Sandra
02.02.2015 09:55
Jestem jedną z osob ktora zmeczona nieporadnoscia lekarzy sama szuka...Szukam od okolo roku przyczyny swojego samopoczucia jestem przebadana przez neurologow, lekarzy chorob wewnetrznych, laryngologow... Moje obajwy zaczely sie niewinnie od oslabienia ktore nie ustepowalo i nie ustepuje, chudniecie schudlam 8 kg zawsze bylam szczupla bo wazylam 48 ale teraz 41 to jest jakas masakra... nie mam sily lekkie przemarzniecie na dworze i jestem w lozku ... pokladam sie jzu wszedzie gdzie sie da wezly chlonne na szyi mam powiekszone od roku ale dopiero ostatnio kiedy juz wykluczyli mi choroby ukladowe alergiczne neurologiczne i hromonalne zajelam sie nimi bo tylko one mi zostaly ... a lekrze chcoiaz mowilam o nich mowilam ze puchne na szyi ze mam cieplote szyi i twarzy razem z zaczerwienieniem wszyscy szukali we mnie czegos ze swojej dziedziny.... Przejde do pelnych objawow jakie mam:
-chudnieice (-7/-8 kg)
-chorniczne zmeczenie
-puchniecie szyi twarzy razem z zaczerwienieniem
- przez caly rok czerwone bolace gardlo(wymaz z gardla mam ujemny) nie reaguje na zadne tabletki czy antybiotyki
-bole dziwne bole konczyn az wykrecajce szczegolnie nog
- plytki oddech
-bol szyi nie wiem czy to te wezly czy naczynia limfatyczne ale boli mnie ciagnaco-swedzaco
-poty nocne-
-stany podgoraczkowe
Badania krwi mam w normie CRP w normie nie wiem jak z rozmazem ... Wezly szyjne badanie USG
W pietrze gorny szyi zmiany wezlowe odczynowe niepowieksozne
W okolicy miedzy sliniankami po prawej zmiana wezlowa odczynowa 1,61cm a po lewej na tym samym poziomie 1,82.Zmiany maja charakter przewlekly (stluszczona zatoka wezlowa. W prawej sliniance przyusznej zmiana wezlowa polozona srodgruczolowo 0,77cm Slinianki homogenne, normoechogeniczne bez zmian ogniskowych w tym bez cech obecnosci kamicy przewodowej. Gruczoly nie powiekszone
Czy moze mi cos poradzic ? Ja wiem ze tylko lekarz moze postawic diagnoze itd. ale troche juz sie zawiodlam.. nie prosze o diagnoze tylko o porade ...Jak myslicie?