Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

zaniepokojona 😕

Autor: Ada 26 • 24.04.2015 19:36 • 11 odpowiedzi

Ada 26

24.04.2015 19:36

Odpowiedz
Hej!byłam na tk obecnie w czerwcu trzy lata po leczeniu.dostałam wynik pomożecie?
oto on
w obrębie Śródpiersia przedniego opisywana w bad.poprzednim zmiana o charakterze konglomelatu węzłowego o wymiarach (a-c-s)20×22×10mm)poprzednio w proj.sag 19mm.Podostrogonowo węzły chlonne (a-c-s)25×25×15mm(poprzednio 30×30×19mm)duże naczynia klp prawidłowe.Upowietrznieprawidłowe.Upowietrznienie płuc prawidłowo zachowane.Płuca bez zmian ogniskowych i ognisk patologicznego gromadzenia środka cieniujacego.Oskrzela drozne
uwidocznione części kostne bez cech meta.
jj.opłucnowe i j.otrzewnowa bez cech płynu.Uwidocznione do wysokości skanowania struktury j.brzusznej bez uchwytnych zmian.
dodatkowo przed tym badaniem robiłam zdjęcie kl.piersiowej i tam wszystko wyszło ok
jestem pół roku po porodzie.
z góry będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedz bardzo się boje 😟
w poniedziałek będę się umawila na badanie pet
Serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi
pozdrawiam

Ona

24.04.2015 19:48

Odpowiedz

Witam, moim zdaniem wynik nie jest zły ale powinien go zobaczyć lekarz to miałaś zwykły tomograf a teraz pet? Ja zawsze mam tylko pet, a jeśli moge wiedzieć to jak przebiegła u Ciebie ciąża po 2 latach leczenia zaszłaś w ciąże tak? Pytam bo jeszcze nie mam dzieci a planujemy z mężem tylko wiadomo że trzeba odczekać pewien czas no i wyniki muszą być dobre. Nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze,pozdrawiam

Ada 26

24.04.2015 19:55

Odpowiedz

O 21:48, dnia 2015-04-24 Ona napisał(-a):

Witam, moim zdaniem wynik nie jest zły ale powinien go zobaczyć lekarz to miałaś zwykły tomograf a teraz pet? Ja zawsze mam tylko pet, a jeśli moge wiedzieć to jak przebiegła u Ciebie ciąża po 2 latach leczenia zaszłaś w ciąże tak? Pytam bo jeszcze nie mam dzieci a planujemy z mężem tylko wiadomo że trzeba odczekać pewien czas no i wyniki muszą być dobre. Nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze,pozdrawiam

Lekarz widział ten wynik i dlatego skierowała mnie na pet

Tak nawet nie całych dwoch 1,5 roku

ciąża przebiegała super!do ósmego miesiąca pracowałam miałam tylko cc ze względu ze z pierwszym tez miała cesarke .Nawet przeszłam tą ciążę lepiej niż pierwsza 😉

kurcze bardzo się martwię ale postanowiłam sobie nie zadreczac głowy do wyniku pet ciężko ale może jakoś dam rade postaram się dla moich skarbów i męża tez skarba 😄

marta91

24.04.2015 19:57

Odpowiedz

O 21:55, dnia 2015-04-24 Ada 26 napisał(-a):

O 21:48, dnia 2015-04-24 Ona napisał(-a):

Lekarz widział ten wynik i dlatego skierowała mnie na pet

Tak nawet nie całych dwoch 1,5 roku

ciąża przebiegała super!do ósmego miesiąca pracowałam miałam tylko cc ze względu ze z pierwszym tez miała cesarke .Nawet przeszłam tą ciążę lepiej niż pierwsza 😉

kurcze bardzo się martwię ale postanowiłam sobie nie zadreczac głowy do wyniku pet ciężko ale może jakoś dam rade postaram się dla moich skarbów i męża tez skarba 😄

Nie mam pojęcia, dziwny ten opis. A lekarz co mówił?Wiem ,ze bez peta trudno ocenić, ale cokolwiek?

Ona

24.04.2015 20:05

Odpowiedz

Tak wynik jest jakiś dziwny ale nic się nie martw badanie pet na pewno wszystko wyjaśni i będzie ok, to szybko po leczeniu zaszłaś w ciąże i wszystko dobrze przebiegało no i maleństwo zdrowe, ja chemioterapie skończyłam w pazdzierniku a radioterapie w styczniu więc musze jeszcze poczekać, miałam robione badanie krwi i jest bardzo dobre teraz czekam na termin badania pet które będzie nie długo.

Ada 26

25.04.2015 04:03

Odpowiedz

O 22:05, dnia 2015-04-24 Ona napisał(-a):

Tak wynik jest jakiś dziwny ale nic się nie martw badanie pet na pewno wszystko wyjaśni i będzie ok, to szybko po leczeniu zaszłaś w ciąże i wszystko dobrze przebiegało no i maleństwo zdrowe, ja chemioterapie skończyłam w pazdzierniku a radioterapie w styczniu więc musze jeszcze poczekać, miałam robione badanie krwi i jest bardzo dobre teraz czekam na termin badania pet które będzie nie długo.

Czy ja wiem czy szybko różnie to mówią żeby odczekać od leczenia

tak młody zdrowy się urodził z waga 4.200 wszystko przebiegło super!

Zdrowka życzę 😉

Ada26

25.04.2015 07:15

Odpowiedz

Czy nikt tego tk nie rozumie?tak jak ja?

marta91

25.04.2015 12:39

Odpowiedz

Ja myślę, że to nie ma nic wspólnego z procesem rozrostowym, ale i tak lekarz tylko to może stwierdzić.

Lena

25.04.2015 18:25

Odpowiedz

Moim zdaniem masa resztkowa i tyle :) Nie martw się, ale zrób dodatkowe badania dla pewności. Zdrówka życzę.

Ada26

25.04.2015 18:31

Odpowiedz

O 20:25, dnia 2015-04-25 Lena napisał(-a):

Moim zdaniem masa resztkowa i tyle :) Nie martw się, ale zrób dodatkowe badania dla pewności. Zdrówka życzę.

Dziękuję !!!jesteście kochane😚

Bardzo w to wierzę i modlę się o to żeby tak właśnie było.

Pozdrawiam.

Ada26

13.05.2015 05:46

Odpowiedz

O 20:31, dnia 2015-04-25 Ada26 napisał(-a):

O 20:25, dnia 2015-04-25 Lena napisał(-a):

Dziękuję !!!jesteście kochane😚

Bardzo w to wierzę i modlę się o to żeby tak właśnie było.

Pozdrawiam.

Za tydzień pet

mam nadzieje ze wszystko jest ok o czym mówi moje samopoczucie 😉

pozdrawiam

Janek

13.05.2015 11:10

Odpowiedz

Daj znać jaki wynik, moim zdaniem będzie ok.pozdrawiam