Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

po radio

Autor: joanna • 14.03.2006 14:59 • 3 odpowiedzi

joanna

14.03.2006 14:59

Odpowiedz

Jestem tuż po naswietlaniach. Poczytałam co nieco na stronce, tylko zastanawia mnie jedno: dlaczego lekarka wypisując mnie powiedziła, że po 2-3 dniach mogę normalnie się umyć? Ja jeszcze tego nie zrobiłam, pamiętając o Waszych radach. Zauważyłam jednak, że skóra zaczeła mnie swędzić. Być może trochę wody spłynęlo mi na szyję (przy myciu twarzy), bo tam właśnie jest czerwona.

Asica

14.03.2006 18:07

Odpowiedz

O 15:59, dnia 2006-03-14 joanna napisał(-a):

Jestem tuż po naswietlaniach. Poczytałam co nieco na stronce, tylko zastanawia mnie jedno: dlaczego lekarka wypisując mnie powiedziła, że po 2-3 dniach mogę normalnie się umyć?

A Ty w Poznaniu bylas naswietlana,oui? Jesli tak, to tam chyba "norma" jest taka olewka (wiele razy na tym forum byly tego swiadectwa)

Ja jeszcze tego nie zrobiłam, pamiętając o Waszych radach.

No i nie rob tego lepiej przez 2-3tygodnie..pozwol,aby odczyn popromienny sobie dalej dzialal..kontakt z woda zabija jego dzialanie..

Zauważyłam jednak, że skóra zaczeła mnie swędzić. Być może trochę wody spłynęlo mi na szyję (przy myciu twarzy), bo tam właśnie jest czerwona.

To normalna reakcja,ze skora swedzi i moze byc zaczerwieniona.. IMO to nie jest wina wody, tylko "promyczkow"

Misiek

14.03.2006 21:05

Odpowiedz

O 15:59, dnia 2006-03-14 joanna napisał(-a):

Jestem tuż po naswietlaniach. Poczytałam co nieco na stronce, tylko zastanawia mnie jedno: dlaczego lekarka wypisując mnie powiedziła, że po 2-3 dniach mogę normalnie się umyć? Ja jeszcze tego nie zrobiłam, pamiętając o Waszych radach. Zauważyłam jednak, że skóra zaczeła mnie swędzić. Być może trochę wody spłynęlo mi na szyję (przy myciu twarzy), bo tam właśnie jest czerwona.

to co sam doświadczyłem to z wodą ostrożnie przez okolo dwa tygodnie ale oliwka bambino jest super

joanna

15.03.2006 15:47

Odpowiedz
Naświetlali mnie owszem, na Garbarach. Wczoraj użyłam oliwki (mam na stanie bo w domciu prawie półroczny synalek).