Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Badanie kontrolne

Autor: joanna • 18.06.2014 10:26 • 3 odpowiedzi

joanna

18.06.2014 10:26

Odpowiedz

Podzielcie się, proszę, doświadczeniem. W jakim czasie od ostatniej chemioterapii powinno być przeprowadzone badanie TK? Pamiętam, z czasów mojej ziarnicy, ze miałam PETa dwa tygodnie po chemii. Teraz na chłoniaka DLBCL choruje moja Mama i wyznaczono jej badanie (nie PETa, tylko TK) dopiero miesiąc po chemii.

efka

18.06.2014 11:32

Odpowiedz

O 12:26, dnia 2014-06-18 joanna napisał(-a):

Podzielcie się, proszę, doświadczeniem. W jakim czasie od ostatniej chemioterapii powinno być przeprowadzone badanie TK? Pamiętam, z czasów mojej ziarnicy, ze miałam PETa dwa tygodnie po chemii. Teraz na chłoniaka DLBCL choruje moja Mama i wyznaczono jej badanie (nie PETa, tylko TK) dopiero miesiąc po chemii.

jestem rok i 5 miesięcy po chemioterapii i za chwile minie rok od zakończenia radio. PET po chemii 5 tygodni, wcześniej nie zrobią a po radio 100 dni i wcześniej nie zrobią

Asowa

18.06.2014 16:09

Odpowiedz

O 13:32, dnia 2014-06-18 Efka napisał(-a):

jestem rok i 5 miesięcy po chemioterapii i za chwile minie rok od zakończenia radio. PET po chemii 5 tygodni, wcześniej nie zrobią a po radio 100 dni i wcześniej nie zrobią

Ja tk miałam chyba 6 tygodni po zakończonym leczeniu.

Tutaj na forum kiedyś ktoś wyjaśniał dlaczego tak ale nie pamięetam dokładnie.

michal1302

18.06.2014 16:32

Odpowiedz

Z tego co ja się orientuję to minimum 4 tygodnie po zakończonej chemii powinno być TK.