Leno,
nawet nie wiesz jak mi ulżyło.
Nie rozpisywałam dokładnie mojego opisu, bo przeczytałam , że najważniejsze wnioski,a w nich tylko tyle. Tylko albo aż tyle. Jedno zdanie, jak wiele znaczy.
Mam jeszcze torbiele jajników ;-/ przez to najwidoczniej brak miesiączki.
Jutro z rana dzwonię do mojej Pani doktor
( wspaniała kobitka > aby powiedzieć , że mam wynik .
Jestem ciekawa jakie dalsze leczenie.
Pewnie czeka mnie radio ale już tyle przeszłam, wiec i to postaram się przejść z podniesioną głową .
Ach te choroby . Zawsze mówię,że może być gorzej, więc nie ma co narzekać. Zdrówka życzę.
witajcie,
szczęśliwa , że za mną 12 wlewów,przeszłam przez to jakoś,
a tu znowu stres...
Jestem po Pet i mam we wnioskach:
" BEZ OGNISK PROCESU ROZROSTOWEGO.
ZMIANY NIEDOMOWO-WŁÓKNISTE PŁUC "
Co to oznacza ??? Przerzuty na płuca tfu tfu czy zmiany po lekach ??? Mój lekarz nieobecny dzisiaj , a męczy mnie to ;)
Jest tutaj ktoś kto może ciut na ten temat wie?
Pozdrawiam Was!
Spokojnie. Wszystko ok. Zmiany w płucach to nie rak. Z ziarnicy jesteś wyleczona. To po bleomycynie skutki uboczne. Płuca się zregenerują, a nawet jak będziesz miała lekkie zwłóknienia to spokojnie się z tym żyje. Pewnie lekarz wyśle cię na spirometrię i DLCO, aby zbadać wydolność płuc. U mnie też to wystąpiło, ale nie odczuwam żadnych dolegliwości. Uprawiam sporty, mam super kondycję. Lekarz powiedział, że gdybym np. nurkowała to mogłabym odczuć jakiś brak 5% pojemności płuc, ale w normalnym życiu jest ok. Ciesz się, że nie masz procesu rozrostowego i czekaj spokojnie na lekarza.