Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

WYNIK PET

Autor: Yoko • 23.02.2015 14:33 • 3 odpowiedzi

Yoko

23.02.2015 14:33

Odpowiedz
Witam !!!

Właśnie dostałam wynik badania PET
Wnioski:
Zmiany w miąższu płuca niewidoczne w badaniu PetCT z sierpnia 2014 r. najpewniej zapalenie po radioterapii.
Jajnik badanie 16 dniu cyklu.
Bez ognisk aktywnego procesu rozrostowego w ocenie PET CT

Ale w jamie brzusznej i miednicy mam napisane Prawy jajnik 26x18mm z przestrzenią hybdesyjną 18x10 mm pobudzoną metabolicznie SUV 7,3, lewy jajnik 14x30 suv 2,7. Czy dlatego takie są suVy bo miałam owulację. USG ginekologiczne robiłam 2 miesiące temu i wszystko ok.

Klatka piersiowa W segmentach 6 obu płuc przy śródpiersiu nieregularne zagęszczenia miąższowe do 14 mm SuV 4,7, Poza tym prawidłowy obraz metabolizmu glukozy. Węzły chłonne niepowiększone.

Na ostatnim PECIE nie miałam opisanych żadnych suvy, a teraz te jajniki i płuca czy jest się czym martwić.

Ale najważniejsze jest, że bez ognisk aktywnego procesu rozrostowego w ocenie PET CT

gizmo

23.02.2015 19:04

Odpowiedz

Z jajnikami mialam identycznie przez dwa kolejne PETy. Okazalo sie, ze to byly wlasnie pecherzyki Graffa. U Ciebie tez na pewno jest oki skoro sama piszesz ze chwile wczesniej ginekolog niczego nie widzial (a takie zmiany na pewno by zobaczyl)

Yoko

23.02.2015 19:20

Odpowiedz

O 20:04, dnia 2015-02-23 gizmo napisał(-a):

Z jajnikami mialam identycznie przez dwa kolejne PETy. Okazalo sie, ze to byly wlasnie pecherzyki Graffa. U Ciebie tez na pewno jest oki skoro sama piszesz ze chwile wczesniej ginekolog niczego nie widzial (a takie zmiany na pewno by zobaczyl)

Dzięki Gizmo miałam 2 miesiące temu badanie USG bo strasznie bolał mnie brzuch i wyszło ze mam owulacje i tak mnie bolało ze chodzić nie mogłam. Jakby było cos nie tak to by napisali na pewno,tak myślę.

Yoko

23.02.2015 19:59

Odpowiedz

Klatka piersiowa W segmentach 6 obu płuc przy śródpiersiu nieregularne zagęszczenia miąższowe do 14 mm SuV 4,7, Poza tym prawidłowy obraz metabolizmu glukozy. Węzły chłonne niepowiększone.

A co z tymi zagęszczeniami w płucach. Nie wiem czy się martwić, bo te Suvy 4,7 nie są małe.