Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Czy guzek w takim miejscu to moze byc ziarnica?

Autor: adka • 01.04.2015 13:50 • 3 odpowiedzi

adka

01.04.2015 13:50

Odpowiedz
Witam, mam 23 lata, ok. Miesiac temu pojawił sie u mnie guzek nad obojczykiem. Do tej pory powiekszyl sie, ma forme kulki, jest twardy, nie boli i ma okolo 6-7mm srednicy. Czekam aktualnie na wyniki badan krwi. Guzek nie znajduje sie w dole nad obojczykiem tylko tuz przy jego koncu.
Moje pytanie brzmi czy guzek w takim miejscu moze swiadczyc o ziarnicy? Czy w tym miejscu sa wezly chlonne? Wiem ze zadawanie pytan bez wynikow badan jest bez sensu ale już fiksuje tak sie boje.
Zalaczam zdjecie, na czerwono zaznaczylam miejsce gdzie jest ten guzek.
http://naforum.zapodaj.net/images/daac81817704.jpg

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

marta91

01.04.2015 14:19

Odpowiedz

O 15:50, dnia 2015-04-01 Adka napisał(-a):

Witam, mam 23 lata, ok. Miesiac temu pojawił sie u mnie guzek nad obojczykiem. Do tej pory powiekszyl sie, ma forme kulki, jest twardy, nie boli i ma okolo 6-7mm srednicy. Czekam aktualnie na wyniki badan krwi. Guzek nie znajduje sie w dole nad obojczykiem tylko tuz przy jego koncu.

Moje pytanie brzmi czy guzek w takim miejscu moze swiadczyc o ziarnicy? Czy w tym miejscu sa wezly chlonne? Wiem ze zadawanie pytan bez wynikow badan jest bez sensu ale już fiksuje tak sie boje.

Zalaczam zdjecie, na czerwono zaznaczylam miejsce gdzie jest ten guzek.

http://naforum.zapodaj.net/images/daac81817704.jpg

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

a byłaś z tym u lekarza rodzinnego? widział to ? Badania krwi, mogą alę nie muszą wykazać ziarnicę.

adka

01.04.2015 14:45

Odpowiedz

Jestem na jutro zapisana. Najpierw myslalam ze to jakas zmiana skorna ale nie schodzilo, zaczelam szukac na necie i znalazlam ta ziarnice... Odrazu sie zapisalam na wizyte. Czy guzek w takim miejscu to moze byc cos innego niz ziarnica czy juz sie mam raczej na nia nastawiac?

Tilia

01.04.2015 20:42

Odpowiedz

O 16:45, dnia 2015-04-01 Adka napisał(-a):

Jestem na jutro zapisana. Najpierw myslalam ze to jakas zmiana skorna ale nie schodzilo, zaczelam szukac na necie i znalazlam ta ziarnice... Odrazu sie zapisalam na wizyte. Czy guzek w takim miejscu to moze byc cos innego niz ziarnica czy juz sie mam raczej na nia nastawiac?

Miałam taki guzek i to nie była ziarnica. Wiem, bo wcielam gdy dorósł do 3cm (po 9 latach). Nie wiem jednak co to jest u Ciebie. Idź do lekarza ale bez paniki.