Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Duszności przy ziarnicy

Autor: Aurora • 22.07.2014 18:08 • 3 odpowiedzi

Aurora

22.07.2014 18:08

Odpowiedz

Witam, czy możecie mi powiedzieć jak wyglada duszność przy ziarnicy? Czy jest stała czy np 3 godziny dziennie czyli okresowa? Czy ma sie wrazenie braku tlenu w powietrzu, czy raczej ciezar na klatce? Czy moze jest bardziej wysiłkowa czy spoczynkowa? Czy na lezaco jest lepiej czy gorzej? Grneralnie mam powiekszone wezly od 10 muesiecy w usg odczynowe - wg 1 usg nadoboczykowe, wg kolejnego nie nocne poty, ale nie zlewne, czasem mnie wszystko swedzi. W styczniu rtg pluc ok, mirfologia caly czas ok, ob, crp ok.... Ale mam coraz wiecej objawow- ostatnio dusznosc po 3-5 godzin dziennie, odlabienie i szybkie męczenie się..... Lekarze bagatelizują, ale u wielu z Was tak było....

Janek

22.07.2014 18:13

Odpowiedz

O 20:08, dnia 2014-07-22 Aurora napisał(-a):

A echo serduszka było robione ? dlaczego szukasz ziarnicy ? skoro USG pokazuje węzły odczynowe ? a może to alergia na coś nie panikuj, poty przy takich temperaturach to normalka, pozdrawiam

Autora

25.07.2014 16:30

Odpowiedz

O 20:13, dnia 2014-07-22 Janek napisał(-a):

A echo serduszka było robione ? dlaczego szukasz ziarnicy ? skoro USG pokazuje węzły odczynowe ? a może to alergia na coś nie panikuj, poty przy takich temperaturach to normalka, pozdrawiam

Tak serce ok, poca sie od 2 lat, nie tylko w lato... Akurat same poty tak długo trwają, że mnie tak nie martwią. Najgorzsze te wezły i dusznosci, w styczniu mialam rtg i było ok, ale wtedy miałam tylko powiekszone wezly, nie miałam duszności....teraz już zaczynam się napędzać, przez te duszności i brak sił totalny:(

Nika_kg

02.08.2014 19:40

Odpowiedz

O 18:30, dnia 2014-07-25 Autora napisał(-a):

O 20:13, dnia 2014-07-22 Janek napisał(-a):

Tak serce ok, poca sie od 2 lat, nie tylko w lato... Akurat same poty tak długo trwają, że mnie tak nie martwią. Najgorzsze te wezły i dusznosci, w styczniu mialam rtg i było ok, ale wtedy miałam tylko powiekszone wezly, nie miałam duszności....teraz już zaczynam się napędzać, przez te duszności i brak sił totalny:(

Hm wiesz , że te duszności mogą być spowodowane stresem? Myślisz o chorobie i się nakręcasz, uwierz mi też tak miałam- nie mogłam oddychać, mam gulkę nad obojczykiem ale dla chirurga to nie do wycięcia :) więc jak dla mnie to nerwy ale oczywiście mogę się mylić