Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

gdzie w poznaniu biopsja węzłów chłonnych

Autor: bezradna • 29.12.2014 12:26 • 2 odpowiedzi

bezradna

29.12.2014 12:26

Odpowiedz
Witam! Od 4 tygodni mam powiększone węzły nadobojczykowe lewe . Na uzg wyszło że jest to pakiet 4 węzłów chłonnych niskoechowych o wielkości od 1 do 2,7 cm . Brałam leki po których się zmniejszyły ale po odstawieniu znów urosły. Poszłam do lekarza i skierował mnie na oddział wewnętrzny w celu ich pobrania jednak tam odesłał mnie na laryngologie tam znów do rodzinnego .
Gdzie w poznaniu pobierają węzeł do badania? Oczywiście ze skierowaniem od lekarza rodzinnego.

Co mam zrobić skoro mnie wszędzie odsyłają :(

Anulek75

29.12.2014 14:54

Odpowiedz
Witam, ja dawno temu miałam robioną biopsję i pobierany węzeł w szpitalu na ul.Łąkowej, teraz prawdopodobnie takie rzeczy też można zrobić na Garbarach w Centrum Onkologii. Proponuję zadzwonić i dowiedzieć się czy takie badania wykonują.

Pozdrawiam
Ania

Maciej Michalak

29.12.2014 21:14

Odpowiedz

O 13:26, dnia 2014-12-29 bezradna napisał(-a):

Witam! Od 4 tygodni mam powiększone węzły nadobojczykowe lewe . Na uzg wyszło że jest to pakiet 4 węzłów chłonnych niskoechowych o wielkości od 1 do 2,7 cm . Brałam leki po których się zmniejszyły ale po odstawieniu znów urosły. Poszłam do lekarza i skierował mnie na oddział wewnętrzny w celu ich pobrania jednak tam odesłał mnie na laryngologie tam znów do rodzinnego .

Gdzie w poznaniu pobierają węzeł do badania? Oczywiście ze skierowaniem od lekarza rodzinnego.

Co mam zrobić skoro mnie wszędzie odsyłają :(

Hej,

Ostatnio przechodzilem to samo w Poznaniu. Napisz do mnie na maila to wszystko Ci powiem gdzie i jak. maciejmichalak@o2.pl