Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Znów bóle kości

Autor: Eli • 18.07.2014 19:06 • 5 odpowiedzi

Eli

18.07.2014 19:06

Odpowiedz

Witajcie. Czy ktoś miał bóle kości pod koniec leczenia? Boję się że po dobrym PET w trakcie leczenia czeka nas progresja:-( tatę znów zaczyna boleć biodro i generalnie kości. Zawsze go trochę bolały ale to tylko parę dni po neulascie. Tym razem po 10 tgl wlewie trwa to dłużej jest dwa dni przed chemia i boli. Zaplanowano 12 wlewów i pet we wrześniu. Co robić?

Eli

19.07.2014 12:12

Odpowiedz

O 21:06, dnia 2014-07-18 Eli napisał(-a):

Witajcie. Czy ktoś miał bóle kości pod koniec leczenia? Boję się że po dobrym PET w trakcie leczenia czeka nas progresja:-( tatę znów zaczyna boleć biodro i generalnie kości. Zawsze go trochę bolały ale to tylko parę dni po neulascie. Tym razem po 10 tgl wlewie trwa to dłużej jest dwa dni przed chemia i boli. Zaplanowano 12 wlewów i pet we wrześniu. Co robić?

Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Nie chcemy czekać do września żeby się dowiedzieć że wszystko na nic

Syringa

20.07.2014 11:10

Odpowiedz

A te bóle to takie jak miał przed leczeniem, czy może takie jak po neulaście tylko wzmocnione?
Ogólnie to nie musi być zaraz progresja. Czasem niektóre podania po prostu gorzej się przechodzi.
Najlepiej niech tata przed kolejną chemią poinformuje lekarza, że ma nasilone dolegliwości. Może wystarczy podać inny czynnik wzrostu?

vaniliaxxx

20.07.2014 13:51

Odpowiedz

Mnie osobiście bóle po Neulaście się rozregulowały. Kiedyś bolało max 7 dni od podania, teraz mnie również pojawiają się bóle zaraz przed kolejną chemią. Bóle z tyłu w miednicy, mniej więcej na wysokości pobieranego szpiku - takie jakby ktoś mnie równiutko kijem okładał. Pomaga ibuprom. Jakie będą wyniki mojego końcowego Peta - tego nie wiem. We wtorek ostatni 12 wlew :)

Eli

20.07.2014 18:30

Odpowiedz

O 13:10, dnia 2014-07-20 Syringa napisał(-a):

A te bóle to takie jak miał przed leczeniem, czy może takie jak po neulaście tylko wzmocnione?

Ogólnie to nie musi być zaraz progresja. Czasem niektóre podania po prostu gorzej się przechodzi.

Najlepiej niech tata przed kolejną chemią poinformuje lekarza, że ma nasilone dolegliwości. Może wystarczy podać inny czynnik wzrostu?

To niejest taki straszny ból jak przed leczeniem kiedy nic nie pomagało ale od pierwszej chemii praktycznie przedstawalo boleć , po trzeciej nie było śladu po bólu a teraz znów to biodro i nogę odczuwa... Jutro 11 wlew i zobaczymy co lekarz powie. Sek w tym że tata miał mieć 8 cykli ale zmniejszyli po tym pecie a stan zaawansowany

Eli

20.07.2014 18:50

Odpowiedz

O 15:51, dnia 2014-07-20 vaniliaxxx napisał(-a):

Mnie osobiście bóle po Neulaście się rozregulowały. Kiedyś bolało max 7 dni od podania, teraz mnie również pojawiają się bóle zaraz przed kolejną chemią. Bóle z tyłu w miednicy, mniej więcej na wysokości pobieranego szpiku - takie jakby ktoś mnie równiutko kijem okładał. Pomaga ibuprom. Jakie będą wyniki mojego końcowego Peta - tego nie wiem. We wtorek ostatni 12 wlew :)

U taty jest podobnie. Jakos teraz od 8-9 wlewu jest dluzej to zle samopoczucie I bole. Mam nadzieje ze ta noga to nie jest oznaka postepu choroby. Organizm juz jest najwyrazniej zmeczony. Pojawila sie grzybica stop I schodzenie paznokci ....masakra jakas.

A tobie duzo zdrowia I czysciutkiego PETa