Mikaeel89
18.11.2014 10:11
Witam mam 25 lat i moje problemy zaczęły się od miesiąca. Zaczęło się niewinnie bóle w pachwinach i powiększone węzły chłonne gdy je wybadałem zacząłem dokładnie obejrzeć swoje ciało i dostałem szok wyczułem licznie powiększone węzły piersiowo-pachowe na dodatek po kilku dniach zaczęły mnie piec pachy oraz okolice boków piersiowych. Gdy to zauważyłem niezwłocznie udałem się na USG + Morfologia z Rozmazem OB,CRP,Enzym LDH.Jeżeli chodzi o morfologie wszystkie parametry były w normie Na uzg lekarz sprawdził węzły jeżeli chodzi o pachwinowe mam opis W okolicach węzłów pachwinowych liczne węzły chłonne. Uwidoczniono węzły o prawidłowej echostrukturze z zaznaczonymi wnękami naczyniowymi oraz węzły chłonne o jednolitej echogeniczności bez zaznaczonych wnęk naczyniowych Największe węzły po prawej osi długiej 8mm po lewej 16mm.Gdy to zobaczył jakoś się nie zdziwił lecz gdy powiedziałem że wyczułem dodatkowo w okolicach pachowo piersiowych uznał że jest to dziwne i sprawdził gdy pooglądał kazał jeszcze raz pokazać te pachwinowe i orzekł w takim wypadku potrzebna będzie Konsultacja Onkologiczna. Przeraziłem się nie spodziewałem się takich wiadomości wczoraj byłem u onkologa obejrzał mnie lecz powiedział że on nie wiele może i jedynie co wypisał mi skierowanie na TK szyi klatki piersiowej i m.małej. Dodatkowo dał skierowanie do chirurga onkologa. TK o dziwo zrobione miałem w tym samym dniu wyniki za tydzień. wizyta u chirurga onkologa na czwartek. Mam teraz do was takie pytania czy jest sens iść do tego onkologa w czwartek bez wyników czy zapisać się na ten sam dzień co będę odbierał wyniki TK. Drugie pytanie jak to jest z pobraniem węzła do badań *czy jeżeli pobiorą jeden węzeł np. pachwinowy i wykluczą ZZ i inny nowotwór to znaczy że reszta węzłów jest w porządku czy trzeba było by kroić się całego. *Jak jest po pobraniu węzła bo chodzi mi o prace ponieważ pracuje w firmie kurierskiej więc jakiś wysiłek wkładam i ile czasu po wycięciu węzła nie będę mógł chodzić do pracy. Powiem wam że jeszcze nie mam żadnej diagnozy ale coraz bardziej mam negatywne myślenie że to będzie ZZ. Bo jeżeli parametry ob i crp wszyły w normie to w takim wypadku żadnego stanu zapalnego nie ma więc z jakiej przyczyny te węzły się powiększyły