Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

PET WYNIK POMOC

Autor: Marcysia • 22.04.2014 13:14 • 6 odpowiedzi

Marcysia

22.04.2014 13:14

Odpowiedz
witajcie,
szczęśliwa , że za mną 12 wlewów,przeszłam przez to jakoś,
a tu znowu stres...
Jestem po Pet i mam we wnioskach:

" BEZ OGNISK PROCESU ROZROSTOWEGO.
ZMIANY NIEDOMOWO-WŁÓKNISTE PŁUC "

Co to oznacza ??? Przerzuty na płuca tfu tfu czy zmiany po lekach ??? Mój lekarz nieobecny dzisiaj , a męczy mnie to ;)
Jest tutaj ktoś kto może ciut na ten temat wie?
Pozdrawiam Was!

Lena

22.04.2014 15:33

Odpowiedz

O 15:14, dnia 2014-04-22 Marcysia napisał(-a):

witajcie,

a tu znowu stres...

Co to oznacza ??? Przerzuty na płuca tfu tfu czy zmiany po lekach ??? Mój lekarz nieobecny dzisiaj , a męczy mnie to ;)

Pozdrawiam Was!

Spokojnie. Wszystko ok. Zmiany w płucach to nie rak. Z ziarnicy jesteś wyleczona. To po bleomycynie skutki uboczne. Płuca się zregenerują, a nawet jak będziesz miała lekkie zwłóknienia to spokojnie się z tym żyje. Pewnie lekarz wyśle cię na spirometrię i DLCO, aby zbadać wydolność płuc. U mnie też to wystąpiło, ale nie odczuwam żadnych dolegliwości. Uprawiam sporty, mam super kondycję. Lekarz powiedział, że gdybym np. nurkowała to mogłabym odczuć jakiś brak 5% pojemności płuc, ale w normalnym życiu jest ok. Ciesz się, że nie masz procesu rozrostowego i czekaj spokojnie na lekarza.

frubelek171

22.04.2014 15:51

Odpowiedz

Grauluję wygrania z ZZ :)

Ja po bleomycynie, po 12 wlewie dostałam obustronnego, śródmiąższowego zapalenia płuc.

Do tej pory mam zmiany włókniste nadpzeponowo w obu płucach,obraz mlecznej szyby i inne kwiatki w TK.

marcysia

22.04.2014 15:53

Odpowiedz

Leno,

nawet nie wiesz jak mi ulżyło.

Nie rozpisywałam dokładnie mojego opisu, bo przeczytałam , że najważniejsze wnioski,a w nich tylko tyle. Tylko albo aż tyle. Jedno zdanie, jak wiele znaczy.

Mam jeszcze torbiele jajników ;-/ przez to najwidoczniej brak miesiączki.

Jutro z rana dzwonię do mojej Pani doktor

( wspaniała kobitka > aby powiedzieć , że mam wynik .

Jestem ciekawa jakie dalsze leczenie.

Pewnie czeka mnie radio ale już tyle przeszłam, wiec i to postaram się przejść z podniesioną głową .

Ach te choroby . Zawsze mówię,że może być gorzej, więc nie ma co narzekać. Zdrówka życzę.

O 17:33, dnia 2014-04-22 Lena napisał(-a):

witajcie,

a tu znowu stres...

Pozdrawiam Was!

Spokojnie. Wszystko ok. Zmiany w płucach to nie rak. Z ziarnicy jesteś wyleczona. To po bleomycynie skutki uboczne. Płuca się zregenerują, a nawet jak będziesz miała lekkie zwłóknienia to spokojnie się z tym żyje. Pewnie lekarz wyśle cię na spirometrię i DLCO, aby zbadać wydolność płuc. U mnie też to wystąpiło, ale nie odczuwam żadnych dolegliwości. Uprawiam sporty, mam super kondycję. Lekarz powiedział, że gdybym np. nurkowała to mogłabym odczuć jakiś brak 5% pojemności płuc, ale w normalnym życiu jest ok. Ciesz się, że nie masz procesu rozrostowego i czekaj spokojnie na lekarza.

marcysia

22.04.2014 15:57

Odpowiedz

O 17:51, dnia 2014-04-22 Frubelek171 napisał(-a):

Grauluję wygrania z ZZ :)

Ja po bleomycynie, po 12 wlewie dostałam obustronnego, śródmiąższowego zapalenia płuc.

Do tej pory mam zmiany włókniste nadpzeponowo w obu płucach,obraz mlecznej szyby i inne kwiatki w TK.

Ja też mam w opisie o płucach, jakieś obszary matrowej szyby i zagęszczenia. To chyba skutki leków ale bez nich byłoby gorzej, a płuca myślę , że w ciągu kilku lat powinny się w miarę zregenerować ;) Patrzmy optymistycznie !!!

Janek

22.04.2014 17:05

Odpowiedz

Gratuluję, w płucach zmiany to normalne po chemii u mnie też brak wentylacji, pęcherze rozedmowe i takie różne pierdołki ważne że ziarnicy wyniosła się z Twojego organizmu, to się liczy, pozdrawiam

Marcysia

22.04.2014 17:53

Odpowiedz

O 19:05, dnia 2014-04-22 Janek napisał(-a):

Gratuluję, w płucach zmiany to normalne po chemii u mnie też brak wentylacji, pęcherze rozedmowe i takie różne pierdołki ważne że ziarnicy wyniosła się z Twojego organizmu, to się liczy, pozdrawiam

Dziękuje. Do mnie to jeszcze nie dociera .