Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wynik peta

Autor: Yoko • 11.08.2014 14:09 • 4 odpowiedzi

Yoko

11.08.2014 14:09

Odpowiedz
Witam
Mam do Was pytanie wlasnie odebralam wynik Peta. Jestem po 8 wlewie ABVD we wnioskach jest napisane Brak cech procesu rozrostowego. W porownaniu do badania przed leczeniem widoczna jest calkowita regresja metaboliczna. Moje pytanie jest takie w poprzednim Pecie mialam kazdy swiecacy wezel opisany a w tym pecie opisane sa poszczegolne wymienione narzady ze nie wykazuja patologicznej aktywnosci metabolicznej. Nie wiem co o tym myslec czy wezly wrocily do swoich rozmiarow. Badanie robilam w dwoch roznych osrodkach moze inaczej opisuja. Ale skad mamy wiedziec ile wezly sie zmiejszyly. A czym sie rozni regresja od remisji.

Eli

11.08.2014 15:59

Odpowiedz

Hej Yoko. Po pierwsze gratuluje świetnego PETa. Co do opisu u mojego taty też był on jakby bardziej ogólny niż ten pierwszy gdzie było opisane mnóstwo zmian. Badanie było robione w tym samym ośrodku. Regresja to cofnięcie się zmian remisja to czas bez objawów choroby po leczeniu. Tak to rozumiem.

Janek

11.08.2014 17:50

Odpowiedz

O 16:09, dnia 2014-08-11 Yoko napisał(-a):

"Brak cech procesu rozrostowego" na to zdanie czeka się czasami lata, jest ok, ciesz się, tancz, śpiewaj i za dużo nie nadużywaj napojów wyskokowych, gadzina się wycofała gratuluje i pozdrawiam

Yoko

11.08.2014 19:00

Odpowiedz

Dzieki jestem szczesliwa ze wszystko idzie dobrze. Jeszcze 4 wlewy i radioterapia. Pytalam sie dlatego bo w tym Pecie nic nie napisali ile wezly sie zmniejszyly nie wiem czy mam to rozumiec ze one zmniejszyly sie do swoich rozmiarow.

Janek

12.08.2014 05:07

Odpowiedz

Nie zawsze wracają do swoich rozmiarów, ważne, że nie świecą,pozdrawiam