Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Pierwsza wizyta w szpitalu

Autor: broda • 07.07.2014 15:17 • 4 odpowiedzi

broda

07.07.2014 15:17

Odpowiedz

Cześć. Dziś się dowiedziałem że jestem chory na ziarnicę, jutro mam jechać do szpitala. Mają mi tam zrobić trepanobiopsję, rezonans i inne badania. Podobno mam też mieć tam pierwszą chemię. Wizyta ma trwać 3-4 dni. Czy ktoś już coś takiego przeżył? Na co się przygotować na taką wizytę w szpitalu?

Lena

08.07.2014 07:57

Odpowiedz

O 17:17, dnia 2014-07-07 Broda napisał(-a):

Cześć. Dziś się dowiedziałem że jestem chory na ziarnicę, jutro mam jechać do szpitala. Mają mi tam zrobić trepanobiopsję, rezonans i inne badania. Podobno mam też mieć tam pierwszą chemię. Wizyta ma trwać 3-4 dni. Czy ktoś już coś takiego przeżył? Na co się przygotować na taką wizytę w szpitalu?

Wszyscy to przeżyliśmy :) Będzie dobrze. Rok temu zakończyłam leczenie i już zapomniałam jak to było :)

Zrobią badania, podadzą chemię i poobserwują, a potem pewnie będziesz przychodził na oddział dzienny. Dostaniesz ABVD?

broda

08.07.2014 19:27

Odpowiedz

O 09:57, dnia 2014-07-08 Lena napisał(-a):

Wszyscy to przeżyliśmy :) Będzie dobrze. Rok temu zakończyłam leczenie i już zapomniałam jak to było :)

Zrobią badania, podadzą chemię i poobserwują, a potem pewnie będziesz przychodził na oddział dzienny. Dostaniesz ABVD?

Jeszcze nie wiem. Dziś się dostałem na oddział. Jutro się zaczną mnie badać.

Kurcze najbardziej się boję Trpanobiopsji. Poczytałem trochę o tym na forum i się boję jak cholera

Lusi

08.07.2014 20:30

Odpowiedz
hej!
nie bój się... trepanobiobsja nie jest taka straszna... dostaniesz znieczulenie i prawie nic nie poczujesz...
sama przechodziłam przez to pod koniec maja i też byłam wtedy przerażona...
teraz jestem przed czwartym wlewem; jadę w piątek (co dwa tygodnie)
Powodzenia!

Lena

10.07.2014 06:46

Odpowiedz

O 21:27, dnia 2014-07-08 Broda napisał(-a):

O 09:57, dnia 2014-07-08 Lena napisał(-a):

Jeszcze nie wiem. Dziś się dostałem na oddział. Jutro się zaczną mnie badać.

Kurcze najbardziej się boję Trpanobiopsji. Poczytałem trochę o tym na forum i się boję jak cholera

Mnie trepanobiopsja w ogóle nie bolała. Rozmawiałam z lekarzem o jodze i zen, a potem usłyszałam, że już koniec. Plaster na tyłek i do pokoju.