Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

swiad skory ze zmianami skornymi czy bez

Autor: kucharka222 • 19.01.2015 09:19 • 8 odpowiedzi

kucharka222

19.01.2015 09:19

Odpowiedz

Witam serdecznie, czy swiad skory, ktory byl u Was objawem chloniaka charakteryzowal sie wystepowaniem bąbli na skorze takich jak po ugryzieniu komara??? Czy tylko swedzialo bez zmian skornych? Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka

kucharka2222

19.01.2015 09:23

Odpowiedz

O 10:19, dnia 2015-01-19 kucharka222 napisał(-a):

Witam serdecznie, czy swiad skory, ktory byl u Was objawem chloniaka charakteryzowal sie wystepowaniem bąbli na skorze takich jak po ugryzieniu komara??? Czy tylko swedzialo bez zmian skornych? Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka

Tzn. Czy wystepowaly u Was na skorze bable, ktore wygladaly i swedzialy jak po ukaszeniach komarow (mimo, ze nie bylo mozliwosci ugryzienia przez komara) i to Was swedzialo czy skora swedziala po prostu bez powyzszych zmian skornych?

Janek

19.01.2015 12:01

Odpowiedz

O 10:23, dnia 2015-01-19 kucharka2222 napisał(-a):

Tzn. Czy wystepowaly u Was na skorze bable, ktore wygladaly i swedzialy jak po ukaszeniach komarow (mimo, ze nie bylo mozliwosci ugryzienia przez komara) i to Was swedzialo czy skora swedziala po prostu bez powyzszych zmian skornych?

U mnie nie było żadnych widocznych zmian, na skórze a swędziało bardzo, oczywiście po drapaniu dostawały czerwone pręgi, pozdrawiam

rodzynka

19.01.2015 17:31

Odpowiedz
U mnie było bardzo różnie:
- na stopach - górna część, kostkach, kolanach, łokciach i nadgarstkach - były okresami swędzące wybroczyny.Najgorzej syuacja wyglądała na stopach - niegojący się swędzący strup. Miałam go jakieś 2 lata.
- cało: generalnie bez krost i wysypek, ale mocne przesuszenie skóry i przez to była swędząca i chropowata
- twarz: wyskakiwały mi swędzące bąble, jak drapałam - robiły się wielkie i jeszcze bardziej swędziały. Schodziły jak ręką odjął po paru godzinach.

Kucharka2222

19.01.2015 18:41

Odpowiedz

O 18:31, dnia 2015-01-19 rodzynka napisał(-a):

U mnie było bardzo różnie:

- na stopach - górna część, kostkach, kolanach, łokciach i nadgarstkach - były okresami swędzące wybroczyny.Najgorzej syuacja wyglądała na stopach - niegojący się swędzący strup. Miałam go jakieś 2 lata.

- cało: generalnie bez krost i wysypek, ale mocne przesuszenie skóry i przez to była swędząca i chropowata

- twarz: wyskakiwały mi swędzące bąble, jak drapałam - robiły się wielkie i jeszcze bardziej swędziały. Schodziły jak ręką odjął po paru godzinach.

Rodzynko, a jak wygladaly u Ciebie te swedzace wybroczyny?

rodzynka

19.01.2015 22:10

Odpowiedz

Taki ciągle odnawiający się, swędzący strup. Czasami były momenty, kiedy te zmiany były łagodniejsze, czasami było gorzej - wtedy zmiany miałam równiez na nadgarstkach, łokciach, kolanach, a nawet na plecach, w okolicy lędźwi, gdzie zaczynają się pośladki.

marcysia

19.01.2015 23:14

Odpowiedz

Witaj,

u mnie byly takie bable jak po ugryzieniu,identycznie jak opisujesz,

teraz mam remisje i czasem mi to wychodzi samoistnie i swedzi.

schodzi samo, mam nadzieje, ze nie oznacza to wkrotce wznowy.

pozdrawiam

kucharka2222

20.01.2015 09:21

Odpowiedz

O 00:14, dnia 2015-01-20 marcysia napisał(-a):

Witaj,

pozdrawiam

A czy mialas jeszcze jakies objawy, jakie?

Marcysia

24.01.2015 13:34

Odpowiedz

O 10:21, dnia 2015-01-20 kucharka2222 napisał(-a):

O 00:14, dnia 2015-01-20 marcysia napisał(-a):

Witaj,

pozdrawiam

A czy mialas jeszcze jakies objawy, jakie? Witaj, innych objawow nie kojarze, czasem mam uczycie, ze mnie dusi w srodpiersiu, moze po radio nie wiem. Mam tez tak, ze musze sobie zachrumkac,)) teraz cierpie na bezsennosc i lekko jestem przemeczona. Zwalam na pogode;) a jak u Ciebie?