Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

co to może być

Autor: Misia82 • 16.04.2014 14:13 • 7 odpowiedzi

Misia82

16.04.2014 14:13

Odpowiedz

Witam wszystkich mam małe pytanie do was ostatnio pisałam na forum mój wątek to "węzły chłonne"mialam ostatnio robione usg jamy brzusznej i wyszło wszystko ok oprocz tego ze moje węzły na szyji trochę jakby się powiekszyly od paru dni dokucza mi uciążliwy ból w klatce piersiowej i w plecach stan podgoraczkowy tez się utrzymuję .Bylam dzisiaj u lekarza pierwszego kontaktu i lekarka wyczula nowe węzły chłonne nad obojczykiem wielkości jak to określiła śliwek mirabelek w piątek ide na usg szyji zeby stwierdzić jak to wszystko wyglada ogólnie nie wiem co o tym wszystkim myśleć .

seba1502

16.04.2014 14:38

Odpowiedz

Powiększenie węzłów może mieć wiele przyczyn. Radiolog na usg na pewno Ci powie czy jest czym się martwić. Najważniejsze jest ich wielkość i struktura.

Misia82

16.04.2014 15:14

Odpowiedz

O 16:38, dnia 2014-04-16 seba1502 napisał(-a):

Powiększenie węzłów może mieć wiele przyczyn. Radiolog na usg na pewno Ci powie czy jest czym się martwić. Najważniejsze jest ich wielkość i struktura.

Tak wiem ja juz byłam z tym u onkologa ktory skierował mnie na tk które muszę zrobić .Tarczyce mam zdrową bo mialam robione usg te węzły szyjne wyszły nie zapalne w piątek robię dokładne usg szyji i wtedy może się czegoś dowiem.

Janek

16.04.2014 16:18

Odpowiedz

O 17:14, dnia 2014-04-16 Misia82 napisał(-a):

Tak wiem ja juz byłam z tym u onkologa ktory skierował mnie na tk które muszę zrobić .Tarczyce mam zdrową bo mialam robione usg te węzły szyjne wyszły nie zapalne w piątek robię dokładne usg szyji i wtedy może się czegoś dowiem.

Po co USG jak masz skierowanie na TK.

Misia82

16.04.2014 16:23

Odpowiedz

O 18:18, dnia 2014-04-16 Janek napisał(-a):

Bo tk dopiero mam za miesiąc a ten węzły nad obojczykiem wyskoczyly nie dawno i lekarka mnie skierowala na te usg.

Misia82

19.04.2014 07:22

Odpowiedz

O 18:23, dnia 2014-04-16 Misia82 napisał(-a):

O 18:18, dnia 2014-04-16 Janek napisał(-a):

Bo tk dopiero mam za miesiąc a ten węzły nad obojczykiem wyskoczyly nie dawno i lekarka mnie skierowala na te usg.

Bylam wczoraj na usg szyji lekarz oznajmil ze te węzły sa pozapalne owalne jeden 20mm drugi 23,1mm podzuchwowe dosc powiększone ale powiedział ze wszyscy tak mamy dziwne no oczywiście potraktował mnie jak chorą psychicznie ze może te bóle w klatce i pod łopatkami sa z nerwów albo od kręgosłupa szyjnego nie wiem co o tym wszystkim myśleć dostałam leki przeciwzapalne ale nie widzę różnicy trochę mniej mnie te plecy bolą ale jak się zbliża wieczór to jest masakra 30stego ide na badania krwi

rodzynka

19.04.2014 14:19

Odpowiedz
Ale mnie irytuje takie podejście lekarzy. O dolegliwościach na tle nerwowym można mówić, jak badania wykluczą chorobę. A tak na dzień dobry powiedzieć o bólach z nerwów, bez badań, to totalny brak odpowiedzialności. Mnie tak lekarka odsyłała na psychoterapię, potem do psychiatry, a tymczasem w 2,5 roku guz urósł do 16 cm. I kto za to odpowiada? Wrrrrr...

Misia, zrób badania, poczekaj na TK i wtedy albo faktycznie - trzeba będzie się wyluzować, albo leczyć. Z tym, że nie zakładaj zz, bo faktycznie ześwirujesz ;-)

Misia82

19.04.2014 16:37

Odpowiedz

O 16:19, dnia 2014-04-19 rodzynka napisał(-a):

Ale mnie irytuje takie podejście lekarzy. O dolegliwościach na tle nerwowym można mówić, jak badania wykluczą chorobę. A tak na dzień dobry powiedzieć o bólach z nerwów, bez badań, to totalny brak odpowiedzialności. Mnie tak lekarka odsyłała na psychoterapię, potem do psychiatry, a tymczasem w 2,5 roku guz urósł do 16 cm. I kto za to odpowiada? Wrrrrr...

Misia, zrób badania, poczekaj na TK i wtedy albo faktycznie - trzeba będzie się wyluzować, albo leczyć. Z tym, że nie zakładaj zz, bo faktycznie ześwirujesz ;-)

Dziękuję Rodzynka postaram się nie zwariować do czasu tk .Ja ogólnie nie należę do osób które szukają u siebie poważnych chorób nie mam na to czasu przy dwójce dzieciaków to nawet mi nie na rękę takie chodzenie od lekarza do lekarza ale złe samopoczucie mnie do tego zmusza.Pozdrawiam i wesołych Świąt :)