Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

GGTP a alkohol / PILNE!

Autor: Ewa • 05.09.2014 16:47 • 3 odpowiedzi

Ewa

05.09.2014 16:47

Odpowiedz
Kochani,

Leczę się już dość długo. Teraz jestem w trakcie chemioterapii i w remisji - ale, wyniki GGTP idą mi bardzo w górę. Czasami mam nawet 450.

Czy podczas chemioterapii mieliście tak wysokie te wartości?
Czy jeśli przy GGTP 240 napiję się parę lampek wina to mnie zabije? ;)
Wiem, że to głupie pytanie. Ale jestem zmęczona pracą i chorobą. Zero resetu od ponad pół roku i mam urodziny. Nie wiem czy mogę sobie pozwolić na cokolwiek czy nie. Lekarze dają mi same bezsensowne wymijające odpowiedzi.

Będę wdzięczna za odpowiedzi!

Asowa

05.09.2014 17:34

Odpowiedz

Skoro lekarze nie potrafią odpowiedzieć na twoje pytanie, to tutaj tym bardziej nikt nie zna odpowiedzi. Trudno przewidzieć co się stanie, może od lampki wina nie umrzesz? ;)

Truskawa

05.09.2014 18:24

Odpowiedz

Wiem, że to głupie pytanie. Ale jestem zmęczona pracą i chorobą. Zero resetu od ponad pół roku i mam urodziny. Nie wiem czy mogę sobie pozwolić na cokolwiek czy nie. Lekarze dają mi same bezsensowne wymijające odpowiedzi.

Wiesz, to jest forum, nie zastąpi porady lekarza. Nikt nie weźmie na siebie odpowiedzialności w takich poważnych sprawach. Lepiej jednak pytać lekarzy, a forum traktować z dozą ostrożności. Ja powiem Ci tylko, że od ponad roku nie piję niczego więcej niż trochę niskoprocentowego piwa, a urodzinki świętowałam praktycznie nie pijąc, podczas gdy w czasie imprezy moi znajomi "w proalkoholowym wieku" za kołnierz nie wylewali :P Myślałam, że się nie da, a jednak wspominam to bardzo dobrze ;)

Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :))

efka

05.09.2014 22:58

Odpowiedz

reset można skutecznie zrobić innymi metodami, picie alkoholu to nie jedyna metoda, a jesli lekarze dają Ci sprzeczne informacje to chyba lepiej zrezygnować z alkoholu, bez niego da się żyć, a tym bardziej chorować, a alkohol to trucizna i raczej:D w leczeniu zz nie pomoże, psychiki również nie uleczy :D najlepsze życzenia z okazji urodzin :)