Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wezly

Autor: pati • 19.01.2015 18:24 • 2 odpowiedzi

pati

19.01.2015 18:24

Odpowiedz
Hej ziarniaczki.
Mam do was takie pytanie.
Na początku grudnia wyskoczył mi węzeł nadobojczyuiem po lewej stronie. Radiolog stwierdził że jest to niskoechowy pakiet węzłów o średnicy 1-2,7 cm . Po miesiącu poszłam do innego radiologia (bo tak dostałam skierowanie) , zbadał węzły i stwierdził że są one pozapalne o średnicy 1-2 cm .
Co mam teraz myśleć? Mógł jeden się az tak pomylić?

Żadnych objawów ziarnicy nie mam. Był jedynie stan podgorączkowy trzy tygodnie ale już od dwóch tygodni spokój.

agusia

19.01.2015 20:54

Odpowiedz

O 19:24, dnia 2015-01-19 pati napisał(-a):

Hej ziarniaczki.

Mam do was takie pytanie.

Na początku grudnia wyskoczył mi węzeł nadobojczyuiem po lewej stronie. Radiolog stwierdził że jest to niskoechowy pakiet węzłów o średnicy 1-2,7 cm . Po miesiącu poszłam do innego radiologia (bo tak dostałam skierowanie) , zbadał węzły i stwierdził że są one pozapalne o średnicy 1-2 cm .

Co mam teraz myśleć? Mógł jeden się az tak pomylić?

Żadnych objawów ziarnicy nie mam. Był jedynie stan podgorączkowy trzy tygodnie ale już od dwóch tygodni spokój.

Witaj ja tez nie mialam zadnych objawow ziarnicy tylko 1 widoczny wezel nadobojczykowy po prawej stronie wyniki badan wszystkie dobre usg tez niby wzystko wporzadku dopiero tomografia pokazala zmiany powiekszone wezly jeszcze pod pachami i w srodpiersiu diagnozowano mnie od pazdziernika do kwietnia dopiero biobsja gruboiglowa potwierdzila diagnoze ze to zz.Ja bym poszla jeszcze do onkologa i zrobila tomografie dla pewnosci.Pozdrawiam .

patt

20.01.2015 17:32

Odpowiedz
Na ostatnim uzg radiolog nie zalecil mi biopsji. Tylko kontrole za 3-6 miesiecy.

Co mam teraz zrobic?