Cześć też jestem po zakończonym leczeniu z takim samym rozpoznaniem jak Ty IIBx miałem 6 cykli Abvd i 24 lamp właśnie zakonczyle m leczenie i w sumie człowiek nie wie na czym stoi...i lekarz nie powie jest PAN zdrowy... Tylko przyjdź PAN za pol roku..
Hej Dominik, kiedys pislaismy razem w sprawie PET i czestosci jego wykonywania. O ile pamietam leczysz sie w Gliwicach. Fajnie ze juz jestes po leczeniu i ze wszystko w porzadku:)
Mnie lekarz powiedział "jest pani zdrowa, proszę sobie kupić wino i to uczcić :)", ryzyko wznowy w moim przypadku ok. 5-10%, a najważniejszy jest pierwszy rok. Jestem w remisji 1,5 roku i wiem, że z każdym miesiącem to ryzyko wznowy spada, aż będzie takie jak w przypadku zdrowego człowieka. Mam mnóstwo pozytywnej energii, wiem jak się badać, na co zwracać uwagę.
Jestem człowiekiem myślącym, więc pytam i chcę wiedzieć. Kupując odkurzacz robię rozeznanie rynku, porównuję, wybieram najlepsze opcje, a lecząc raka też chcę wiedzieć jak najwięcej o chorobie, zrozumieć ją, potem żyć odpowiedzialnie, zdrowo się odżywiać, uprawiać sporty, minimalizować ryzyko wznowy. W ogóle nie dziwią mnie pytania pacjentów o rokowania. To normalne! Dziwni mnie, że ktoś nawet nie wie jaki ma typ ziarnicy, stadium i jak się ją leczy, a takie osoby spotkałam w CO i nie były to tylko emerytki. Dla mnie taki stosunek do choroby własnego ciała to szok.