Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Węzły pachowe , błagam o pomoc

Autor: strach • 20.07.2014 15:59 • 2 odpowiedzi

strach

20.07.2014 15:59

Odpowiedz
Cześć. Mam 16lat, kiedyś pisałem na tym forum z powiększonymi węzłami w pachwinach. Po jakimś czasie troche zmalały, i uspokoiłem się. Jestem nerwicowcem, strasznie się boje chorób. Dlatego dziś praktycznie płaczę. Po obu stronach pod pachami ( Jak gleboko wsadzę rękę ) wyczuwam wezly z 3-4cm? Jezus maria. Nie mam jak isc do lekarza przez ok.2 tygodnie , bo jestem na wyjeździe. Co robić? Może mnie uspokoicie. Węzłami można poruszać, są miekkie, możliwe, że zrośnięte :(
Pomocy

ogonkowa

20.07.2014 19:39

Odpowiedz

hej powiem Ci jak bylo u mnie wezly pod paha pierw 2 cm 4 tygodnie brania antybiotyku nie pomogły wezly powiększyly sie do 4cm nie rowne odrazu podejrzenie ziarnicy stres nerwy szybko wycienek wezla i co okazalo sie wezly sa zropiale wyszla ze toksoplazmoza lub koci pazur mam kontrolować co jakis czas, a wezly mam za uszami szyi pachwinach i pod pacha, pisze po to zeby pokazac ze nawet takie wezly ktore wychodza zle sa duze na usg nie oznacza ziarnicy nawet jesli lekarze przed biopsja pisza rozpoznanie zz. A stres pogarsza tylko przez duzy stresz chudniesz szybko co mozesz brac za objawe zz wiem po sobie. glowa do góry trzeba byc dobrej mysli

strach

21.07.2014 07:42

Odpowiedz

O 21:39, dnia 2014-07-20 ogonkowa napisał(-a):

hej powiem Ci jak bylo u mnie wezly pod paha pierw 2 cm 4 tygodnie brania antybiotyku nie pomogły wezly powiększyly sie do 4cm nie rowne odrazu podejrzenie ziarnicy stres nerwy szybko wycienek wezla i co okazalo sie wezly sa zropiale wyszla ze toksoplazmoza lub koci pazur mam kontrolować co jakis czas, a wezly mam za uszami szyi pachwinach i pod pacha, pisze po to zeby pokazac ze nawet takie wezly ktore wychodza zle sa duze na usg nie oznacza ziarnicy nawet jesli lekarze przed biopsja pisza rozpoznanie zz. A stres pogarsza tylko przez duzy stresz chudniesz szybko co mozesz brac za objawe zz wiem po sobie. glowa do góry trzeba byc dobrej mysli

Dzięki, staram się, ale się boje niemiłosiernie