Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Spotkajmy się w Krakowie

Autor: rodzynka • 08.09.2014 11:40 • 12 odpowiedzi

rodzynka

08.09.2014 11:40

Odpowiedz
To teraz pospamuję ;-) Ale pozytywnie, rzecz jasna i w kontekście chłoniaków.

Odkąd usłyszałam boskie R jak REMISJA, poczułam ogromną potrzebę niesienia kaganka oświaty i edukowania w zakresie chłoniaków. Bo sama - niby inteligentna, z zainteresowaniami: zdrowie, fitness, itp - wyhodowałam sobie guz o wielkości 16 cm. Wiedziałam, że coś jest nie tak, ale dałam się przekonać lekarzowi rodzinnemu, a potem psychologowi, że owszem, coś jest nie tak, ale w mojej głowie, nie w ciele.

Dołączyłam do Stowarzyszenia Przyjaciół Chorych na Chłoniaki PRZEBIŚNIEG - które zrzesza głównie byłych i obecnych pacjentów oraz ich rodziny. I teraz 14 września w Krakowie Stowarzyszenie organizuje VII edycję Kampanii Społecznej ZDEMASKUJ CHŁONIAKA - z okazji Światowego dnia wiedzy o chłoniakach.

W programie m.in: konsultacje z lekarzami hematologami z Kliniki Hematologii UJ, warsztaty artystyczno terapeutyczne - teatralne (prowadzą aktorzy z Teatru Groteska; są to warsztaty z maskami teatralnymi) oraz muzyczne, z grupą sambową Sorrir Por Favor (będą bębny, mnóstwo pozytywnej energii) i zbiórka krwi. Do tego oczywiście - sporo materiałów edukacyjnych i rozmów o chorobach układu krwiotwórczego.

Miejsce: Kraków, Plac Wolnica
Termin: 14 września (niedziela) od godz. 11 do 18

Szczegółowy program - tutaj: http://przebisnieg.org/aktualnosci/379-w-niedziele-14-wrzesnia-2014-zdemaskujemy-chloniaka

Myślę, że to jest fajny pretekst do spotkania. Jeśli ktoś z Was mieszka w Krakowie lub okolicach - zapraszam w imieniu Stowarzyszenia! Ja będę tam cały dzień.

Gorąco zachęcam do udziału w warsztatach, żeby mieć pewność, że będzie jeszcze miejsce, można się zapisywać: info@przebisnieg.org

A jeśli ktoś chciałby pogadać, to podaję mój e-mail: katarzynakozak@przebisnieg.org

Trzymajcie kciuki za pogodę!!! :)

rodzynka

09.09.2014 14:15

Odpowiedz

hop hop :)

Martyna

09.09.2014 15:14

Odpowiedz

Bardzo fajna inicjatywa. Mam ochotę się wybrać na to wydarzenie ale jestem teraz w trakcie leczenia beacopp i powinnam raczej unikać takich imprez ze względu na ryzyko infekcji. Przemyśle sprawę:)

rodzynka

09.09.2014 15:43

Odpowiedz

Martyna, jak jesteś w trakcie leczenia, to nawet nie ma o czym myśleć - obecność wykluczona ;) Z dala od wszelkich potencjalnych źródeł infekcji i już :)

Martyna

09.09.2014 15:46

Odpowiedz

O 17:43, dnia 2014-09-09 rodzynka napisał(-a):

Martyna, jak jesteś w trakcie leczenia, to nawet nie ma o czym myśleć - obecność wykluczona ;) Z dala od wszelkich potencjalnych źródeł infekcji i już :)

Tak, tak.... wiem ale już wariuje w domu a czuję się świetnie:)

rodzynka

09.09.2014 18:47

Odpowiedz

A który to beacopp?

Martyna

09.09.2014 19:12

Odpowiedz

O 20:47, dnia 2014-09-09 rodzynka napisał(-a):

A który to beacopp?

jestem po pierwszym cyklu:)

rodzynka

10.09.2014 15:12

Odpowiedz

O 21:12, dnia 2014-09-09 Martyna napisał(-a):

O 20:47, dnia 2014-09-09 rodzynka napisał(-a):

A który to beacopp?

jestem po pierwszym cyklu:)

I to wszystko wyjaśnia ;-) Ja przy pierwszym beacoppie czułam się wyśmienicie, dopiero przy drugim spadła mi hemoglobina i dopadły mnie słabości.

Tak więc kochana, ciesz się jak najdłużej dobrym samopoczuciem, ale obowiązkowo siedź w domu :-)

karinak

11.09.2014 22:51

Odpowiedz

O 13:40, dnia 2014-09-08 Rodzynka napisał(-a):

To teraz pospamuję ;-) Ale pozytywnie, rzecz jasna i w kontekście chłoniaków.

Odkąd usłyszałam boskie R jak REMISJA, poczułam ogromną potrzebę niesienia kaganka oświaty i edukowania w zakresie chłoniaków. Bo sama - niby inteligentna, z zainteresowaniami: zdrowie, fitness, itp - wyhodowałam sobie guz o wielkości 16 cm. Wiedziałam, że coś jest nie tak, ale dałam się przekonać lekarzowi rodzinnemu, a potem psychologowi, że owszem, coś jest nie tak, ale w mojej głowie, nie w ciele.

Dołączyłam do Stowarzyszenia Przyjaciół Chorych na Chłoniaki PRZEBIŚNIEG - które zrzesza głównie byłych i obecnych pacjentów oraz ich rodziny. I teraz 14 września w Krakowie Stowarzyszenie organizuje VII edycję Kampanii Społecznej ZDEMASKUJ CHŁONIAKA - z okazji Światowego dnia wiedzy o chłoniakach.

W programie m.in: konsultacje z lekarzami hematologami z Kliniki Hematologii UJ, warsztaty artystyczno terapeutyczne - teatralne (prowadzą aktorzy z Teatru Groteska; są to warsztaty z maskami teatralnymi) oraz muzyczne, z grupą sambową Sorrir Por Favor (będą bębny, mnóstwo pozytywnej energii) i zbiórka krwi. Do tego oczywiście - sporo materiałów edukacyjnych i rozmów o chorobach układu krwiotwórczego.

Miejsce: Kraków, Plac Wolnica

Termin: 14 września (niedziela) od godz. 11 do 18

Szczegółowy program - tutaj: http://przebisnieg.org/aktualnosci/379-w-niedziele-14-wrzesnia-2014-zdemaskujemy-chloniaka

Myślę, że to jest fajny pretekst do spotkania. Jeśli ktoś z Was mieszka w Krakowie lub okolicach - zapraszam w imieniu Stowarzyszenia! Ja będę tam cały dzień.

Gorąco zachęcam do udziału w warsztatach, żeby mieć pewność, że będzie jeszcze miejsce, można się zapisywać: info@przebisnieg.org

A jeśli ktoś chciałby pogadać, to podaję mój e-mail: katarzynakozak@przebisnieg.org

Trzymajcie kciuki za pogodę!!! :)

Bardzo fajna inicjatywa! Trzeba edukować społeczeństwo, bo ja o Zz dowiedziałam się.dopiero w.momencie, gdy zachorowałam.

Sama jestem spod Krakowa, jednak choroba wraz z wlosami odebrala mi wszelkie pokłady pewności siebie, więc ograniczam pokazywanie się publicznie.

Trzymam kciuki za pogodę!

rodzynka

12.09.2014 10:07

Odpowiedz
Karina, a nie masz peruki lub jakiejś fajnej chusty?
Przemyśl jeszcze raz obecność - bo zapowiada się naprawdę fanie :) A jakby co, to mam rudego boba do oddania w dobre ręce - całkiem zgrabna peruka.

Martyna

12.09.2014 11:10

Odpowiedz

O 12:07, dnia 2014-09-12 rodzynka napisał(-a):

Karina, a nie masz peruki lub jakiejś fajnej chusty?

Przemyśl jeszcze raz obecność - bo zapowiada się naprawdę fanie :) A jakby co, to mam rudego boba do oddania w dobre ręce - całkiem zgrabna peruka.

Karinak nie możesz wraz z wlosami tracić pewności siebie:) ja po pol roku leczenia wczoraj pierwszy raz zgolilam glowe i czuje sie z tym swietnie:) nie moge sie na siebie napatrzeć :) jestem pewna ze ty rownież nić nie stracilas na swojej kobiecości. Nie mozna zamykac się w domu z powodu choroby. Jak masz ochote pogadac to napisz do mnie muscilowska@gmail.com

Truskawa

12.09.2014 22:24

Odpowiedz

Rodzynka, a możecie to promować na portalach społecznościowych ? Np na takich fanpejdżach jak rak & roll, czy policzmysie.pl? Bo dużo osób ma ich polubionych na Facebooku, może warto byłoby wykorzystać siłe portali społecznościowych i jeśli prawnie nie ma żadnych problemów, to napisać do nich czy udostępnią takie info ? hm? :)

john

16.10.2014 11:37

Odpowiedz

1NYAVu http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com