Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Leczenie Niemcy

Autor: Gosia • 07.07.2014 20:23 • 5 odpowiedzi

Gosia

07.07.2014 20:23

Odpowiedz
Witam wszystkich
Czy ktoś leczył się w Niemczech?podobno jest super klinika pod Berlinem,znajomi namawiają mnie,aby pojechać tam na konsultację,podobno robią tam inne badania niz u nas w kraju?
Macie jakieś doświadczenia?
pozdrawiam Gosia

henry

15.07.2014 20:57

Odpowiedz

JA sie lecze w Koloni. Super badania to nie wiem. wiem tylko że leczą konkretnie.lepsze szpitale wieksza dostępnośc leków nie osiągalnych w Polsce (Adcetris). W razie przeszczepu lespze warunki lepsze przygotowanie i wieksza baza dawców. Specjaliści uważam tacy sami tylko zajmuja sie tylko leczeniem a nie leczeniem i biurokarcją.Jesli chcesz wiecj inf pisz

Eli

16.07.2014 13:49

Odpowiedz

O 22:57, dnia 2014-07-15 henry napisał(-a):

JA sie lecze w Koloni. Super badania to nie wiem. wiem tylko że leczą konkretnie.lepsze szpitale wieksza dostępnośc leków nie osiągalnych w Polsce (Adcetris). W razie przeszczepu lespze warunki lepsze przygotowanie i wieksza baza dawców. Specjaliści uważam tacy sami tylko zajmuja sie tylko leczeniem a nie leczeniem i biurokarcją.Jesli chcesz wiecj inf pisz

Henry, czy mozesz prosze napisac jakie warunki trzeba spelnic zeby moc sie leczyc tam gdzie ty w tej chwili? Trzeba byc zameldowanym itd?

dziekuje

Henry

18.07.2014 08:24

Odpowiedz

Zamelodwany i ubezpieczony. A Ubezpieczenie to insza inszość jak ktoś długochoruje i ma rente w polsce to jest oki. W innym przypadku trzeba kombinować.

kiu233

19.07.2014 09:44

Odpowiedz
Witam,mój chłopak takze leczy sie w Niemczech w NRW.
Uważam,że leczenie jest tu bardzo dobre... SGN>35 dostał rok temu bez problemu,teraz ponownie dostaje go,a w Pl,musisz sama za niego zapłacic pare tyś.zł.Inne leki nie dostepne w Pl,lub bardzo drogie tez otrzymuje za darmo,lub za pare euro które nomalnie kosztuja np.5000zł 20 tabletek...wszystko opłaca kasa chorych.Taxówki do,i z szpitala za darmo...jesli jedziesz na chemioterapie,jakies zabiegi itd.
Dawce szpiku bardzo szybko znalezli.Lekarze sami dzwonia do ciebie,informuja o wynikach,robia ci terminy bardzo szybko.Szpitale sa dobrze urządzone.Ogólnie bardzo szybko tutaj działają,jak cos nie tak.To jest przykre,jak czasem czytam,jak w Pl ludzie się męczą,ze aparatura sie popsuła,długie terminy,brak lekow,po chemi jezdzą busami,pociągami do domów...itd
Wiem na pewno,ze jak by sie leczył w Pl,juz dawno nie było by go przy mnie...

Sister

29.03.2016 20:35

Odpowiedz

O 22:57, dnia 2014-07-15 henry napisał(-a):

Czy możesz podać namiar do siebie? Chciałabym porozmawiać o leczeniu w Niemczech.