Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

od siebie

Autor: zombiradok • 03.09.2014 15:13 • 13 odpowiedzi

zombiradok

03.09.2014 15:13

Odpowiedz
nie wiem jak zaczac nie jestem dobry w klocki pisania moze byc haotycznie ale taka jest walka z moja nieokreslona ziarnica.
dzis juz wiem mimo spadkow , rumieni , swiadow , bolesci , czasach z morfina i bez niej , w czasch krotkiej remisji ze :
DAM RADE PRZYJAC I PRZEJSC KAZDA CHEMIE RZYGAJAC NAWET CO GODZINE , ZE DAM RADE PRZEJSC PRZESZCZEP , ZE DAM RADE KOPNAC PANA CHLONNEGO TAK ZE GO POKONAM IM THE FIGHTER .
gdy w kwietniu bylem na oiomie nikt nie dawal szans a ja po tyg chodzilem sam cyt lek "gdyby nie pana sila i walka nie bylo by juz pana z nami " dla przypomnienia wsio naraz mialem ( tachykardia , cis okolo 40/30 , niewydolnosc nerek , zapalenie pluc brak jakich wynikow pod kazdym wzgledem , ja w domu juz nie widzialem - to byla ma chwila slabosci wtedy chcialem odejsc ale to bylo moje 5 min ) wyjscie z oiomu cos zmienilo , po 15 maja bylem fighterem i wiem ze zz mnie nie zlamie chocbym mial walczyc , przezyc iles przeszczepow nie zlamie mnie to nigdy TERAZ TO WIEM.

Nie poddaje sie i z kazdego dnia sie ciesze gdy budze sie i otwieram oczy dziekuje mej Sile Wyzszej i prosze o sile do kolejnego dnia , wtedy wiem ze mi sie uda . A co bedzie jutro tego nikt nie wie , WAZNE JEST DZIS TERAZ !

Asowa

03.09.2014 17:07

Odpowiedz

I tak trzymaj, masz dla kogo żyć ;)

Janek

03.09.2014 17:20

Odpowiedz

Zombi, jestem z Tobą, pozdrawiam

leszek

03.09.2014 18:18

Odpowiedz

Tak trzymaj ,jesteś Wielki ,dasz radę,trzymam kciuki .

rodzynka

03.09.2014 18:41

Odpowiedz

Zombi, trzymaj się ciepło, wspieram Cię z całej siły myślami :)

zyrafa10

03.09.2014 19:06

Odpowiedz
Cześć!
Mam ZZ jestem po chemii(6 ABVD) i w trakcie naświetleń (6 jest za mną)w szpitalu. Mam chwile zwątpienia bo jestem daleko od domu.....ale tym wpisem i determinacją dodałeś mi siły.....dzieki. Lekarz jak mi mówił o tej chorobie to stwierdził że to jedynie choroba okołonowotworowa i nie ma co się przejmować bo z tego się wychodzi....a ja dopiero w internecie poczytałam jak jest naprawdę. Pozdrawiam,życze takiej siły i determinacji jak do tej pory. Ja mam jeszcze 13 naświetlen a co dalej?nie wiem

Janek

04.09.2014 07:12

Odpowiedz

Co ma być dalej ? będzie dobrze, wrócisz do normalnego życia, za 2 lata zapomnisz o chorobie, my ziarniaki to silny lud, pozdrawiam.

luki

04.09.2014 08:14

Odpowiedz

O 09:12, dnia 2014-09-04 Janek napisał(-a):

Co ma być dalej ? będzie dobrze, wrócisz do normalnego życia, za 2 lata zapomnisz o chorobie, my ziarniaki to silny lud, pozdrawiam.

Janek to jest lepszy niż nie jeden lekarz, z takim nastawieniem jak on można wiele zdziałać, bo psychika przy tej chorobie jest bardzo ważna :) Lekarz wiele Cie nie oszukał bo jednak jest to jeden z lepiej rokujących nowotworów, natomiast leczenie jego jest rzeczywiście ciężkie, Pozdrawiam

Lily

04.09.2014 11:26

Odpowiedz
Jak wspaniale czytać takie wpisy.
Ja coraz rzadziej to zaglądam, ale jak widzę Twoją siłę przelaną na wpis na forum, to serce mi podpowiada... też dam radę!!!!!

Ja mam za sobą wiele lat z ZZ. Jeden autoprzeszczep, który tylko 2 lata utrzymał mnie w remisji. A teraz wybieram się na drugi, od dawcy. Będę pierwszym pacjentem na Banacha w Warszawie, który będzie tym trybem leczony, czyli mini przeszczep od dawcy z poprzedzoną remisją dzięki Adcetrisowi.

Boję się jak cholera. Strach mnie wręcz paraliżuje momentami. Termin mam na październik.

Powodzenia! Trzymam za Ciebie kciuki!!!!!!!! :)

HOPE

04.09.2014 13:53

Odpowiedz

Obstawa jest z Tobą dzielny wojowniku!

Anulek75

04.09.2014 18:46

Odpowiedz

Zombi, niech moc będzie z Tobą ;)
Też sporo przeszłam i wiem że grunt to dobre nastawienie, tak trzymaj!
Dużo zdrówka :)

izum90

05.09.2014 13:33

Odpowiedz

Zombi kto jak nie ty ma dac rade ?! Jeszcze chwila i o wszystkim zapomnisz.

Lily tobie tez duzo zdrowka !!

badzcie dzielni !!

zyrafa10

05.09.2014 19:30

Odpowiedz

Janku dzięki za dobre słowo :).Jak dobrze,że jest to forum !Zostało 10 naświetleń, jestem w domu na przepustce a stąd świat wygląda inaczej:). Na oddziale jestem jedyna z tą chorobą i nawet nie ma z kim pogadać!

ZYRAFA10

05.09.2014 19:32

Odpowiedz

O 21:30, dnia 2014-09-05 zyrafa10 napisał(-a):

Janku dzięki za dobre słowo :).Jak dobrze,że jest to forum !Zostało 10 naświetleń, jestem w domu na przepustce a stąd świat wygląda inaczej:). Na oddziale jestem jedyna z tą chorobą i nawet nie ma z kim pogadać!

Zombi trzymam kciuki za Ciebie, musisz być silny !