Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

rząd przeciwko chorym

Autor: piotr • 26.07.2014 21:19 • 4 odpowiedzi

piotr

26.07.2014 21:19

Odpowiedz

jestem chory na ziarnicę złosliwą zawiesiłem prowadzenie firmy z powodu leczenia a nasze ministerstwo gospodarki mi zamkneło automatycznie firmę a co za tym idzie zmusiło mnie do dapłaty podatku vat i dochodowego od stanu magazynowego dodam że zajmowałem się handlem towarem nie mającym daty ważności [rośliny ] ,wniosek z tego jeden jak jesteś chory nikłymi szansami na wyleczenia to trzeba szybko ścągnąć podatek od niesprzedanego towaru bo przypadkiem możesz umżeć i państwo straci to typowa strategia dla P.O. teraz zamiast się skupić na leczeniu muszę robić cuda by zapłacić podatek od tego co mam na polu

lola

27.07.2014 18:42

Odpowiedz

od zawsze jestem zdania, że w tym kraju stosowana jest 'selekcja naturalna'. jak nie wykończy Cię nowotwór zrobi to państwo. kurwica człowieka bierze.

chlusek

27.07.2014 21:39

Odpowiedz

Witam, długo mnie tu nie było ale mogę coś dodać od siebie - komisja w ZUS - " nie mogę dać Panu dalszej ciągłości zasiłku aby Pan dostał rentę bo w Państwie nie ma pieniędzy na chorych więc musi Pan sobie sam radzić, chociaż się Panu należy a więc powodzenia, niech Pan szuka pracy...." słowa lekarza orzecznika

Gościu

28.07.2014 06:59

Odpowiedz

O 23:19, dnia 2014-07-26 piotr napisał(-a):

jestem chory na ziarnicę złosliwą zawiesiłem prowadzenie firmy z powodu leczenia a nasze ministerstwo gospodarki mi zamkneło automatycznie firmę a co za tym idzie zmusiło mnie do dapłaty podatku vat i dochodowego od stanu magazynowego dodam że zajmowałem się handlem towarem nie mającym daty ważności [rośliny ] ,wniosek z tego jeden jak jesteś chory nikłymi szansami na wyleczenia to trzeba szybko ścągnąć podatek od niesprzedanego towaru bo przypadkiem możesz umżeć i państwo straci to typowa strategia dla P.O. teraz zamiast się skupić na leczeniu muszę robić cuda by zapłacić podatek od tego co mam na polu

Trzeba było iść na chorobowe. Dowiedz się ile będzie kosztowało woje leczenie :-)

lola

28.07.2014 07:50

Odpowiedz

chlusek ja usłyszałam 'należy się pani więc niech pani ma, ale mam nadzieję, że za rok tę rentę pani zabiorą'. w tym kraju kochani wszelka pomoc i pieniądze są zarezerwowane dla nierobów i meneli (nie piszę o ludziach, którzy chcą wyjść z dołka, tylko tkwią w nim po czubek głowy i nie mają zamiaru ani potrzeby z niego wychodzić). sorry, taki klimat.