Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

ziarnica, czy jest powod do niepokoju

Autor: tomek • 11.01.2015 14:48 • 3 odpowiedzi

tomek

11.01.2015 14:48

Odpowiedz
Cześć, przepraszam jeśli piszę w sprawie błahej.
rok temu miałem zapalenie płuc (jestem, a raczej byłem palaczem), ostatecznie stwierdzono mi guzki w płucach w tym jeden w szczelinie międzypłatowej płuca prawego.
W marcu ubiegłego roku miałem badanie PET, które po za gromadzeniem się znacznika w migdałkach (charakter zapalny) niczego nie stwierdziło.
Obeznie zrobiłem sobie badania krwi, wszystko mam w normie łącznie z OB i CRP ale EOS (eozynofile) mam normę przekroczoną w procentach mój wynik wynosi 9,3% przy normie 0,4-5.
Czy rzeczywiście jest się czym martwić? W badaniu palpacyjnym laryngolog nie stwierdził powiększonych węzłów szyjnych, czekam na wynik wymazu z migdałka i nosa.

leszek

11.01.2015 20:10

Odpowiedz

witam ,może jesteś alergikiem lub stan zakaźny ostatnio przechodziłeś ?właśnie te enzymy wskazują ,nie wygląda to na ziarnicę powodzenia.

leszek

11.01.2015 20:12

Odpowiedz

O 21:10, dnia 2015-01-11 leszek napisał(-a):

witam ,może jesteś alergikiem lub stan zakaźny ostatnio przechodziłeś ?właśnie te enzymy wskazują ,nie wygląda to na ziarnicę powodzenia.

zapomniałem zbadaj nerki.

tomek

12.01.2015 11:36

Odpowiedz

O 21:12, dnia 2015-01-11 leszek napisał(-a):

O 21:10, dnia 2015-01-11 leszek napisał(-a):

zapomniałem zbadaj nerki.

dzięki, ale proszę, jeśli możesz przybliż czemu zbadać mam nerki???

oczywiście zrobię to, ale jak sam pewnie wiesz wujek gogle daje przerażające odpowiedzi :-)