rodzynka
08.09.2014 11:40
Odkąd usłyszałam boskie R jak REMISJA, poczułam ogromną potrzebę niesienia kaganka oświaty i edukowania w zakresie chłoniaków. Bo sama - niby inteligentna, z zainteresowaniami: zdrowie, fitness, itp - wyhodowałam sobie guz o wielkości 16 cm. Wiedziałam, że coś jest nie tak, ale dałam się przekonać lekarzowi rodzinnemu, a potem psychologowi, że owszem, coś jest nie tak, ale w mojej głowie, nie w ciele.
Dołączyłam do Stowarzyszenia Przyjaciół Chorych na Chłoniaki PRZEBIŚNIEG - które zrzesza głównie byłych i obecnych pacjentów oraz ich rodziny. I teraz 14 września w Krakowie Stowarzyszenie organizuje VII edycję Kampanii Społecznej ZDEMASKUJ CHŁONIAKA - z okazji Światowego dnia wiedzy o chłoniakach.
W programie m.in: konsultacje z lekarzami hematologami z Kliniki Hematologii UJ, warsztaty artystyczno terapeutyczne - teatralne (prowadzą aktorzy z Teatru Groteska; są to warsztaty z maskami teatralnymi) oraz muzyczne, z grupą sambową Sorrir Por Favor (będą bębny, mnóstwo pozytywnej energii) i zbiórka krwi. Do tego oczywiście - sporo materiałów edukacyjnych i rozmów o chorobach układu krwiotwórczego.
Miejsce: Kraków, Plac Wolnica
Termin: 14 września (niedziela) od godz. 11 do 18
Szczegółowy program - tutaj: http://przebisnieg.org/aktualnosci/379-w-niedziele-14-wrzesnia-2014-zdemaskujemy-chloniaka
Myślę, że to jest fajny pretekst do spotkania. Jeśli ktoś z Was mieszka w Krakowie lub okolicach - zapraszam w imieniu Stowarzyszenia! Ja będę tam cały dzień.
Gorąco zachęcam do udziału w warsztatach, żeby mieć pewność, że będzie jeszcze miejsce, można się zapisywać: info@przebisnieg.org
A jeśli ktoś chciałby pogadać, to podaję mój e-mail: katarzynakozak@przebisnieg.org
Trzymajcie kciuki za pogodę!!! :)