Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

nawrót

Autor: kama • 17.04.2014 13:49 • 5 odpowiedzi

kama

17.04.2014 13:49

Odpowiedz

mam nawrót, moja pani doktor powiedziała, że teraz będę dostawać chemię 24 godzinna, do tej pory miałam ABVD może mi ktoś pomóc co to znaczy ta chemia 24 godzinna

Anulek75

17.04.2014 14:23

Odpowiedz

Witaj, przykro mi z powodu Twojego nawrotu, bądź dobrej myśli. Co do chemii 24 godzinnej to przerabiałam to, chodzi o to że kroplówka leci 24 godziny non stop bardzo wolno przez pompę, przez kilka dni zależnie od tego co to za chemia i jak zaplanuje lekarz. Nie jest to zbyt wygodne ale do przeżycia.
Pozdrawiam, dużo optymizmu życzę i siły :)

kama

17.04.2014 15:58

Odpowiedz

pani doktor powiedziała,że jutro mam sie zgłosić do kliniki i od razu podłączą mi chemie to w poniedziałek wyjde, nie wiem narazie nic jaka to chemia ani ile cykli mnie czeka w każdym razie będę szykowana do przeszczepu szpiku jeśli osiągne remisje

Janek

17.04.2014 16:28

Odpowiedz

O 17:58, dnia 2014-04-17 kama napisał(-a):

pani doktor powiedziała,że jutro mam sie zgłosić do kliniki i od razu podłączą mi chemie to w poniedziałek wyjde, nie wiem narazie nic jaka to chemia ani ile cykli mnie czeka w każdym razie będę szykowana do przeszczepu szpiku jeśli osiągne remisje

Po jakim okresie remisji masz wznowę ?

Ania

18.04.2014 07:51

Odpowiedz

O 17:58, dnia 2014-04-17 kama napisał(-a):

Kama, a ile byłaś w remisji, jakie miałaś stadium i jaką chemię dostawałaś początkowo?

rodzynka

18.04.2014 14:21

Odpowiedz

Cześć, prawdopodobnie chodzi o chemię ESHAP - przygotowującą do mobilizacji komórek macierzystych. Sama chemia jest paskudna jeśli idzie o wymioty. Trzymam kciuki, żeby nie dała Ci popalić. I trzymam kciuki za udaną mobilizację!!! I przede wszystkim życzę Ci dużo siły, żeby przegonić dziada na zawsze! :)