odpowiedzi

menevagoriel

25.04.2015 10:34

Odpowiedz
Pewnie nienawidzicie już tego pytania :)

Chciałabym Was prosić o pomoc i skonsultować jedną sprawę. Otóż pod jedną paczą, mam 7 grudek ułożonych w jednej linii (wzdłuż całej pachy) - są różnej wielkości. Byłam z tym u lekarza, która powiedziała, że prawdopodobnie jest to zapalenie mieszków włosowych (nie jest to ropne, ani zaczerwienione, tylko takie twarde kulki pod skórą). Nie ma tego też pod drugą pachą i tak jak pisałam są w jednym ciągu. Nie są głęboko w ciele i szczerze mówiąc nie wiem czy jest to związane z węzłami chłonnymi, czy lekarka miała rację (czy to może jeszcze coś innego może być i podpowiecie).
Jeśli chodzi o morfologię to jedyny wynik poza normą to podwyższone monocyty i OB - 12.
Niestety mam do tego inne objawy co skłoniło mnie do szukania przyczyny. Lekko podwyższona temperatura ok.37,1 i częste bóle w mięśniach i stawach.

Jeśli ktoś miał podobnie lub może mi coś podpowiedzieć, bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

menevagoriel

25.04.2015 10:39

Odpowiedz

No i wszystko mnie swędzi, ale jestem alergiczką, więc mam tak od... zawsze hehe :) więc tego akurat nie uważam za miarodajne w moim przypadku

Ona

25.04.2015 17:30

Odpowiedz

Moim zdaniem nie masz ziarnicy bo ja miałam OB 49 na usg wyszły powiększone węzły nadoobojczykowe i pachowe, w przeswietleniu klatki piersiowej wyszło że mam guza w środpiersiu więc tam była choroba.. Skóra mnie strasznie swędziała i miałam duszący kaszel oraz pociłam się w nocy miałam typowe objawy ziarnicy.. Trzeba zrobić więcej badań może rzeczywiscie jest to takie zapalenie tych meszków.

Asowa

26.04.2015 13:31

Odpowiedz

O 19:30, dnia 2015-04-25 Ona napisał(-a):

Moim zdaniem nie masz ziarnicy bo ja miałam OB 49 na usg wyszły powiększone węzły nadoobojczykowe i pachowe, w przeswietleniu klatki piersiowej wyszło że mam guza w środpiersiu więc tam była choroba.. Skóra mnie strasznie swędziała i miałam duszący kaszel oraz pociłam się w nocy miałam typowe objawy ziarnicy.. Trzeba zrobić więcej badań może rzeczywiscie jest to takie zapalenie tych meszków.

Najprawdopodobniej internista ma rację