Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Gdzie dobry sprzęt do naświetlan?

Autor: joanna • 02.02.2006 15:42 • 4 odpowiedzi

joanna

02.02.2006 15:42

Odpowiedz

No właśnie, wiem że mnóstwo osób ma doświadczdenia związane z radioterapią. Ja miałam rozpoczać radio w poniedziałek (w Poznaniu), znalazłam sobie pokoik do mieszkania (bo miejsca w szpitalu nie ma)a tu masz lampy sie zepsuły. A pojechałabym na koniec świata, żeby zakonczyc leczenie i móc zacząć w miarę normalnie funkcjonować. Czy wiecie, gdzie te lampy sa na tyle dobre, że sie nie psują (lub zdarza sie to bardzo rzadko). I jeszcze jedno- jaki sprzęt jest najlepszy? Jak będę wiedziała, to podzwonię. W końcu... gdzie diabeł nie może tam babę pośle.

Zoisyte

03.02.2006 11:36

Odpowiedz

O 16:42, dnia 2006-02-02 joanna napisał(-a):

No właśnie, wiem że mnóstwo osób ma doświadczdenia związane z radioterapią. Ja miałam rozpoczać radio w poniedziałek (w Poznaniu), znalazłam sobie pokoik do mieszkania (bo miejsca w szpitalu nie ma)a tu masz lampy sie zepsuły. A pojechałabym na koniec świata, żeby zakonczyc leczenie i móc zacząć w miarę normalnie funkcjonować. Czy wiecie, gdzie te lampy sa na tyle dobre, że sie nie psują (lub zdarza sie to bardzo rzadko). I jeszcze jedno- jaki sprzęt jest najlepszy? Jak będę wiedziała, to podzwonię. W końcu... gdzie diabeł nie może tam babę pośle.

Krótki, szokujący post oświecający :)

Wiesz dlaczego się psują??

Bo sprzęt który powinien wykonywać 100 naświetlań tygodniowo wykonuje ich 1000 albo i więcej.

Wszędzie są te same problemy, dotyczą one rtg,tc,radio.

Nie wiem czy przeniesienie się coś Ci da.

joanna

03.02.2006 14:40

Odpowiedz

O 12:36, dnia 2006-02-03 Zoisyte napisał(-a):

Krótki, szokujący post oświecający :)

Wiesz dlaczego się psują??

Bo sprzęt który powinien wykonywać 100 naświetlań tygodniowo wykonuje ich 1000 albo i więcej.

Wszędzie są te same problemy, dotyczą one rtg,tc,radio.

Nie wiem czy przeniesienie się coś Ci da.

Rozumiem, że aparaty pracuja na maxa, jednak myślę, ze im nowszy sprzęt, tym mniej się psuje. I właśnie dlatego ten oświecający post do mnie nie trafia. Tyle, ze ja nie wiem, gdzie ten nowszy sprzęt mają i stąd moje pytanie. Pozdrawiam

Piotr

03.02.2006 18:30

Odpowiedz

O 15:40, dnia 2006-02-03 joanna napisał(-a):

Rozumiem, że aparaty pracuja na maxa, jednak myślę, ze im nowszy sprzęt, tym mniej się psuje. I właśnie dlatego ten oświecający post do mnie nie trafia. Tyle, ze ja nie wiem, gdzie ten nowszy sprzęt mają i stąd moje pytanie. Pozdrawiam

We Wrocławiu jest bardzo dobry sprzęt, nowy, mimo to również się psuje:) Moja dziewczyna przeżyła tam kilkakrotnie chwile zgrozy.

Gosia

04.02.2006 09:22

Odpowiedz

O 19:30, dnia 2006-02-03 Piotr napisał(-a)

We Wrocławiu jest bardzo dobry sprzęt, nowy, mimo to również się psuje

Ja również leczyłam się na Hirschwelda, i też to samo przeżywałam. Ze świadomością, że nie wskazane jest przerywanie serii naświetlań