Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

Przeszczep a ubezpieczenie na zycie

Autor: Muhammed ALI • 27.07.2005 18:36 • 5 odpowiedzi

Muhammed ALI

27.07.2005 18:36

Odpowiedz
Proste i praktyczne pytanie...
czy ktos z was sie ubezpieczal przed?

Ja mam oferte z Alianz'a przy kwocie ubezpieczenia 100 000 PLN chca 500PLN za rok. Czytam teraz umowe i ciekaw jestem waszych doswiadczen w tej sprawie.

Pozdrowka

baldi

27.07.2005 20:22

Odpowiedz

ja tylko napisze, że niedawno rozmawiałem z ubezpieczycielem, który mówił mi o tym, że dla nas (jako osób o sporym ryzyku śmierci) stawki nei są jakoś znacząco wyższe i wynoszą mniej więcej tyle co starszych osób. ja pytałem się akurat z czystej ciekawości, bo wydawało mi się, że takich osób jak my ubezpieczyciele w ogóle nie chcą ubezpieczać.

Moni

28.07.2005 08:07

Odpowiedz

O 22:22, dnia 2005-07-27 Baldi napisał(-a):

ja tylko napisze, że niedawno rozmawiałem z ubezpieczycielem, który mówił mi o tym, że dla nas (jako osób o sporym ryzyku śmierci) stawki nei są jakoś znacząco wyższe i wynoszą mniej więcej tyle co starszych osób. ja pytałem się akurat z czystej ciekawości, bo wydawało mi się, że takich osób jak my ubezpieczyciele w ogóle nie chcą ubezpieczać.

Ale trzeba dokładnie się dowiedzieć, bo ponoć jest cos takiego, że trzeba przeżyć min. 3 lata od dnia ubezpieczenia żeby rodzina dostała odszkodowanie. Dotyczy to właśnie tzw. "osób ryzyka". Tak słyszałam. Również o tym, że nie zawsze to mówią. Ale o szczegółach to u ubezpieczyciela.

Ali

26.08.2005 18:14

Odpowiedz
hm... no to komentuje po dlugim czasie poszukiwan...

Zadna firma ubezpieczeniowa nie podjela sie nawet kalkujacji ryzyka i wyceny skladki.
Dla nich jestem juz truposzczakiem... hehe... a ja w calkiem niezlej formie jestem i nawet wyprzystojnialem ostatnio

Ali

26.08.2005 18:18

Odpowiedz

Ja mam oferte z Alianz'a przy kwocie ubezpieczenia 100 000 PLN chca 500PLN za rok.

Co do Alianz'a... jak przyszlo do podpisania umowy i wniosek wyslano do centrali... przyszla odmowa...

hm... dokladnie tak samo bylo w wiekszosci firm... choc niektore od razu powiedzialy ze nie ubezpiecza!

baldi

07.06.2006 19:15

Odpowiedz

O 22:22, dnia 2005-07-27 Baldi napisał(-a):

niedawno rozmawiałem z ubezpieczycielem, który mówił mi o tym, że dla nas (jako osób o sporym ryzyku śmierci) stawki nei są jakoś znacząco wyższe i wynoszą mniej więcej tyle co starszych osób.

to byl jakis przekrecony ubezpieczyciel. juz sie wszystkiego dowiedzialem.

nie mamy szans na ubezpieczenie na zycie