justek625
05.09.2014 12:44
Mam pare pytan,ciagle jestem badana Bylam u gastroenterologa i dal mi kupe kartek na badania i na nich napisane podejrzenie chloniaka EATL, to juz mnie calkiem dobilo :( Wiem,ze nie dziala na niego zadna chemia i rokowania sa tragiczne,porownywalny jest z rokowaniem do raka trzuski ;(. Dzwonil roniez do moejgo hematologa,bo on nic nie robi (reumatolog tez wysylala listy) Sam przeprowadzi mi mnostwo badan w tym rezonans calego brzucha itd, ale powiedzial, ze ona tez musi sie mna zajac (ona ma teraz robic tomografie biopsje ...)
Mam pytanie czy przy celiaki jest mozliwy tylko ten EATL czy mam jeszcze jakas 'szanse' na inny, jakikolwiek o lepszym rokowaniu. Czy ktokolwiek sie orientuje na necie jest napisane, ze celiakia (nieleczona, tak jak u mnie) moze powodowac chloniaki nieziarnicze. Ten EATL to tez przeczytalam jest nieziarniczy, ale czy moze powodowac ona ogolnie chloniaki nieziarnicze, przeciez jest ich mnostwo :( Juz mam kolejny pod pacha wezel powiekszony, one ciagle swedza i ciagle chudne.