Michał nie pochwalił się jaki miał guz pierwotny (-:
To teraz się pochwalę ;) Było coś koło 10 cm, nie mam tego nawet nigdzie dokładnie zapisanego. Masa ogólnie przestała się zmniejszać już od połowy leczenia. Ważne, że jednak jest nieaktywna.
Pewnie macie rację. Lepiej dmuchać na zimne. Szkoda tylko, że w tak młodym wieku organizm jest tak bardzo wyniszczany :/
Może jeszcze spróbuję was trochę pomęczyć pytaniami :)
Czy przy naświetlaniu klatki piersiowej będę musiał bardziej uważać na słońce? Czy wystarczy jak nie będę paradował bez koszulki? ;) No i czy moje włosy na głowie będą bezpieczne? Mam nadzieję że lampki nie spowodują, że polecą...
miałam naświetlane śródpiersie i szyję i brzuch też, przez rok od naświetlań chowałam naświetlaną skórę przed słońcem. włosy na głowie będą bezpieczne noooo może trochę wolniej rosły, za to włoski pod pachami jak nie urosły po chemioterapii tak nadal ich nie mam a minął właśnie rok od zakończenia radio i ponoć już nie urosną :))) uważam, ze warto przejść przez radio a hematolog przekonał mnie mówiąc że jak poddam sie radio to o 20proceny zwiększam ochronę przed nawrotem choroby,uważam ze warto skorzystać ze wszystkich "dobrodziejstw" jakie proponuje polska medycyna aby nie pluć sobie w brodę jak by zz wróciła ze nie zrobiłam wszystkiego co mi proponowano,myślę i znajomi którzy mnie obserwowali uważaja ze radio bardziej mnie zmęczyło niż chemia, a znajome osoby które leczyły się ze mną na zz i nie zostały naświetlone maja wątpliwości i obawy w zwiazku z tym że nie zostały naswietlone, miałam całkowita remisje po 6 cyklach ABVD, miałam III B NS.