Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

do kobietek ;)

Autor: magda • 02.05.2014 15:21 • 15 odpowiedzi

magda

02.05.2014 15:21

Odpowiedz
Hej mam pytanie do dziewczyn które po leczeniu zaszły w ciążę.Jestem w drugiej ciąży ,ponad rok temu skończyłam leczenie.Zawsze wieczorem jest mi bardzo zimno czasami bywa tak też za dnia.Czy to może być tak po leczeniu?miała któras z Was tak?będę wdzięczna za każda odpowiedź :)
Serdecznie Pozdrawiam.

ania

04.05.2014 14:51

Odpowiedz

O 17:21, dnia 2014-05-02 magda napisał(-a):

Hej mam pytanie do dziewczyn które po leczeniu zaszły w ciążę.Jestem w drugiej ciąży ,ponad rok temu skończyłam leczenie.Zawsze wieczorem jest mi bardzo zimno czasami bywa tak też za dnia.Czy to może być tak po leczeniu?miała któras z Was tak?będę wdzięczna za każda odpowiedź :)

Serdecznie Pozdrawiam.

W ciążę można zachodzić 5 lat po leczeniu. Po pierwsze dlatego, aby organizm się oczyścił, a po drugie do 5 lat jest większe ryzyko nawrotu i lepiej nie kusić losu. Dlaczego tak ryzykujesz mając już jedno dziecko? Nie jestem w stanie tego zrozumieć. Ryzyko dla ciebie i dla małego.

ania

04.05.2014 15:45

Odpowiedz

O 16:51, dnia 2014-05-04 ania napisał(-a):

Serdecznie Pozdrawiam.

W ciążę można zachodzić 5 lat po leczeniu. Po pierwsze dlatego, aby organizm się oczyścił, a po drugie do 5 lat jest większe ryzyko nawrotu i lepiej nie kusić losu. Dlaczego tak ryzykujesz mając już jedno dziecko? Nie jestem w stanie tego zrozumieć. Ryzyko dla ciebie i dla małego.

Kiedyś może zrozumisz...;-)

malutka

05.05.2014 09:55

Odpowiedz

O 17:45, dnia 2014-05-04 ania napisał(-a):

Serdecznie Pozdrawiam.

No ja też nie rozumiem. Mam 41 lat i spiralę od rozpoczęcia leczenia. Nigdy bym nie zaryzykowała tego ani dla siebie ani dziecka.

beata79

05.05.2014 11:29

Odpowiedz
To ja poproszę o chociażby jeden przykład, kiedy to wcześniejsze leczenie na ZZ zaszkodziło dziecku. Z tego co mi wiadomo jest już kilka dzieciaczków forumowych Ziarniaczek, które rodziły zdrowe dzieci po leczeniu ( a nawet w trakcie leczenia !). I z tego co wiem, dzieci te rodziły się dużo wcześniej niż 5 lat po zakończeniu leczenia.
Mój lekarz wyraźnie powiedział, że zakaz zachodzenia w ciążę jest do roku po leczeniu. 5 lat dotyczy możliwości nawrotu, a nie problemów dziecka w łonie matki.

magda

05.05.2014 18:02

Odpowiedz

O 13:29, dnia 2014-05-05 beata79 napisał(-a):

To ja poproszę o chociażby jeden przykład, kiedy to wcześniejsze leczenie na ZZ zaszkodziło dziecku. Z tego co mi wiadomo jest już kilka dzieciaczków forumowych Ziarniaczek, które rodziły zdrowe dzieci po leczeniu ( a nawet w trakcie leczenia !). I z tego co wiem, dzieci te rodziły się dużo wcześniej niż 5 lat po zakończeniu leczenia.

Mój lekarz wyraźnie powiedział, że zakaz zachodzenia w ciążę jest do roku po leczeniu. 5 lat dotyczy możliwości nawrotu, a nie problemów dziecka w łonie matki.

o bardzo Ci dziękuje beata że wyręczylas mnie w napisaniu tego co dokładnie chciałam napisać .Mój lekarz również powiedział że najlepiej odczekać rok !Także drogie panie wyluzowac proszę a Pani która pisze że ma 41lat noo Kochana w tym wielu to też bym się nie odważyła mieć dzieci na szczęście jestem jeszcze młoda~28~i na dzień dzisiejszy zdrową osoba także nic nie stoi na przeszkodzie :-)

Pozdrawiam :-)

marta91

05.05.2014 18:23

Odpowiedz

O 11:55, dnia 2014-05-05 malutka napisał(-a):

O 17:45, dnia 2014-05-04 ania napisał(-a):

Serdecznie Pozdrawiam.

No ja też nie rozumiem. Mam 41 lat i spiralę od rozpoczęcia leczenia. Nigdy bym nie zaryzykowała tego ani dla siebie ani dziecka.

Dlaczego ją tak oceniacie, niech każdy robi to co chce. Jeżeli ona podjęła decyzję , że to już czas po leczeniu na dziecko to widocznie tak ma być .A czekanie na nawrót bo 5 lat , najlepiej nie żyć przez te 5 lat bo przecież może być nawrót.

lola

05.05.2014 18:54

Odpowiedz

o matko bosko, jakby mi ktoś powiedział, że taka ciemnota i zabobon jest na tym forum to w życiu bym nie uwierzyła, ale patrzę, czytam i jestem w szoku!!!! doinformujcie się baby u kompetentnych lekarzy jak to wygląda, bo albo macie jakieś informacje z kosmosu, albo z forum dla upośledzonych. same po chorobie i żeby takie głupoty ciężarnej pisać, a żeby was cholera wzięła!!! a Tobie Magda zdrówka życzę, szczęśliwego rozwiązania i dystansu do ludzkiej głupoty. tymczasem idę położyć się krzyżem i odliczać 5 lat, czekając na nawrót albo oczyszczenie organizmu, HAHA.

magda

06.05.2014 04:29

Odpowiedz

O 20:54, dnia 2014-05-05 lola napisał(-a):

o matko bosko, jakby mi ktoś powiedział, że taka ciemnota i zabobon jest na tym forum to w życiu bym nie uwierzyła, ale patrzę, czytam i jestem w szoku!!!! doinformujcie się baby u kompetentnych lekarzy jak to wygląda, bo albo macie jakieś informacje z kosmosu, albo z forum dla upośledzonych. same po chorobie i żeby takie głupoty ciężarnej pisać, a żeby was cholera wzięła!!! a Tobie Magda zdrówka życzę, szczęśliwego rozwiązania i dystansu do ludzkiej głupoty. tymczasem idę położyć się krzyżem i odliczać 5 lat, czekając na nawrót albo oczyszczenie organizmu, HAHA.

Bardzo Wam dziękuje dziewczyny bo już zaczęłam myśleć że jestem naprawdę niezłą wariatka decydując się tak szybko na dzidzie po leczeniu i także że mój lekarz to bezmózg mówiąc że będzie ok i rok wystarczy .A Paniom które mają odmienne zdanie radzę zasięgnąć opinii lepszego lekarza który wyjaśni ciążę a nawrót:-)

Serdecznie Pozdrawiam.

Lena

06.05.2014 10:07

Odpowiedz

O 06:29, dnia 2014-05-06 magda napisał(-a):

Bardzo Wam dziękuje dziewczyny bo już zaczęłam myśleć że jestem naprawdę niezłą wariatka decydując się tak szybko na dzidzie po leczeniu i także że mój lekarz to bezmózg mówiąc że będzie ok i rok wystarczy .A Paniom które mają odmienne zdanie radzę zasięgnąć opinii lepszego lekarza który wyjaśni ciążę a nawrót:-)

Serdecznie Pozdrawiam.

Mojej koleżance, która ma 26 lat lekarz powiedział, aby z ciążą wstrzymała się 5 lat, bo ryzyko nawrotu choroby jest większe. Skoro po zz ludzie nawet czasem boją się zmieniać klimat, bo zz nie lubi zmian to ciąża jest zmianą totalną, burzą hormonów itd. Coś w tym jest. Mnie lekarz kazał wstrzymać się z egzotycznymi podróżami (Wietnam, Indie itp.) 3-4 lata.

ada 26

07.05.2014 03:51

Odpowiedz

O 12:07, dnia 2014-05-06 Lena napisał(-a):

O 06:29, dnia 2014-05-06 magda napisał(-a):

Serdecznie Pozdrawiam.

Mojej koleżance, która ma 26 lat lekarz powiedział, aby z ciążą wstrzymała się 5 lat, bo ryzyko nawrotu choroby jest większe. Skoro po zz ludzie nawet czasem boją się zmieniać klimat, bo zz nie lubi zmian to ciąża jest zmianą totalną, burzą hormonów itd. Coś w tym jest. Mnie lekarz kazał wstrzymać się z egzotycznymi podróżami (Wietnam, Indie itp.) 3-4 lata.

Jak wynika z każdej rozmowy i nie tylko na temat ciąży każdy lekarz ma inne zdanie.

Ja posłuchałam swojego i mam nadzieję że będzie wszystko ok.

Pozdrawiam.;)

izum90

07.05.2014 12:59

Odpowiedz
Tymczasem idę położyć się krzyżem i odliczać 5 lat, czekając na nawrót albo oczyszczenie organizmu, HAHA.

Lola U made my day : D haha

lola

07.05.2014 17:52

Odpowiedz

<3 pozdrawiam

zawiedziona

07.05.2014 18:16

Odpowiedz

Myslalam ze na tym portalu ludzie staraja sie nawzajem podtrzymac na duchu a nie dobijac.Zamiast dodawac otuchy wy przeginacie.Napiszcze ze bedzie ok zeby nie zalowala decyzji a Ty juz przegielas z tym wiekiem i ze jestes mloda i zdrowa.Nie wiesz co jeszcze cie czeka.Kazdy z nas byl kiedys zdrowy i mlody.Szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asowa

07.05.2014 20:39

Odpowiedz

Fajne są takie teksty: a mojej koleżance lekarz powiedział...a moja babcia od swojej kuzynki słyszała itd.....

Na forum pisali ludzie, którzy wkrótce po zakończonym leczeniu zdobywali świat i mają się dobrze.

Ja osobiście na pewne rzeczy bym się nie zdecydowała, ale jeśli ktoś myśli inaczej i lekarz nie ma nic przecwko temu, to czemu nie?

Też na początku remisji myślałam, że do końca życia muszę na siebie bardzo uważać, na szczęście szybko zmądrzałam;)

A do autorki, nie masz problemów z niskim ciśnieniem?

No i gratuluję i życzę zdrówka dla ciebie i dla maleństwa;)

magda

08.05.2014 14:54

Odpowiedz

O 22:39, dnia 2014-05-07 Asowa napisał(-a):

Fajne są takie teksty: a mojej koleżance lekarz powiedział...a moja babcia od swojej kuzynki słyszała itd.....

Na forum pisali ludzie, którzy wkrótce po zakończonym leczeniu zdobywali świat i mają się dobrze.

Ja osobiście na pewne rzeczy bym się nie zdecydowała, ale jeśli ktoś myśli inaczej i lekarz nie ma nic przecwko temu, to czemu nie?

Też na początku remisji myślałam, że do końca życia muszę na siebie bardzo uważać, na szczęście szybko zmądrzałam;)

A do autorki, nie masz problemów z niskim ciśnieniem?

No i gratuluję i życzę zdrówka dla ciebie i dla maleństwa;)

Wróciłam z badań prenatalnych,póki co wszystko jest ok .Dzidzia rośnie prawidłowo.Właśnie!i ja jestem ta osoba która chce zdobywac świat iść do pracy i nie myśleć że będę jutro czy może za tydzień miała nawrót wychodzę z założenia że co ma być to będzie ;-)

Dziękuje Wam bardzo

Pozdrawiam.