Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

scyntygrafia kości- pytanie

Autor: HOPE • 10.10.2014 12:59 • 27 odpowiedzi

Lena

16.10.2014 16:45

Odpowiedz
HOPE daj znać jak wynik.
A z tym dbaniem to faktycznie dieta, sen i podejście do stresu to podstawa. Stresu nie da się uniknąć, ale można zmienić stosunek do niego. Od lat ćwiczę jogę i to mi bardzo pomaga. Bardzo polecam. Dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie bo jesteś tym co jesz.

HOPE

16.10.2014 18:39

Odpowiedz

O 18:45, dnia 2014-10-16 Lena napisał(-a):

HOPE daj znać jak wynik.

A z tym dbaniem to faktycznie dieta, sen i podejście do stresu to podstawa. Stresu nie da się uniknąć, ale można zmienić stosunek do niego. Od lat ćwiczę jogę i to mi bardzo pomaga. Bardzo polecam. Dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie bo jesteś tym co jesz.

Onkolog skierował mnie na wycięcie węzłów do badania. Największy ma ponad 13 mm. Najgorsze, że będzie wycięty też szyjny i zostanie blizna.

Jestem na 1000% przekonana, że to nawrót, wiedziałam to już gdy zaczęło mnie swędzieć, potem zmyliły mnie tk brzucha i klatki, bo tam właśnie spodziewałam się powiększonych, okazało się, że były tam gdzie wcześniej ich nie było, czyli szyja i pachwiny. Moje życie legło w gruzach. Nie chce mi się już nic robić. Znowu zawaliłam. Dostałam szansę od życia, tak bardzo się cieszyłam, bo wszystko zaczęłam widzieć inaczej, moje życie po chorobie nabrało sensu i koloru, nigdy wcześniej nie byłam tak szczęśliwa.Dziękowałam Bogu, że mnie to spotkało. To był dar,ostrzeżenie, żeby żyć już inaczej. Była mądrość ale zabrakło wykonania.A teraz już za późno, życie straciło sens.

Lena

17.10.2014 09:20

Odpowiedz
HOPE, uspokój się, poczekaj na wynik. Pisałaś, że w TK było wszystko czyste, to skąd te węzły? Wiadomo, że wyjściowo można mieć na szyi, a potem w pachwinie. Miałaś tk tylko klatki i te szyjne i pachwinowe nie wyszły?
A czy objawy teraz są identyczne co kiedy? Wtedy też było swędzenie? A co z potami nocnymi?

Lena

17.10.2014 09:22

Odpowiedz

HOPE napisz mi jeszcze proszę jakie miałaś stadium i typ na początku i jak wyglądało leczenie 6 abvd? Miałaś pet w czasie leczenia? ktoś sprawdzał jak remisja po 2 cyklu chemii? I na razie nie zadręczaj się. Musisz się wziąć w garść.

Lena

17.10.2014 09:59

Odpowiedz

Przeczytałam jeszcze raz cały wątek i....tk klatki i brzucha pokazałoby przecież węzły szyjne i pachwinowe. Nie ma TK pachwin, ud! Właśnie brzuszne pokazuje miednicę i pachwiny. 13 mm to niezbyt dużo. CRP i LDH masz w normie. To wszystko przemawia na plus. Jeżeli miałaś jeszcze pet w czasie leczenia i remisje po 2 cyklu to prawdopodobieństwo jest naprawdę nieduże. Na minus przemawiają te uporczywe swędzenia i typ MC. Trzeba na spokojnie wyciąć te węzły i zbadać. A co pokazało usg?

HOPE

18.10.2014 14:23

Odpowiedz

O 11:59, dnia 2014-10-17 Lena napisał(-a):

Przeczytałam jeszcze raz cały wątek i....tk klatki i brzucha pokazałoby przecież węzły szyjne i pachwinowe. Nie ma TK pachwin, ud! Właśnie brzuszne pokazuje miednicę i pachwiny. 13 mm to niezbyt dużo. CRP i LDH masz w normie. To wszystko przemawia na plus. Jeżeli miałaś jeszcze pet w czasie leczenia i remisje po 2 cyklu to prawdopodobieństwo jest naprawdę nieduże. Na minus przemawiają te uporczywe swędzenia i typ MC. Trzeba na spokojnie wyciąć te węzły i zbadać. A co pokazało usg?

Szczerze mówiąc nie wiem czy miałam PET po II wlewie.Standard 6ABVD.Leczenie dla mnie było koszmarem i niewiele się interesowałam. Z tego co mówili lekarze po każdych wynikach wszystko było bardzo dobrze, leczenie przynosiło najlepsze efekty.

Lena, TK było miesiąc temu już, podejrzewam, że w międzyczasie się powiększyły. Patrzyłam wczoraj na usg, największy jednak 19 a nie 13 jak napisałam wcześniej. Najbardziej się boję, ze zeszpecą mi szyję,a jestem z niej bardzo dumna:) Noszę krótką fryzurę, po chemii okazało się, ze właśnie w krótkich wyglądam najsuper i tak zostało.

Tak się zastanawiam, czy może wyciąć tylko te w pachwinie?

Wiem, że strefę dzieli się na pod przeponą i nad przeponą i że może być tak, że w pachwinie wyjdzie nieziarniczy a na szyi niestety...Może namówię lekarza, żeby najpierw sprawdził w pachwinie, co myślisz?Jeśli wyjdzie wznowa, niech leczą, jeśli nie- niech pobiorą z szyi dopiero.

Nie rozmawiałam jeszcze z chirurgiem, ale może ubłagam jakoś.

Lena

19.10.2014 09:08

Odpowiedz

O 16:23, dnia 2014-10-18 HOPE napisał(-a):

O 11:59, dnia 2014-10-17 Lena napisał(-a):

Szczerze mówiąc nie wiem czy miałam PET po II wlewie.Standard 6ABVD.Leczenie dla mnie było koszmarem i niewiele się interesowałam. Z tego co mówili lekarze po każdych wynikach wszystko było bardzo dobrze, leczenie przynosiło najlepsze efekty.

Lena, TK było miesiąc temu już, podejrzewam, że w międzyczasie się powiększyły. Patrzyłam wczoraj na usg, największy jednak 19 a nie 13 jak napisałam wcześniej. Najbardziej się boję, ze zeszpecą mi szyję,a jestem z niej bardzo dumna:) Noszę krótką fryzurę, po chemii okazało się, ze właśnie w krótkich wyglądam najsuper i tak zostało.

Tak się zastanawiam, czy może wyciąć tylko te w pachwinie?

Wiem, że strefę dzieli się na pod przeponą i nad przeponą i że może być tak, że w pachwinie wyjdzie nieziarniczy a na szyi niestety...Może namówię lekarza, żeby najpierw sprawdził w pachwinie, co myślisz?Jeśli wyjdzie wznowa, niech leczą, jeśli nie- niech pobiorą z szyi dopiero.

Nie rozmawiałam jeszcze z chirurgiem, ale może ubłagam jakoś.

Myślę, że można najpierw sprawdzić pachwinowy. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że oba węzły związane są z tym samym. Nie zakładaj, że to na 100% musi być nawrót. Przy boreliozie też masz wywalone węzły i swędzenie.

THWog2In

23.11.2015 02:34

Odpowiedz

Tu estas como todos los chavistas Drogao e bola. No me ienertsa la enfermedad de tu presidente porque de el se esta encargando la Justicia Divina. Nuestra meta es el 07-10 todas esas ratas afuera