Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

co sprawdzac?

Autor: ola • 05.09.2014 20:48 • 1 odpowiedzi

ola

05.09.2014 20:48

Odpowiedz

hej. 18 stycznia minie 3 lata po skonczeniu chemii. Leczylam sie i nadaljestem pod kontrola lekarza w UK. Problem mam taki, ze moj lekarz nie daje mi skierowan na zadne badania kontrolne. Moje wizyty polegaja na tym, ze lekarz sprawdza wezly na szyi i pyta jak sie czuje. Mowi, ze mam sie obserwowac i czesc. A ja za kazdym razem, kiedy jestem bardziej zmeczona, senna itd. dostaje atakow paniki czy to moze ziarnica znowu. Czytam tu o badaniach krwi, jakis enzymow watrobowych a ja w ogole nie mam nic:( A orientuje sie ktos moze czy moge sobie takie badania konkretne w naszym przypadku zrobic w Polsce prywatnie ? Z gory dzieki i pozdrawiam

efka

05.09.2014 22:51

Odpowiedz

O 22:48, dnia 2014-09-05 ola napisał(-a):

hej. 18 stycznia minie 3 lata po skonczeniu chemii. Leczylam sie i nadaljestem pod kontrola lekarza w UK. Problem mam taki, ze moj lekarz nie daje mi skierowan na zadne badania kontrolne. Moje wizyty polegaja na tym, ze lekarz sprawdza wezly na szyi i pyta jak sie czuje. Mowi, ze mam sie obserwowac i czesc. A ja za kazdym razem, kiedy jestem bardziej zmeczona, senna itd. dostaje atakow paniki czy to moze ziarnica znowu. Czytam tu o badaniach krwi, jakis enzymow watrobowych a ja w ogole nie mam nic:( A orientuje sie ktos moze czy moge sobie takie badania konkretne w naszym przypadku zrobic w Polsce prywatnie ? Z gory dzieki i pozdrawiam

co 3 miesiące wizyta kontrolna i na pierwszej wizycie kontrolnej po leczeniu ustaiłam z lekarzem co mnie czeka w przyszłosci, jakie badania, co ile itd, no i co jakiś czas wracam do tego tematu ,

hematolodzy dotykają moje węzły tylko wtedy gdy mówię, że wydaje mi się, ze z nimi coś nie tak, więc teraz zawsze tak mówię, na każdej wizycie dostaje badania z krwi i są to rózne badania, nie zawsze te same, raz na rok PET i nikt łaski mi nie robi, a ja tylko przypominam, ostatni miałam rok temu a bylo to ok 100 dni po zakończeniu radoterapii, więc na poczatku października mam kolejny juz 3 PET( pewnie zwykle dają tomografię ale ja nie mogę kontrastu dostać bo mam od dawna problemy z tarczycą)Uważam, ze powinnaś poważnie porozmawiać ze swoim lekarzem, a jeśli nie zmieni postępowania to ja bym sie umówiła na spotkanie z ordynatorem i z nim sprawę bym wyjasniała