Ziarnica.pl
← Wróć do działu Hyde Park
Hyde Park

mój blog :)

Autor: mazynka • 16.04.2015 09:35 • 23 odpowiedzi

mazynka

16.04.2015 09:35

Odpowiedz
Witajcie Kochani :)

Dojrzałam w końcu do momentu, kiedy pora się ujawnić nie tylko zdjęciem ale również blogiem :)

Zapraszam na moje pierwsze wpisy i do śledzenia mojej historii ...

http://zlosnica-mazynka.blog.pl/

Yoko

16.04.2015 12:12

Odpowiedz

Mazynka super napisane i jak ładnie wyglądasz. Włoski juz jak Ci odrosly. Powiedz jak się czujesz.

Martyna

16.04.2015 15:21

Odpowiedz

Będę czytać:)

Mazynka

16.04.2015 16:26

Odpowiedz

O 14:12, dnia 2015-04-16 Yoko napisał(-a):

Mazynka super napisane i jak ładnie wyglądasz. Włoski juz jak Ci odrosly. Powiedz jak się czujesz.

Kochana, dobrze to ja wygladalam ubieglego lata, dzisiaj mam 25 kg wiecej :( a czuje sie rownie, raz przenosze gory a raz nie moge wstac z lozka :(

Yoko

16.04.2015 16:51

Odpowiedz

Kochana, dobrze to ja wygladalam ubieglego lata, dzisiaj mam 25 kg wiecej :( a czuje sie rownie, raz przenosze gory a raz nie moge wstac z lozka :(

Mazynka ja też 25 kg do przodu, ostatnio schudłam 5 kg,bo byłam na diecie ale święta i poległym. Najważniejsze zdrowie a z kilogramami sobie poradzimy jak przyjdzie na to pora :). Jeszcze troche i będziesz miała koniec leczenia. Zawsze człowiek będzie myślał o chorobie może przyjdzie taki dzień ze się zapomnij ale to na pewno długo potrwa. Pozdrawiam

Mazynka

16.04.2015 17:21

Odpowiedz

O 18:51, dnia 2015-04-16 Yoko napisał(-a):

Mazynka ja też 25 kg do przodu, ostatnio schudłam 5 kg,bo byłam na diecie ale święta i poległym. Najważniejsze zdrowie a z kilogramami sobie poradzimy jak przyjdzie na to pora :). Jeszcze troche i będziesz miała koniec leczenia. Zawsze człowiek będzie myślał o chorobie może przyjdzie taki dzień ze się zapomnij ale to na pewno długo potrwa. Pozdrawiam

No to ladnie, a ja myslalam ze mnie tylko sie nabralo tyle kg :) jednak po swietach zmienilam swoja diete radykalnie, a jak teraz sie odzywiam ? to wktorce wiecej na blogu :)

Yoko

16.04.2015 18:55

Odpowiedz

No to ladnie, a ja myslalam ze mnie tylko sie nabralo tyle kg :) jednak po swietach zmienilam swoja diete radykalnie, a jak teraz sie odzywiam ? to wktorce wiecej na blogu :)

Kochanego ciałka nigdy za wiele :). Szkoda tylko że ciuchy są za małe. Czekam na następne wpisy na blogu.

Mazynka

16.04.2015 19:05

Odpowiedz

O 20:55, dnia 2015-04-16 Yoko napisał(-a):

Kochanego ciałka nigdy za wiele :). Szkoda tylko że ciuchy są za małe. Czekam na następne wpisy na blogu.

Haha, no nigdy za wiele, jednak portfel pusty ;) musze na wakacje znow ciuchy kupowac, bo w nic z zeszlych sie nie mieszcze ..

marta91

16.04.2015 19:14

Odpowiedz

O 21:05, dnia 2015-04-16 Mazynka napisał(-a):

O 20:55, dnia 2015-04-16 Yoko napisał(-a):

Haha, no nigdy za wiele, jednak portfel pusty ;) musze na wakacje znow ciuchy kupowac, bo w nic z zeszlych sie nie mieszcze ..

Kobietki, to od sterydów to 25 kg, czy sobie dogadzałyście?:)

Yoko

16.04.2015 20:15

Odpowiedz

Ja sobie dogadzalam :) i to jak :).

Mazynka o ciuchach to Ty nic nie mów,ja nie wiem w czym będę chodzić, musze się wybrać do sklepu C&A tam są duże rozmiary.

mazynka

16.04.2015 21:06

Odpowiedz

O 22:15, dnia 2015-04-16 Yoko napisał(-a):

Ja sobie dogadzalam :) i to jak :).

Mazynka o ciuchach to Ty nic nie mów,ja nie wiem w czym będę chodzić, musze się wybrać do sklepu C&A tam są duże rozmiary.

U mnie dogadzanie, do tego hashimoto i niedoczynność ..i tak dzisiaj weszłam do house'a, reserved'a i wyszłam z niczym :( .. o tym samym pomyślałam właśnie, że zostało mi tylko c&a

Yoko

17.04.2015 04:57

Odpowiedz

U mnie dogadzanie, do tego hashimoto i niedoczynność ..i tak dzisiaj weszłam do house'a, reserved'a i wyszłam z niczym :( .. o tym samym pomyślałam właśnie, że zostało mi tylko c&a

Mazynka nie jest tak źle, gorzej będzie jak będziemy musiały mieć swoją krawcowa :). Ja też mam hashimoto i zwiększył mi lekarz hormony, bo tarczyca szaleje strasznie.

Mazynka

17.04.2015 05:59

Odpowiedz

O 06:57, dnia 2015-04-17 Yoko napisał(-a):

Mazynka nie jest tak źle, gorzej będzie jak będziemy musiały mieć swoją krawcowa :). Ja też mam hashimoto i zwiększył mi lekarz hormony, bo tarczyca szaleje strasznie.

ja mam mame krawcowa :-) a do c&a wybieram sie dzisiaj, bo nie mieszcze sie totalnie w nic !!

Ja biore euthyrox od 2 miesiecy i na razie jestem na 50 mg ale czuje ze bedzie chyba trzeba wejsc wyzej, bo znow popoludniami przysypiam :(

Yoko

17.04.2015 07:47

Odpowiedz

ja mam mame krawcowa :-) a do c&a wybieram sie dzisiaj, bo nie mieszcze sie totalnie w nic !!

Ja biore euthyrox od 2 miesiecy i na razie jestem na 50 mg ale czuje ze bedzie chyba trzeba wejsc wyzej, bo znow popoludniami przysypiam :(

Mazynka no to masz fajnie, że masz mamę krawcową, ja będę musiała poszukać :). Życzę udanych zakupów na pewno coś dla siebie znajdziesz, ja się wybieram we wtorek na zakupowe szaleństwo. Ja biorę euthyrox 70. Pozdrawiam

Mazynka

17.04.2015 10:59

Odpowiedz

O 09:47, dnia 2015-04-17 Yoko napisał(-a):

Mazynka no to masz fajnie, że masz mamę krawcową, ja będę musiała poszukać :). Życzę udanych zakupów na pewno coś dla siebie znajdziesz, ja się wybieram we wtorek na zakupowe szaleństwo. Ja biorę euthyrox 70. Pozdrawiam

No i poległam. W C & A jedyne co mogłoby na mnie pasować to ubrania dla Pań 50 + :( nabrałam ciuchów do przymierzalni, a ze sklepu wyszłam z jedną koszulka :( Gdzie te czasy kiedy mogłam wejść do sklepu i dowoli wybierać ciuchy ? ehkkkk

beata79

17.04.2015 12:53

Odpowiedz

Kobietki, ja mam tak samo. Niedoczynność hashimoto ( na eutyroksie 175), trzy lata po leczeniu wciąż 25 kg na plusie... Hashimoto mialam juz wczesniej, przez co przytulam juz przed leczeniem...pozniej plus 15 podczas leczenia zz i tak walcze z nadwagą bezskutecznie do dzisiaj...

Mazynka

18.04.2015 10:56

Odpowiedz

O 14:53, dnia 2015-04-17 Beata79 napisał(-a):

Kobietki, ja mam tak samo. Niedoczynność hashimoto ( na eutyroksie 175), trzy lata po leczeniu wciąż 25 kg na plusie... Hashimoto mialam juz wczesniej, przez co przytulam juz przed leczeniem...pozniej plus 15 podczas leczenia zz i tak walcze z nadwagą bezskutecznie do dzisiaj...

Mnie na szczescie przed choroba udalo sie uregulowac tarczyce, glownie zmieniajac sposob odzywiania sie. Z 95 kilo zeszlam do 65 kg. Niestety przed ostatni rok stwierdzilam ze skoro mam nowotwor i mecze sie przy chemiach odpuscilam sobie zdrowe jedzenie,takze znow dobilam do 90 :( ... wszyscy mi mowia ze najwazniejsze zdrowie, kurde przeciez nadwaga tez jest choroba, a w moim przypadku dosc uciazliwa, bo sparalizowane nerwy w nogach musza teraz nosic te 90 kilo ! Grrrr .... wracam do zdrowego odzywiania sie, zapominam o cukrze, soli, miesie ! Jem znow zdrowo i smacznie :-)... dzisiaj w kuchni rzadza frytki z marchewki pieczone z tymiankiem ! Foto juz wieczorem na blogu :-)

Yoko

18.04.2015 19:43

Odpowiedz

Mnie na szczescie przed choroba udalo sie uregulowac tarczyce, glownie zmieniajac sposob odzywiania sie. Z 95 kilo zeszlam do 65 kg. Niestety przed ostatni rok stwierdzilam ze skoro mam nowotwor i mecze sie przy chemiach odpuscilam sobie zdrowe jedzenie,takze znow dobilam do 90 :( ... wszyscy mi mowia ze najwazniejsze zdrowie, kurde przeciez nadwaga tez jest choroba, a w moim przypadku dosc uciazliwa, bo sparalizowane nerwy w nogach musza teraz nosic te 90 kilo ! Grrrr .... wracam do zdrowego odzywiania sie, zapominam o cukrze, soli, miesie ! Jem znow zdrowo i smacznie :-)... dzisiaj w kuchni rzadza frytki z marchewki pieczone z tymiankiem ! Foto juz wieczorem na blogu :-)

Mazynka to jesteś laseczka przy mnie, bo ja to dobilam do 105 kg przy wzroście 175. Byłam dzisiaj na zakupach miałam kurtkę sobie kupić no i jak była dobra to rękaw za krótki załamka straszna. Ja zaczynam od poniedziałku diete mam nadzieje ze wytrzymam.

beata79

19.04.2015 07:03

Odpowiedz

To może wspólnie rozpoczniemy jakąś dietę cud? W kupie raźniej ;-) Pochwal się co to za zdrowa dieta, która odjęła Ci tyle kilogramów.

rodzynka

20.04.2015 07:11

Odpowiedz
Mazynka, gratuluję bloga! To kapitalna sprawa. Ja podczas leczenia też pisałam, działało to na mnie terapeutycznie :)

Jak będziecie dietowały i cudowały, to ja też chcę. Przed leczeniem, jak już chorowałam i guz wypełnił obszar płuca i miałam mega duszności, a każdy lekarz mówił, że to kwestia braku kondycji - przez 2 lata przytyłam prawie 30 kg. Zero ruchu (nie mogłam wejść nawet na 1 piętro). Potem sterydy i znowu brak ruchu. I po leczeniu dobiłam do 112 kg przy 165. Teraz już kilkadziesiąt kg za mną, ale dalej jak patrzę w dół to, widzę brzuch.

Nie wiem, czy widziałyście - na FB u Marzeny Erm jest akcja zdrowego odżywiania jako wspomagania leczenia. Polecam zerknąć: https://www.facebook.com/events/1576126685998687/