Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

PROBLEMY i BŁĘDY na stronie

Autor: baldi • 23.02.2006 14:12 • 38 odpowiedzi

baldi

23.02.2006 14:12

Odpowiedz
tutaj proszę pisać co nie działa, lub co jest nie tak jak być powinno w zwiazku z używaniem strony.

dzisiaj wrzucilem przypomnienie hasla, bo widze, ze niektore osoby juz maja problemy z pamiecia (od zalozenia strony minelo 14 dni) ;)

jak tylko dokoncze strony statyczne zabieram sie dalej za skrypty - poprawki forum (wyswietlanie bez drzewa moze mi nawet wyjdzie

Teresa

23.02.2006 15:55

Odpowiedz

O 15:12, dnia 2006-02-23 Baldi napisał(-a):

tutaj proszę pisać co nie działa, lub co jest nie tak jak być powinno w zwiazku z używaniem strony.

jesli cos nie dziala - watek otwarty na sugestie.

a działa logowanie????czy ja poprostu nie moge tego zrobic)).tak tylko pytam

baldi

23.02.2006 16:15

Odpowiedz

O 16:55, dnia 2006-02-23 Teresa napisał(-a):

a działa logowanie????czy ja poprostu nie moge tego zrobic)).tak tylko pytam

tak, logowanie dziala od samego poczatku. w pomocy opisane sa przypadki, w ktorych logowanie moze nei zadzialac.

baldi

28.02.2006 19:42

Odpowiedz
+ skalowanie zdjęć
teraz mozecie wrzucic wykadrowana fotke wlasciwie dowolnych rozmiarow (byle wielkosc pliku nie byla jakas kosmiczna) i zostanie ona automatycznie dopasowana do rozmiaru wymaganego przez daną galerię. mam nadzieje, ze teraz bedzie mniej problemow z dodaniem zdjęcia do ozdrowieńców ;)

baldi

21.03.2006 15:44

Odpowiedz

dzial "pieniadze" jest nieaktywny z wielu roznych powodow (odpowiadam na wpis z ksiegi gosci) - choby z tego, ze teksty nie zostaly jeszcze napisane, materialy do nich takze nie zebrane.

tmek

10.05.2006 06:44

Odpowiedz
Witam,
nie wiem czy piszę we właściwym miejscu.
Nie zauważyłem wyszukiwarki dzięki której porzeszukiwanie forum byłoby dużo łatwiejsze.
pozdrawiam

Magdab

10.05.2006 10:53

Odpowiedz
Ja tez poprosze o wyszukiwarkę ;).

baldi

10.05.2006 11:27

Odpowiedz

O 08:44, dnia 2006-05-10 tmek napisał(-a):

nie wiem czy piszę we właściwym miejscu.

tak, w niewlasciwym - jest osobny watek "problemy na forum" ;) [tutaj: http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=1&akcja=showthread&num=2 ] ale - generalnie - nic sie nie stalo :)

Nie zauważyłem wyszukiwarki dzięki której porzeszukiwanie forum byłoby dużo łatwiejsze.

racja, nie ma.

mysle, ze MOZE po wakacjach bedzie jakas prowizoryczna..

Basienka1980

20.06.2006 12:04

Odpowiedz

Kiedy otrzymuje sie jakies prawa dla zalozonego konta?

O 15:12, dnia 2006-02-23 Baldi napisał(-a):

dzisiaj wrzucilem przypomnienie hasla, bo widze, ze niektore osoby juz maja problemy z pamiecia (od zalozenia strony minelo 14 dni) ;)

jak tylko dokoncze strony statyczne zabieram sie dalej za skrypty - poprawki forum (wyswietlanie bez drzewa moze mi nawet wyjdzie

baldi

20.06.2006 12:16

Odpowiedz

O 14:04, dnia 2006-06-20 Basienka1980 napisał(-a):

po zalozeniu konta uzytkownik otrzymuje prawo do:

+ korzystania z podfor niedostepnych dla niezalogowanych (i oczywiscie niezarejestrowanych uzytkownikow)

+ zalozenia galerii tematycznej zdjec. w obrebie swojej galerii zdjec uzytkownik ma prawo do:

++ dodawania zdjec

++ usuwania zdjec

+ zalozenie wlasnego bloga. w blogu uzytkownik ma dostep do:

++ podgladu IP uzytkownikow komentujacych jego wypowiedzi

++ edycji wpisow/komentarzy w blogu

++ usuwania wpisow/komentarzy/bloga

uprawnienia globalne (usuwanie cudzych blogow, moderacja forum/galerii/ksiegi gosci, podglad globalny IP) przyznawane sa po wyrazeniu checi i umotywowaniu chociaz niewielkim.

nie moge dac wszystkim mozliwosci usuwania wypowiedzi na forum/w ksiegach/komentarzach/blogach/zdjec w galeriach bo w ciagu kilku dni dowcipnisie usuneliby cala zawartosc strony. przykro mi. MUSZA TO BYC OSOBY ZAUFANE.

Basienka1980

20.06.2006 15:57

Odpowiedz

zalozylam konto i nie mam jeszcze zadnych uprawnien, moze cos zle zrobilam? moj profil jest aktywny. ale nie mam zadnych uprawnien.

O 14:16, dnia 2006-06-20 Baldi napisał(-a):

O 14:04, dnia 2006-06-20 Basienka1980 napisał(-a):

po zalozeniu konta uzytkownik otrzymuje prawo do:

+ korzystania z podfor niedostepnych dla niezalogowanych (i oczywiscie niezarejestrowanych uzytkownikow)

+ zalozenia galerii tematycznej zdjec. w obrebie swojej galerii zdjec uzytkownik ma prawo do:

++ dodawania zdjec

++ usuwania zdjec

+ zalozenie wlasnego bloga. w blogu uzytkownik ma dostep do:

++ podgladu IP uzytkownikow komentujacych jego wypowiedzi

++ edycji wpisow/komentarzy w blogu

++ usuwania wpisow/komentarzy/bloga

uprawnienia globalne (usuwanie cudzych blogow, moderacja forum/galerii/ksiegi gosci, podglad globalny IP) przyznawane sa po wyrazeniu checi i umotywowaniu chociaz niewielkim.

nie moge dac wszystkim mozliwosci usuwania wypowiedzi na forum/w ksiegach/komentarzach/blogach/zdjec w galeriach bo w ciagu kilku dni dowcipnisie usuneliby cala zawartosc strony. przykro mi. MUSZA TO BYC OSOBY ZAUFANE.

baldi

20.06.2006 16:52

Odpowiedz

O 17:57, dnia 2006-06-20 Basienka1980 napisał(-a):

zalozylam konto i nie mam jeszcze zadnych uprawnien

zalozylas nawet dwa konta. pierwsze w marcu, drugie calkiem niedawno.

moze cos zle zrobilam?

nie, zrobilas wszystko poprawnie.

moj profil jest aktywny

zgadza sie.

ale nie mam zadnych uprawnien

nie masz zadnych uprawnien globalnych. pozostale posiadasz.

sprobuj tak:

1. zaloguj sie na stronie

2. wejdz na strone "moj profil"

3. wejdz w galerie "trzy twarze" lub "łyso Ci?"

4. wejdz na strone "zanim zalozysz blog"

powinno zadzialac.

na koniec maly ps: http://www.ziarnica.pl/forum-emo/cytowanie.gif

baldi

23.11.2006 13:21

Odpowiedz
w zwiazku z dylematami SKAD sie wziela ziarnica nastapila zmiana akapitu w tym tekscie http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=zz_etiologia

baldi

15.12.2007 22:09

Odpowiedz
doszlo nowe podforum "czy mam ziarnicę?"

w zwiazku z przeniesieniem czesci watkow do odpowiednich podfor (chemioterapia, radioterapia, przeszczep + do nowego) pojawilo sie sporo "aktywnych" watkow na stronie glownej.

za 3 dni sytuacja sie unormuje, prosze sie tym nie przejmowac.

Pozdrawiam, Baldi.
wojtek@ziarnica.pl

baldi

25.01.2008 20:40

Odpowiedz
nie pamietam czy pisalem, ze jest wyszukiwarka na stronie

baldi

25.01.2008 21:55

Odpowiedz
ok, nowa funkcjonalnosc.

w zwiazku z tym, ze fotki w galerii wygladaja bardzo roznie - po kliknieciu w fotke ozdrowienca otworzy sie ona w takiej wielkosci jak fizycznie zostala dodana przez uzytkownika :-) w dotychczasowej formie nie byly one przechowywane w ogole na serwerze, wiec nie bylo mozliwosci pokazania ich.

zachecam do wymiany fotek na nowy, lepszy standard :)

baldi

13.02.2008 19:06

Odpowiedz
jak pewnie widac - na stronie pojawily sie reklamy googli.
mam nadzieje, ze nie bede zbytnio wkurzajace. na razie sa MOCNO testowo, zobaczymy jaka bedzie klikalnosc (niestety nie da sie okreslic reklam tylko za wyswietlanie ich, ktos musi sie wysilic i zrobic w nie pajacyka), czy da sie z tego utrzymac lepszy serwer. oczywiscie wszystkie wyplaty z systemu reklam beda widoczne w bilansie strony ( http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=bilans ) tak jak i inne wplaty dotyczace serwera.

jesli nie uda sie z tego wyciagnac pieniedzy na serwer - reklamy powinny stad zniknac :-)

Pozdrawiam wszystkich.

baldi

22.02.2008 05:29

Odpowiedz
z informacji od dostawcy serwera..

2008-02-21 - Okolo godziny 16.15 nastapila awaria glownego routera, ktory jest wlasnie wymieniany. Wymiana powinna zostac zakoczona w ciagu najblizszych 2 godzin. Za utrudnienia przepraszamy.

jak bylo widac wczoraj - strona nie dziala duzo dluzej niz rzeczone dwie godziny.. juz jest git, strona dziala

baldi

28.02.2008 12:07

Odpowiedz
wprowadzona została GEOLOKALIZACJA użytkowników, być może będzie ona bardziej popularna od strony "tu jesteśmy".

milego uzywania =)
dodawanie znacznikow na mapie dostepne jest tylko dla zalogowanych uzytkownikow serwisu.

geolokalizacja:
http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=mapa

tu jesteśmy:
http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=tujestesmy
[dane trzeba wprowadzic na podstronie MOJ PROFIL]

baldi

17.03.2008 21:34

Odpowiedz
w galeriach zmieniony zostal poglad zdjec w oryginalnym rozmiarze. mam nadzieje, ze sie spodoba