Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Nagle swedzenie calego ciala

Autor: Przerazona ona • 31.05.2014 11:12 • 54 odpowiedzi

Przerazona ona

31.05.2014 11:12

Odpowiedz

Witam. Przedwczoraj wieczorem zaczelo mnie swedziec cale cialo. Swedzenie trwa do dzis. Nasila sie wieczorem i wtedy kiedy bardzo sie staram aby przeszlo. Znalazlam,ze moze to oznaczac ziarnice. Ostatnio schudlan 10 kg w 10 miesiecy ale sie odchudzalam. Infekcje dopadaja mnie bardzo rzadko. Powiekszonych wezlow nie zauwazylam. Temperatura w normie. Tylko to swedzenie calego ciala. W pon ide na morfologie. Czy ona wykrywa raka?

Asowa

31.05.2014 19:54

Odpowiedz

O 13:12, dnia 2014-05-31 Przerazona ona napisał(-a):

Witam. Przedwczoraj wieczorem zaczelo mnie swedziec cale cialo. Swedzenie trwa do dzis. Nasila sie wieczorem i wtedy kiedy bardzo sie staram aby przeszlo. Znalazlam,ze moze to oznaczac ziarnice. Ostatnio schudlan 10 kg w 10 miesiecy ale sie odchudzalam. Infekcje dopadaja mnie bardzo rzadko. Powiekszonych wezlow nie zauwazylam. Temperatura w normie. Tylko to swedzenie calego ciala. W pon ide na morfologie. Czy ona wykrywa raka?

Eh.....

marta91

31.05.2014 19:58

Odpowiedz

Ty tak na poważnie ? :o

Truskawa

31.05.2014 22:17

Odpowiedz

E... nie, morfologia ogólnie nie wykrywa raka.

ona

01.06.2014 04:46

Odpowiedz

hmm...świerzb ?

Przerazona ona

01.06.2014 09:29

Odpowiedz

Swedzi stale. A wieczorem to dramat. Zero krot ani nic. Noc przesypiam, jak spie nic nie czuje. Nawet jak sie obudze to tez nie czuje. Moje mysli sa stale skupione na tym, nie moge przestac sie drapac. A to mnie gdzies zaswedzi,ukluje a to jakies "mrowki" przejda. Jutro ide na morfologie z tym, ze sie doczytalam ze wielu chorych mialo super morfologie. A ja sie panicznie boje chemii przyjmowac. Mam 25 lat,wiec jestem w grupie ryzyka.

dermaglif

01.06.2014 09:47

Odpowiedz

O 11:29, dnia 2014-06-01 Przerazona ona napisał(-a):

Swedzi stale. A wieczorem to dramat. Zero krot ani nic. Noc przesypiam, jak spie nic nie czuje. Nawet jak sie obudze to tez nie czuje. Moje mysli sa stale skupione na tym, nie moge przestac sie drapac. A to mnie gdzies zaswedzi,ukluje a to jakies "mrowki" przejda. Jutro ide na morfologie z tym, ze sie doczytalam ze wielu chorych mialo super morfologie. A ja sie panicznie boje chemii przyjmowac. Mam 25 lat,wiec jestem w grupie ryzyka.

Mając tyle lat jesteś w grupie ryzyka zachorowania na milion chorób, a ostatnią z nich jest dopiero nowotwór. ;o

Przerazona ona

02.06.2014 17:47

Odpowiedz

o matko, ktoś tu napisał, że jedynym objawem było swędzenie skóry. Mnie w dzień nawet prawie nie swędzi, może troszkę a wieczorem czuję te "mrówki" "igły" i swędzenie :/ W nocy jak się obudzę to troszkę też, jednak najgorszy jest wieczór.

Syringa

02.06.2014 19:35

Odpowiedz

O 19:47, dnia 2014-06-02 Przerazona ona napisał(-a):

o matko, ktoś tu napisał, że jedynym objawem było swędzenie skóry. Mnie w dzień nawet prawie nie swędzi, może troszkę a wieczorem czuję te "mrówki" "igły" i swędzenie :/ W nocy jak się obudzę to troszkę też, jednak najgorszy jest wieczór.

Pytanie na poziomie:

Od 3 dni boli mnie oko. Czy to nowotwór mózgu?

Wstydź się.

Dochodzę do wniosku, że niektóre osoby powinny mieć zakaz zbliżania się do internetu.

Chyba nie trzeba zbyt wielkiej inteligencji (sama nie mam wybitnej i jakoś daję radę) by znaleźć coś takiego: http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%85d

A tam jak krowie na rowie jest wytłumaczone jakie mogą być przyczyny. Nowotwory nie bez powodu są wymieniane na końcu.

Ogarnij się kobieto! I zamiast tu pisać idź do lekarza. Tylko się nie zdziw, że nie wyśle Ciebie do onkologa.

Do niezobaczenia :P

Przerazona ona

03.06.2014 13:57

Odpowiedz

błagam powiedzcie, jak mogę teraz wykryć ziarnicę ?

Syringa

03.06.2014 14:11

Odpowiedz

O 15:57, dnia 2014-06-03 Przerazona ona napisał(-a):

błagam powiedzcie, jak mogę teraz wykryć ziarnicę ?

Jeszcze tu jesteś?

Czytać ze zrozumieniem waćpanna nie potrafi? Przejrzystych aluzji nie pojmuje? Takie to trudne?

Mam użyć prostszych słów, potocznie zwanych wulgarnymi, by coś dotarło?

Przerazona ona

03.06.2014 14:22

Odpowiedz

jestem tutaj, bo nie wiem na jakie konkretne badanie iść, żeby ją ewentualnie wykryć póki powiekszonych węzłów nie czuję , żebym chemii nie musiała dostać, bo nie chcę stracić włosów ani przytyć. Skóra nie dość, że swędzi to kłuje,pali i czuję mrowienie w różnych punktach, podrapię się to przechodzi w inne miejsce :( ja serio się boję

Asowa

03.06.2014 19:12

Odpowiedz

O 16:22, dnia 2014-06-03 Przerazona ona napisał(-a):

jestem tutaj, bo nie wiem na jakie konkretne badanie iść, żeby ją ewentualnie wykryć póki powiekszonych węzłów nie czuję , żebym chemii nie musiała dostać, bo nie chcę stracić włosów ani przytyć. Skóra nie dość, że swędzi to kłuje,pali i czuję mrowienie w różnych punktach, podrapię się to przechodzi w inne miejsce :( ja serio się boję

O wykryciu innych nowotworów nie myślałaś?;)

Ręce opadają jak czytam takie wpisy.

Przerazona ona

15.06.2014 15:00

Odpowiedz

trochę przerwy i kłucie punktowe i swędzenie wróciły ...czytałam , że tak jest w ziarnicy

ogonkowa

15.06.2014 15:30

Odpowiedz

To ja się zastanawiałam czy utworzyć tutaj post z moimi powiększonymi dziwnymi węzłami bez innych większych objawów bo bałam się ze góry zostanę hipochondryczką , ale widzę ze są bardziej przewrażliwione osoby niż ja :)

Przerazona ona

15.06.2014 15:33

Odpowiedz

mam silny niepokój cały czas ryczę,bo widziałam tu post, że ktoś też miał punktowe kłucia i to była ziarnica :(

zdegustowana

15.06.2014 21:41

Odpowiedz

O 17:33, dnia 2014-06-15 Przerazona ona napisał(-a):

mam silny niepokój cały czas ryczę,bo widziałam tu post, że ktoś też miał punktowe kłucia i to była ziarnica :(

dziecko, znajdz sobie inne forum do trollowania. Tu sa ludzie, ktorzy przeszli pieklo a Ty zanudzasz glupim swedzeniem. Idz do lekarza albo psychiatry.

Moze masz alergie, pchly, wszy, swierzb ale nie ziarnice!

Przerazona ona

16.06.2014 16:42

Odpowiedz

To może swędzieć bo się zasugerowałam ziarnicą?

Przerazona ona

17.06.2014 14:56

Odpowiedz

Swędzenie jest baaaardzo silne, nie do zniesienia :/ Nasila się z każdym dniem , dodatkowo dziś się wybudziłam i było mi gorąco :/

rodzynka

18.06.2014 07:08

Odpowiedz
Boże, widzisz i nie grzmisz...

Dziecko, spadaj z tego forum, nie zaśmiecaj, albo idź do lekarza pierwszego kontaktu, a najlepiej od razu do psychologa. I daj nam święty spokój. Ziarnicy nie masz na pewno. Wykaż się choć odrobiną kultury (o netykiecie nie wspomnę) i zostaw nas w spokoju. Amen.