Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

po Abvd przed radio

Autor: sloninka • 04.05.2014 17:18 • 4 odpowiedzi

sloninka

04.05.2014 17:18

Odpowiedz
Witam seredecznie
Córka miała II XB masa w śródpiersiu.
Skończyła chemie ,było cięzko.Obecnie lekarz ustalił przerwe 6 tygodni,za 4 tygodnie tom. komputerowa i pet i pewnie radio ,no chyba ,ze nic nie będzie w badaniach.
Czy ktoś z Państwa nie miał radio pomimo ,braku zmian w pecie?
Jak mamy o nią dbać ,coś podawać?
Ma bóle na wysokości szyi
pozdrawiam i dziękuję ,za wsparcie

madzia

04.05.2014 17:25

Odpowiedz

O 19:18, dnia 2014-05-04 sloninka napisał(-a):

Witam seredecznie

Córka miała II XB masa w śródpiersiu.

Skończyła chemie ,było cięzko.Obecnie lekarz ustalił przerwe 6 tygodni,za 4 tygodnie tom. komputerowa i pet i pewnie radio ,no chyba ,ze nic nie będzie w badaniach.

Czy ktoś z Państwa nie miał radio pomimo ,braku zmian w pecie?

Jak mamy o nią dbać ,coś podawać?

Ma bóle na wysokości szyi

pozdrawiam i dziękuję ,za wsparcie

Witam!zacznę od końca.

Bole może jeszcze mieć ja miałam jakieś 8 miesiący po leczeniu także spokojnie ;)a co do reszty to nie wiem .Jeżeli jednak będzie miała to bez obaw to w porównaniu z chemia" bułka z masłem" także głowa do góry wszystko będzie dobrze ;)

Pozdrawiam.

ptak123

04.05.2014 18:35

Odpowiedz

Córka miała typ NS IIB i nie miała naświetleń .Leczyła i kontroluje się w Norwegi

Nessa

04.05.2014 18:42

Odpowiedz

potwierdzam bóle szyi :/ kilka miesięcy dokuczały po leczeniu...także spokojnie. Polecam chodzić w apaszce na szyi, mi pomagało ciepło. Jak wiało to od razu bolało gorzej. Czas przed radioterapią najlepiej spożytkować na odbudowanie sił :) jakiś wyskok w naturę, dobre jedzenie. W końcu najgorsze ma za sobą. Radioterapię ja również wspominam jak sanatorium...w porównaniu z chemią.

sloninka

05.05.2014 20:35

Odpowiedz

O 20:42, dnia 2014-05-04 Nessa napisał(-a):

potwierdzam bóle szyi :/ kilka miesięcy dokuczały po leczeniu...także spokojnie. Polecam chodzić w apaszce na szyi, mi pomagało ciepło. Jak wiało to od razu bolało gorzej. Czas przed radioterapią najlepiej spożytkować na odbudowanie sił :) jakiś wyskok w naturę, dobre jedzenie. W końcu najgorsze ma za sobą. Radioterapię ja również wspominam jak sanatorium...w porównaniu z chemią.

Witam dzięki za podpowiedz,Młoda uważa ,ze czuje gule na szyi, pokazywała kilka razy na onkologii a lekarze twierdzili ,ze to pewnie po chemii,Chcemy zrobić usg bo moze jakaś torbiel urosła, mamy nadzieję ,że to nie wznowa