Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Długotrwałe skutki uboczne

Autor: małgo • 10.02.2006 21:38 • 11 odpowiedzi

małgo

10.02.2006 21:38

Odpowiedz
No własnie czy wciąż odczuwacie skutki uboczne leczenia ? jesli tak jakie i jak sie generalnie czujecie w remisji ?
Moja diagnoza NS I CS II A
Od roku w remisji, ogólnie samopoczucie dobre ale ale ale od roku męczy mnie paskudny kaszel ,czasami miewam wysypki połączone ze świądem skóry, i dosć uciązliwe przewlekłe problemy ginekologiczne , zapalenia ,infekcje oka oszczędze szczegółowych opisów;-) O ile dwa opisane problemy łącze bezposrednio z przebytym leczeniem to juz świąd skóry charakterystyczny przeciez dla ziarnicy budzi we mnie lekki niepokój:-/

baldi

10.02.2006 22:06

Odpowiedz
ja maUgo na majla odpisalem, zeby ekshibicjonizmu nie uprawiac ;)
ale generalnie to srednio jest :/

dejniak

10.02.2006 22:09

Odpowiedz

O 22:38, dnia 2006-02-10 małgo napisał(-a):

No własnie czy wciąż odczuwacie skutki uboczne leczenia ? jesli tak jakie i jak sie generalnie czujecie w remisji ?

a ja nic:):):):):):):):):):) a leczenie skonczylem rok temu(z malym hakiem) ns2 cs2a.powodzenia ludzie:)

Asica

10.02.2006 23:43

Odpowiedz

O 23:09, dnia 2006-02-10 dejniak napisał(-a):

a ja nic:):):):):):):):):):) a leczenie skonczylem rok temu(z malym hakiem) ns2 cs2a.powodzenia ludzie:)

Ja tez nic

małgo

11.02.2006 08:09

Odpowiedz

O 23:06, dnia 2006-02-10 Baldi napisał(-a):

Baldeee proszę Cię...

Mniemam ze wiekszosc osób odwiedzających ten serwis chorowało/choruje na ziarnicę a więc nie raz za przeproszeniem żygało po ABVD ,borykało z przeróznymi dolegliwościami po przed czy w trakcie leczenia itd itd innymi słowy temat mało przyjemny ale kazdemu doskonale znany ,dziwi mnie ze uznałes moje pytanie za niestosowne, halooo Baldeee jestem na ziarnica.pl?? Uwazasz że zawsze gdy bedziemy tu pisać o swoim samopoczuciu czy opisywac szczegółowo powiązane z ziarnicą problemy ze zdrowiem ,bedziemy uprawiac ekshibicjonizm?Przyznam ze nie rozumiem tej logiki wyłóz mi wiec jeszcze raz swoje racje na priv bo niestety nie dostałam Twojego maila:-(

Poprawny adres :

miwp28@interia.pl

małgo

11.02.2006 08:24

Odpowiedz

O 23:06, dnia 2006-02-10 Baldi napisał(-a):

Hymmm Baldeee masz opory i opisałes mi stan zdrowia na priv czy tak?;-)pytam bo maila nie dostałam a Twoją wypowiedz jak widzisz rozumiem dwojako;-)

Gosia

11.02.2006 10:00

Odpowiedz

Ja niestety odczuwam wzmożoną potliwość :(

baldi

11.02.2006 11:32

Odpowiedz

O 09:24, dnia 2006-02-11 małgo napisał(-a):

Hymmm Baldeee masz opory i opisałes mi stan zdrowia na priv czy tak?;-)pytam bo maila nie dostałam a Twoją wypowiedz jak widzisz rozumiem dwojako;-)

jesli do wieczora nie dostaniesz majla (tzn. nie odpiszesz mi na niego, to wysle go jeszcze raz).

o tym dlaczego odpowiedz napisalem Ci prywatnie - takze masz w majlu ;)

wieczorem bede w domu.

baldi

11.02.2006 18:24

Odpowiedz

O 09:09, dnia 2006-02-11 małgo napisał(-a):

dziwi mnie ze uznałes moje pytanie za niestosowne,

nie, nie uznalem Twojego pytania za niestosowne, sorry, ze tak to odebralas. sorry, ze wszyscy tak to odebrali - nie mialem takiego celu. Majla poslalem drugi raz.

Zoisyte

11.02.2006 21:02

Odpowiedz

Od roku w remisji, ogólnie samopoczucie dobre ale ale ale od roku męczy mnie paskudny kaszel ,czasami miewam wysypki połączone ze świądem skóry, i dosć uciązliwe przewlekłe problemy ginekologiczne , zapalenia ,infekcje oka oszczędze szczegółowych opisów;-) O ile dwa opisane problemy łącze bezposrednio z przebytym leczeniem to juz świąd skóry charakterystyczny przeciez dla ziarnicy budzi we mnie lekki niepokój:-/

No nie ma się co rozklejać.

U mnie były problemy z sercem.

Ale na szczęście za pomocą pomysłowego lekarza i dobrego rehabilitanta pozbyłem się tego problemu.

I jest super.

Ginekologicznie też jest u mnie wporzo :)

Monika

12.02.2006 22:18

Odpowiedz

Ja również miałam podobne problemy, jednak świąd skóry okazał się być jakoś powiązany z rozchwianym systemem hormonalnym po chemii; po pewnym czasie samo przeszło. Przewlekłe problemy ginekologiczne niestety pozostały.

renata

12.02.2006 22:22

Odpowiedz

O 11:00, dnia 2006-02-11 Gosia napisał(-a):

Ja niestety odczuwam wzmożoną potliwość :(

U nas tez z potliwością są problemy, oczywiście pan doktor bez reakcji.