Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

zaufanie do hematologa ...

Autor: efka • 24.11.2014 15:50 • 5 odpowiedzi

efka

24.11.2014 15:50

Odpowiedz

co sądzicie o hematologu który na pytanie o SUVy w wyniku badania PET odpowiada mi, że prawdę mówiąc to nie zna się na SUVach ... to, że świeci się między kręgiem 3 a 4 nie ma znaczenia i jak chcę wiedzieć co to to musze sobie sama ustalić, ale to co mam na buzi to bardzo interesuje Panią hematolog (jakies zmiany dermatologiczne, zapewne efekt leczenia, którego nie mogę się pozbyć) ... mam dosyć leczenia a głównie kontroli po leczeniu na NFZ, co kontrola to inny hematolog, każdemu musze opowiadać o leczeniu co kiedy a nawet gdzie, przecież wszystko mają w moich dokumentach, węzłów nie zbadają no chyba że wspomnę, że cos tam mnie ciągnie, ciśnie, zupełnie nie czuję się zaopiekowana podczas tych wizyt ... nie mam wyjścia i postanowiłam płacić za prywatne wizyty u hematologa ... nauka dla samej nauki, brak empatii, ignorancja, brak szacunku dla pasjenta (prywatne rozmowy przez telefon w obecnosci pacjenta) .......... KIEDY BĘDZIE LEPIEJ!!!!!!!!!! i czy myślicie, że skarga w NFZ coś zmieni? czy da się wygrać z chorym systemem z brakiem organizacji?

klara

24.11.2014 16:47

Odpowiedz
Mam bardzo podobne doświadczenie ,a teraz jeszcze wizyty wyznaczone tak że zupełnie nie wiem jak będzie wyglądać leczenie czy obserwacja choroby.
pozdrawiam

Syringa

25.11.2014 21:08

Odpowiedz

O takim konowale, nieznającym się na swojej pracy, nic dobrego nie mogę sądzić.

Zmieniający się lekarze to pewnie polityka danego ośrodka. Może spróbuj dowiedzieć się czy w Twojej okolicy nie ma innego, w którym jesteś prowadzona cały czas przez tą samą osobę. Nie musisz ograniczać się do hematologów. Onkolog też się nada.
Na pewno są miejsca takie jak u mnie w Szczecinie (ul. Strzałowska), gdzie cały czas jesteś przypisana do tego samego lekarza i jedynie od pacjenta zależy, czy chce go zmienić.

efka

26.11.2014 08:24

Odpowiedz

O 22:08, dnia 2014-11-25 Syringa napisał(-a):

O takim konowale, nieznającym się na swojej pracy, nic dobrego nie mogę sądzić.

Zmieniający się lekarze to pewnie polityka danego ośrodka. Może spróbuj dowiedzieć się czy w Twojej okolicy nie ma innego, w którym jesteś prowadzona cały czas przez tą samą osobę. Nie musisz ograniczać się do hematologów. Onkolog też się nada.

Na pewno są miejsca takie jak u mnie w Szczecinie (ul. Strzałowska), gdzie cały czas jesteś przypisana do tego samego lekarza i jedynie od pacjenta zależy, czy chce go zmienić.

Tak, to polityka tego ośrodka w dużym mieście wojewódzkim. Myślałąm o tym aby poszukać innego miejsca ale tu mnie leczyli teraz w tym samym miejscu wizyty kontrolne a gdyby coś złego sie działo to gdzie trafię:( chcę chyba wolę być pod kontrolą hematologa niz onkologa, musze to przemyśleć bo naprawdę mam dość. dziękuje :)

Lily

26.11.2014 10:55

Odpowiedz
Ja na szczęście mam kompletnie inną sytuację.

Leczę się na Banacha. Przy ABVD miałam doktor W.
Później kiedy zaczęły się schody przeszłam do doktora B. i pod jego przewodnictwem odbywało się dalsze leczenie. To fakt, czasami trafiałam do różnych lekarzy, ale on zawsze miał nade mną pieczę i miałam z nim pełen kontakt.

Na Banacha zmieniłam organizacja po-przeszczepowych pacjentów. Wydzielono oddział do kontroli po leczeniu transplantologicznym od dziennego zwykłego. Lekarzy jest niewiele i być może dlatego ma się kontakt stały z kilkoma.

Tu czuję się zaopiekowana, bezpiecznie i każdemu polecam gorąco tą placówkę.

Lily

26.11.2014 10:55

Odpowiedz
Ja na szczęście mam kompletnie inną sytuację.

Leczę się na Banacha. Przy ABVD miałam doktor W.
Później kiedy zaczęły się schody przeszłam do doktora B. i pod jego przewodnictwem odbywało się dalsze leczenie. To fakt, czasami trafiałam do różnych lekarzy, ale on zawsze miał nade mną pieczę i miałam z nim pełen kontakt.

Na Banacha zmieniłam organizacja po-przeszczepowych pacjentów. Wydzielono oddział do kontroli po leczeniu transplantologicznym od dziennego zwykłego. Lekarzy jest niewiele i być może dlatego ma się kontakt stały z kilkoma.

Tu czuję się zaopiekowana, bezpiecznie i każdemu polecam gorąco tą placówkę.