Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Tym razem ja pytam :)

Autor: Asowa • 07.09.2014 06:32 • 15 odpowiedzi

Asowa

07.09.2014 06:32

Odpowiedz
Od jakiegoś czasu mam taki problem, że łatwo robią mi się ranki na ciele, powstają strupki, na ogół malutkie. Strupki odpadają i leci mi dużo krwi, jest ona strasznie gęsta, ciemna i lepka. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Mam też małe siniaki niewiadomego pochodzenia ;)
W październiku mam wizytę w CO i się zastanawiam czy czekać czy zrobić morfologię wcześniej. Ogólnie i tak musze się wybrać w najbliższych dniach do internisty po 3 dawkę szczepionki na żółtaczkę ale nie wiem czy zawracać sobie głowę tą krwią. Może na stare lata to normalne ;)

zombiradok

07.09.2014 08:28

Odpowiedz
krew po chemi sie zmienia ale jak mocno ci leci nawet z malych ranek to zrob sobie badanie pod katem typowej hematologi plytki hemoglobina itd. siniaki to inaczej krwiaki bo slabe zylki nie wytrzymuja . jesli masz za malo hemoglob to tez tak moze sie dziac.

upij komus troche krwi bedzie ok :) vampirze :)

frubelek171

07.09.2014 09:12

Odpowiedz

Troszkę z "innej beczki" ale....

po chemi i radio moja skóra także szaleje- kupiłam nowy pasek do zegarka i tam gdzie styka się metalowy element to krosty wyskoczyły swędzące :/ kolczyki to samo- zostaje tylko srebro i złoto- dodam tylko ,że przed chorobą takich cyrków nie miałam :<

pzdr. cieplutko :)

zombiradok

07.09.2014 09:21

Odpowiedz

O 11:12, dnia 2014-09-07 Frubelek171 napisał(-a):

Troszkę z "innej beczki" ale....

po chemi i radio moja skóra także szaleje- kupiłam nowy pasek do zegarka i tam gdzie styka się metalowy element to krosty wyskoczyły swędzące :/ kolczyki to samo- zostaje tylko srebro i złoto- dodam tylko ,że przed chorobą takich cyrków nie miałam :<

pzdr. cieplutko :)

po chemi jak i jeszcze gorzej po radio skora bardzo sie zmienia pociesze was ze to stan przejsciowy w zaleznosci od nas samych trwajacy od 3mc do nawet 2 lat. ja mam efekt skory bardzo suchej i marmurkowo sinej jakby mi caly czas zimno , ale kto by sie takimi glupstwami przejmowal hehh walczymy z choroba w koncu !

zombiradok

07.09.2014 09:23

Odpowiedz

a co do klczykow to w zlotych i srebnych wystepje takze nickiel ktory moze uczulac !!!!!!! wiadomo ze w metalowych jest go wiecej ale te z wyzszej polki takze go zawieraja.

Nessa

07.09.2014 10:20

Odpowiedz

o to ciekawe z tą krwią, myślałam że tylko ja tak mam. Moja też jest gęsta i lepka jak nigdy, i masakrycznie śmierdzi metalicznie ;p

zombiradok

07.09.2014 11:18

Odpowiedz

zalezy od chemii ja teraz mam jasniutka a bywalo ze zyly mialem ciemne jak smola

Asowa

07.09.2014 16:23

Odpowiedz

O 13:18, dnia 2014-09-07 Zombiradok napisał(-a):

zalezy od chemii ja teraz mam jasniutka a bywalo ze zyly mialem ciemne jak smola

Ale ja ostatnią chemię miałam w 2010r.

Taki problem z krwią pojawił mi się dopiero teraz.

W kwietniu miałam problem odwrotny, bo była słaba krzepliwość.

zombiradok

07.09.2014 17:11

Odpowiedz

O 18:23, dnia 2014-09-07 Asowa napisał(-a):

O 13:18, dnia 2014-09-07 Zombiradok napisał(-a):

Ale ja ostatnią chemię miałam w 2010r.

Taki problem z krwią pojawił mi się dopiero teraz.

W kwietniu miałam problem odwrotny, bo była słaba krzepliwość.

jesli twierdzisz ze leci ci duzo krwi to swiadczy o slabej krzepliwosci

rodzynka

07.09.2014 19:36

Odpowiedz
Asowa, zrób morfologię, bo takie siniaki i krew mogą świadczyć o małopłytkowości. Ja morfologię - z tego samego powodu - robię w najbliższym tygodniu. A zdarzyła mi się zabawna sytuacja - zobaczyłam sporo zaskórniaków na nosie i chwyciłam cały nos w dwa palce myśląc, że to pomoże. W efekcie przez tydzień chodziłam z fioletowym nochalem... Jak jakiś żul siódmej kategorii... ;)
A przy okazji morfologii zrobię sobie LDH. I znowu będzie stres w oczekiwaniu na wyniki...

Asowa

07.09.2014 20:08

Odpowiedz

O 21:36, dnia 2014-09-07 rodzynka napisał(-a):

Asowa, zrób morfologię, bo takie siniaki i krew mogą świadczyć o małopłytkowości. Ja morfologię - z tego samego powodu - robię w najbliższym tygodniu. A zdarzyła mi się zabawna sytuacja - zobaczyłam sporo zaskórniaków na nosie i chwyciłam cały nos w dwa palce myśląc, że to pomoże. W efekcie przez tydzień chodziłam z fioletowym nochalem... Jak jakiś żul siódmej kategorii... ;)

A przy okazji morfologii zrobię sobie LDH. I znowu będzie stres w oczekiwaniu na wyniki...

Jak ja nie lubię badań i tego czekania na wyniki. Ktoś tu na forum kiedyś pisał, że po zakończonym leczeniu jesteśmy zdrowi. Ciekawe z której strony jest to zdrowie?

Gizmo

08.09.2014 07:09

Odpowiedz

Ja też bym zrobiła morfologie:)Tak na wszelki wypadek...:)

zombiradok

08.09.2014 13:57

Odpowiedz
Ciekawe z której strony jest to zdrowie?
oj tam oj tam mielone mozesz zrec? tzn ze jestes zdrowa jak rydz a zz nie ma tu nic to roboty heheh.. nie martw sie

Asowa

08.09.2014 15:27

Odpowiedz

O 15:57, dnia 2014-09-08 Zombiradok napisał(-a):

Ciekawe z której strony jest to zdrowie?

oj tam oj tam mielone mozesz zrec? tzn ze jestes zdrowa jak rydz a zz nie ma tu nic to roboty heheh.. nie martw sie

Mielone kocham największą miłością ;)

No w sumie ja z zz nie mam nic wspólnego, wygrałam z DLBCL, choć na ostatnich kilku wizytach słyszałam, że to był chłoniak limfoblastyczny :P

john

16.10.2014 08:18

Odpowiedz

dSj0xu http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com

john

16.10.2014 08:24

Odpowiedz

Sx0lKw http://www.QS3PE5ZGdxC9IoVKTAPT2DBYpPkMKqfz.com