Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ciągłe zmęczenie...

Autor: marta91 • 24.04.2015 18:06 • 5 odpowiedzi

marta91

24.04.2015 18:06

Odpowiedz

Kochani! Czy wy też po leczeniu, jesteście ciągle zmęczeni? Nie jest to taki typ zmęczenia jak przed diagnoza, ale ciąglę chodze spiąca... zaczynam sie martwić, czy może choroba nie wraca.Wyniki krwi są dobre, ale wiem ,że to nic nie znaczy. 8 maja mam tomograf. Eh.

Ewa

24.04.2015 18:29

Odpowiedz

O 20:06, dnia 2015-04-24 Marta91 napisał(-a):

Kochani! Czy wy też po leczeniu, jesteście ciągle zmęczeni? Nie jest to taki typ zmęczenia jak przed diagnoza, ale ciąglę chodze spiąca... zaczynam sie martwić, czy może choroba nie wraca.Wyniki krwi są dobre, ale wiem ,że to nic nie znaczy. 8 maja mam tomograf. Eh.

Ja mam tak samo. Jestem bardziej zmeczona niz przed choroba. Radio skonczylam na poczatku lutego

marta91

24.04.2015 18:35

Odpowiedz

Ja nie miałam radio, ale skończyłam chemie 5 miesięcy temu. Ja przed chorobą byłam strasznie wycieńczona, teraz to jest takie bardziej hm... wypompowanie. Może jeszcze emocje nie opadły bo stan psychiczny jest taki sobie. Nie męczę się i nie mam zadyszki przy wchodzeniu i schodach i sporcie, wydolnościowo jest nieźle, ale spać bym mogła cały czas.

Ona

24.04.2015 19:11

Odpowiedz

Ja chemioterapie skonczylam w pazdzierniku a radioterapie w styczniu, też czuje że nie mam tyle siły co kiedyś po wykonaniu jakiejkolwiek czynności musze usiąść i chwile odpocząć ale co się dziwić po takim leczeniu organizm dopiero musi dojść do siebie, chemioterapia wykańczała mnie strasznie najgorszy był początek leczenia pózniej już lepiej, a radioterapia nie dała żadnych objawów można powiedzieć że przeszłam ją bezproblemowo, pozdrawiam

Yoko

24.04.2015 21:44

Odpowiedz

A badalyscie sobie tarczyce ja tak miałam jak nie leczyłam tarczycy, ciągle spałam a teraz wszystko jest ok jak biorę leki.

Mazynka

25.04.2015 04:12

Odpowiedz

O 23:44, dnia 2015-04-24 Yoko napisał(-a):

A badalyscie sobie tarczyce ja tak miałam jak nie leczyłam tarczycy, ciągle spałam a teraz wszystko jest ok jak biorę leki.

Yoko mnie wyprzedzila :)

Tylko moze byc Kochane tak jak u mnie ze wyniki w "normie".

dlugo szukalam lekarza ktory nie bedzie patrzec na normy tylko na samopoczucie. Teraz jestem u cudownej Pani doktor, ktora jak tylko weszlam od razu mowi ze niedoczynnosc ( charakteryzuje sie glownie opichlozna na twarzy, plus notoryczna jak jak to mowie "niemoc" !) Po reszcie wynikow tarczycowych wyszlo jeszcze ze hashimoto. Poprzedni lekarze to konowaly ! Jeden mnie rozbawil, zapalenie tarczycy ale nie hashimoto ! Jak to jedno i to samo :/

Teraz jestem od 2 miesiecy na tyroksynie i powoli wychodze ze stanu niemocy. Wiecej dni zdarza sie ze moge duzo zrobic i nie spac :-)tylko po wlewie adcetrisu zauwazam ze 2 dni bym spala. wczesniej pol dnia moglam przespac i sie nie wyspac :(