Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Badanie Pet-błagam o jakąkolwiek odpowiedź

Autor: fizzy • 05.12.2014 10:57 • 9 odpowiedzi

fizzy

05.12.2014 10:57

Odpowiedz

Wczoraj miałam robione badanie na wczesną odpowiedz na leczenie, dziś do mnie dzwonili i powiedzieli (mniej wiecej) że coś się świeci w jamie brzusznej jednak sami nie wiedzą co dokładnie bo jak to określili jest to takie nieokreślone(?) nie wiem jakie słowo tu padło bo jestem dalej w szoku, dowiedziałam się, że to nie z powodu ziarnicy. Mówili też że nie mam się czym przejmować....taaa komu by powiedzieli przez telefon że ma. Do sedna, czy koś miał podobny przypadek, że świeciło się i było z jakimś narządem w porządku??? Tyle w tym pozytywów, że odpowiedź na leczenie mam dobrą.

marta91

05.12.2014 11:42

Odpowiedz

O 11:57, dnia 2014-12-05 fizzy napisał(-a):

Wczoraj miałam robione badanie na wczesną odpowiedz na leczenie, dziś do mnie dzwonili i powiedzieli (mniej wiecej) że coś się świeci w jamie brzusznej jednak sami nie wiedzą co dokładnie bo jak to określili jest to takie nieokreślone(?) nie wiem jakie słowo tu padło bo jestem dalej w szoku, dowiedziałam się, że to nie z powodu ziarnicy. Mówili też że nie mam się czym przejmować....taaa komu by powiedzieli przez telefon że ma. Do sedna, czy koś miał podobny przypadek, że świeciło się i było z jakimś narządem w porządku??? Tyle w tym pozytywów, że odpowiedź na leczenie mam dobrą.

Po pierwsze spokojnie, oni na razie jeszcze sami nie wiedzą co to więc nie mogą ci podać dokładniejszej informacji. Mi na pecie świecił szpik a nie był zajęty. Pet się czasami lubi świecić a skladają się na to różne czynniki. Odpowiedź na leczenie jest dobra to świetnie, nic tylko się cieszyć! Gratuluje :)

Fizzy

05.12.2014 13:00

Odpowiedz

O 12:42, dnia 2014-12-05 Marta91 napisał(-a):

Po pierwsze spokojnie, oni na razie jeszcze sami nie wiedzą co to więc nie mogą ci podać dokładniejszej informacji. Mi na pecie świecił szpik a nie był zajęty. Pet się czasami lubi świecić a skladają się na to różne czynniki. Odpowiedź na leczenie jest dobra to świetnie, nic tylko się cieszyć! Gratuluje :)

Sugerowali usg jamy brzusznej, ale czy jeśli usg wykaże, że jest wszystko ok to mam być spokojna? Przecież usg jest o wiele mniej dokładne od Peta...

Asowa

05.12.2014 19:22

Odpowiedz

O 14:00, dnia 2014-12-05 Fizzy napisał(-a):

O 12:42, dnia 2014-12-05 Marta91 napisał(-a):

Sugerowali usg jamy brzusznej, ale czy jeśli usg wykaże, że jest wszystko ok to mam być spokojna? Przecież usg jest o wiele mniej dokładne od Peta...

Na pecie świecą nie tylko zmiany nowotworowe ale też te zapalne. Ja miałam spore zamieszanie za świecymi migdałam.

rodzynka

05.12.2014 21:32

Odpowiedz

Ważne jest też, gdzie robiłaś to badanie - w jakim mieście, ośrodku? Bo jedni robią to lepiej, inni po łebkach i nie mają większego pojęcia. Świecić może wszystko - np. torbiel na jajniku. Tak więc spokojnie, nie stresuj się, bo najpierw trzeba to sprawdzić. A wynik przez telefon? Pierwszy raz słyszę, żeby udzielano takich informacji.

marta91

05.12.2014 22:53

Odpowiedz

O 22:32, dnia 2014-12-05 rodzynka napisał(-a):

Ważne jest też, gdzie robiłaś to badanie - w jakim mieście, ośrodku? Bo jedni robią to lepiej, inni po łebkach i nie mają większego pojęcia. Świecić może wszystko - np. torbiel na jajniku. Tak więc spokojnie, nie stresuj się, bo najpierw trzeba to sprawdzić. A wynik przez telefon? Pierwszy raz słyszę, żeby udzielano takich informacji.

Też pierwsze słyszę, ale może lekarz miał wgląd i przekazuje informacje .

fizzy

06.12.2014 09:40

Odpowiedz

O 23:53, dnia 2014-12-05 Marta91 napisał(-a):

O 22:32, dnia 2014-12-05 rodzynka napisał(-a):

Też pierwsze słyszę, ale może lekarz miał wgląd i przekazuje informacje .

Robiłam w Krakowie więc niestety nie wina lekarzy bo dobrze robia. Dzwonili bo chcieli się zapytac czy mialam robiona tomografie jamy brzusznej i czy mam wyniki. Miałam tylko tk. ukl oddechowego. Oczywiście nie chcieli mi nic powiedziec, ale ja drążyłam temat dlaczego jest im to potrzebne i blagalam by powiedzieli co jest grane. Wydaje mi się ze byli w trakcie opisania peta. Zapomniałam powiedzieć przez te nerwy że miałam robione usg brzucha w sierpniu i bylo wszystko ok

joanna

06.12.2014 09:41

Odpowiedz

U mojej Mamy świecił węzeł i po pobraniu stwierdzono, ze to nie chłoniak a prawdopodobnie coś zapalnego.

rodzynka

06.12.2014 22:24

Odpowiedz
Wydaje mi się, że nie ma innego wyjścia i uzbroić się w cierpliwość i poczekać na wyniki.
A tak BTW, to niezłą masz siłę sugestii, skoro lekarze sypnęli przez telefon. Szacun ;-)))

fizzy

09.12.2014 14:09

Odpowiedz

O 23:24, dnia 2014-12-06 rodzynka napisał(-a):

Wydaje mi się, że nie ma innego wyjścia i uzbroić się w cierpliwość i poczekać na wyniki.

A tak BTW, to niezłą masz siłę sugestii, skoro lekarze sypnęli przez telefon. Szacun ;-)))

Oj tak nie było mowy by mi nie odpowiedzieli po co im to. :D Miałam dziś robione usg wszystko jest ok,tylko torbiel na nerce, zastanawiam się czy bardzo duża szansa jest że to mi się zaświeciło w pecie.