Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Strzelające stawy, reumatyzm?

Autor: Łuki • 19.01.2015 20:28 • 1 odpowiedzi

Łuki

19.01.2015 20:28

Odpowiedz

Witam, dwa lata po chemii - 6 cyklow i radio - 17 naświetlen stopień 2b. Ostatnio zauważyłem że strzela mi w stawach szczególnie bankowych, dodatkowo trochę mnie bolą. Strzela mi również w innych stawach ale z mniejszym nasilenie i nie bolą. Natomiast te barkowe nie dają mi spokoju... Miesiąc temu się przeprowadzalem i sporo ostatnio dzwigalem, może to dlatego? Ale skąd te strzelanie w tych barkach, nawet jak myje okna... :/ miał ktoś podobnie? Trochę lipa bo mam 27 lat a objawy jak emeryt hehe :)

Anias

19.01.2015 20:37

Odpowiedz

O 21:28, dnia 2015-01-19 Łuki napisał(-a):

Witam, dwa lata po chemii - 6 cyklow i radio - 17 naświetlen stopień 2b. Ostatnio zauważyłem że strzela mi w stawach szczególnie bankowych, dodatkowo trochę mnie bolą. Strzela mi również w innych stawach ale z mniejszym nasilenie i nie bolą. Natomiast te barkowe nie dają mi spokoju... Miesiąc temu się przeprowadzalem i sporo ostatnio dzwigalem, może to dlatego? Ale skąd te strzelanie w tych barkach, nawet jak myje okna... :/ miał ktoś podobnie? Trochę lipa bo mam 27 lat a objawy jak emeryt hehe :)

Wygląda na elastopatię, brakuje smarowania w stawach, w diecie potrzeba awokado, soi, można suplementowań np. Chondroitynę. To tak reumatologicznym okiem. A po chemii czy jest powiązanie- nie spotkałam się. Pozdrawiam

A i ruch jest wskazany, wzmacniający

mięśnie. Ostrożnie z rehabilitacją, po chłoniaku delikatnie krio, masaż (zdania podzielone).